1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

حمایت خرازی از "هویت‌های جدید در منطقه"

۱۳۹۶ آذر ۱۲, یکشنبه

کمال خرازی با دفاع از گروه‌های تندروی مورد حمایت ایران در منطقه، آنها را "هویت‌های جدیدی" دانست که نمی‌توانند نادیده گرفته شوند. آمریکا و برخی کشورهای اروپایی و عربی نگران حضور این نیروها در منطقه هستند.

https://p.dw.com/p/2og1c
کمال خرازی، وزیر خارجه سابق ایران
عکس: MEHR

کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، روز یکشنبه (۱۲ آذر/ ۳ دسامبر) در حاشیه سمینار "امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا، چالش‌ها و روندهای نوظهور" از جمله به "الگوهایی" اشاره کرد که از سوی ایران مطرح شده و "از سوی کشورهای دیگر نمونه‌برداری می‌شود".

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، سمینار "امنیت منطقه‌ای در غرب آسیا، چالش‌ها و روندهای نوظهور" از سلسله پیش‌نشست‌های کنفرانس امنیتی تهران است که قرار است در دی ماه سال جاری (۱۳۹۶) در تهران برگزار شود. موضوع این نشست‌ها بررسی مسائل مختلف امنیتی و سیاسی در غرب آسیا اعلام شده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

خرازی از جمله گفت: «نمونه این الگوبرداری را می‌توان در حزب‌الله لبنان که در مقابل سلطه اسرائیل موفق شدند، حشدالشعبی در عراق که موفقیت‌های قابل توجهی کسب و کمک‌های قابل توجهی به ارتش عراق کرد، همچنین مجاهدین افغان دید و در یمن نیز انصارالله حرکت‌های مردمی هستند که برای احقاق حق مردم و خروج بیگانگان موفقیت‌های چشمگیری را کسب کرده‌اند.»

محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز از "هسته‌های مقاومت" در کشورهای منطقه حمایت کرده است
محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز از "هسته‌های مقاومت" در کشورهای منطقه حمایت کرده استعکس: Fars

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران گروه‌های تندروی مورد حمایت جمهوری اسلامی در لبنان، عراق و یمن را "هویت‌های نوظهور" خواند و گفت: «بدون تردید نقش نیروهای سپاهی و بسیجی در ایران، حشدالشعبی در عراق، گروه‌های مردمی در سوریه، حزب‌الله در لبنان و انصارالله در یمن را نمی‌توان در این منطقه نادیده گرفت.»

به گفته خرازی «آنها قدرت‌های نوظهوری هستند که در آینده ثبات و امنیت منطقه نقش مؤثری را بر عهده خواهند داشت، همان طور که در مبارزه علیه داعش و جبهه النصره و سایر گروه‌های تروریستی نقش پرتوان خود را به اثبات رساندند».

پیش‌بینی ادامه "مبارزه جبهه مقاومت" با غرب

کمال خرازی در بخش دیگری از سخنانش پیش‌بینی کرد که «مبارزه بین کشورهای عضو جبهه مقاومت و کشورهای وابسته به آمریکا و غرب همچنان ادامه داشته باشد». او اما در عین حال ابراز امیدواری کرد که «مادامی که کشورهای عضو جبهه مقاومت و هویت‌های نوظهور طرفدار انقلاب اسلامی در مسیر مقاومت حرکت کنند اجازه نخواهند داد توازن قوا در منطقه به سود جبهه ضد مقاومت رقم بخورد».

انتقاد رئیس‌جمهور فرانسه از برنامه موشکی ایران

محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز هفته گذشته شکل‌گیری "هسته‌های مقاومت" در کشورهای منطقه را متأثر از نیروهای بسیج ایران دانسته و گفته بود: «بسیج الگوی مقاومت ملت‌های منطقه مثل حزب‌الله لبنان و صدهزار نیروی مردمی آموزش‌دیده و لشکر عظیم حشدالشعبی عراق است و در یمن و دیگر کشورها هم همین‌طور بوده و تجربیات انتقال یافته است.»

آمریکا، برخی کشورهای اروپایی و بخش اعظم کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی، با انتقاد از حمایت ایران از گروه‌های تندرو در یمن و لبنان و حضور شبه‌نظامیان تندروی شیعه در عراق، ایران را متهم به دخالت در کشورهای منطقه و بی‌ثبات کردن آن می‌کنند.

در این میان مایک پمپئو، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، در نامه‌ای به قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، نسبت به رفتار تهدیدآمیز ایران در عراق ابراز نگرانی کرده است.

پمپئوادعا کرده که نامه را پس از آن نوشته که قاسم سلیمانی به احتمال حمله‌ی نیروهای تحت امرش به نیروهای آمریکایی در عراق اشاره کرده است.

رئیس دفتر رهبر جمهوری اسلامی چند روز پیش در عین تأیید ارسال این نامه گفته بود که سرلشکر سلیمانی از دریافت آن خودداری کرده است.

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز روز گذشته در اقدامی مشابه ایالات متحده، از دولت عراق خواسته بود تا همه گروه‌های شبه‌نظامی، از جمله نیروهای شبه‌نظامی مورد حمایت ایران موسوم به حشد‌الشعبی را منحل کند.

مکرون پیش‌تر نیز با اشاره به اینکه برجام به اندازه کافی علیه قدرت‌گیری ایران در منطقه بازدارنده نیست، خواهان ایجاد محدودیت در توسعه برنامه موشک‌های بالستیک ایران شده و همچنین پیشنهاد "بحث آزاد" با ایران بر سر اوضاع خاورمیانه را مطرح کرده بود.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر