1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

اعتراض آلمان به جاسوسی ایران با فراخواندن سفیر

۱۳۹۶ دی ۱۹, سه‌شنبه

دولت آلمان سفیر جمهوری اسلامی در برلین را به وزارت خارجه فراخوانده است تا به اقدام یک مامور ایرانی در جاسوسی از یک سیاستمدار آلمان اعتراض کند. جاسوس ایرانی پیشتر شناسایی و محاکمه شده است.

https://p.dw.com/p/2qXpJ
Deutschland Berlin Auswärtiges Amt
عکس: Imago/STPP

بنا بر گزارش رسانه‌های آلمان، وزارت امور خارجه آلمان، علی ماجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در برلین را فراخوانده تا به جاسوسی یک مامور ایرانی اعتراض کند. جاسوس ایران سید مصطفی ح. نام دارد و پاکستانی‌الاصل است.

سید مصطفی پیشتر در دادگاهی در برلین محاکمه و محکوم شده است. در حکم دادگاه آمده است که این فرد به دستور نیروی قدس سپاه (واحد ویژه پاسداران ایران برای عملیات برون‌مرزی)، از زندگی خصوصی راینهولد روبه (Reinhold Robbe) سیاستمدار آلمانی جاسوسی کرده است. راینهولد روبه عضو حزب سوسیال‌ دمکرات آلمان و رئیس پیشین انجمن آلمان و اسرائیل است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

به نوشته رسانه‌های آلمان، سفیر ایران در روز ۲۲ دسامبر ۲۰۱۷، حدود ۲۰ روز پیش به وزارت خارجه فراخوانده شده اما خبر آن روز سه‌شنبه، ۹ ژانویه (۱۹ دی) در رسانه‌های آلمان منتشر شده است.

بنا بر این گزارش‌ها، وزارت امور خارجه آلمان منتظر بوده تا محاکمه جاسوس ایران پایان یافته و حکم قطعی دادگاه اعلام شود. پس از آن سفیر ایران در برلین را برای اعتراض فراخوانده است.

وزارت امور خارجه آلمان در نامه‌ای کتبی به راینهولد روبه نوشته است: «به سفیر ایران به‌طور روشن گفته شده که نقض این‌چنینی قانون، کاملا غیرقابل قبول است و اثراب منفی بر روابط دو جانبه آلمان و ایران دارد.»

پس از محکومیت سید مصطفی ح. راینهولد روبه از دولت آلمان خواسته بود که این موضوع را نادیده نگیرد و به آن واکنش نشان دهد.

راینهولد روبه (Reinhold Robbe) سیاستمدار آلمانی که هدف جاسوسی ایران بوده است
راینهولد روبه (Reinhold Robbe) سیاستمدار آلمانی که هدف جاسوسی ایران بوده استعکس: picture-alliance/Eventpress Golejewski

پیشینه ماجرا

سید مصطفی ح. (اکنون ۳۳ سال) دانشجوی پاکستانی در اوایل ژوئیه سال ۲۰۱۶ به ظن جاسوسی و خبرچینی بازداشت شده بود. پیش از آن نیز سازمان اطلاعات و امنیت آلمان متوجه فعالیت‌های او شده بود.

گفته می‌شود که این فرد نه تنها راینهولد روبه، رئیس پیشین انجمن آلمان و اسرائیل، بلکه یک استاد فرانسوی-‌اسرائیلی را نیز زیر نظر داشته است. این استاد فرانسوی- اسرائیلی در یک دانشسرای عالی اقتصاد در پاریس شاغل است.

بیشتر بخوانید: برنامه‌ریزی جاسوس ایران برای "ترور" سیاستمدار آلمانی؟

این دانشجوی پاکستانی به ویژه توجه خاصی به این نکته داشته که راینهولد روبه چگونه از طریق وسایل نقلیه عمومی از آپارتمان شخصی‌اش در برلین به ساختمان انجمن آلمان و اسرائیل در مرکز برلین رفت‌وآمد می‌کرده است.

در کیفرخواست دادستانی آلمان آمده است، سید مصطفی ح. اطلاعاتی را درباره راینهولد روبه جمع‌آوری کرده و در صدد جمع‌آوری اطلاعات بیشتر درباره دفاتر "جامعه آلمانی – اسرائیلی" در برلین بوده است.

دادستانی آلمان گفته که قصد این دانشجوی پاکستانی از جاسوسی و خبرچینی، به احتمال قوی، تدارک سوءقصد علیه نهادهای فعال در ارتباط با اسرائیل و همچنین نمایندگان این نهادها بوده است.

با این حال اسناد به دست آمده از سید مصطفی ح. نشان می‌دهد که او یک جاسوس ناشی و غیرحرفه‌ای بوده است. به عنوان مثال او بیوگرافی راینهولد روبه را به زبان انگلیسی در یک فایل "پاور پوینت" به فرد رابط خود در ایران فرستاده بوده است.