1. رفتن به محتوا
  2. رفتن به مطالب اصلی
  3. رفتن به دیگر صفحات دویچه وله

ایتالیا مانع ورود ۳۰۰ مهاجر نجات یافته شد

۱۳۹۷ دی ۲, یکشنبه

پس از آن که یک کشتی نجات اسپانیایی با ۳۰۰ مهاجر خواهان لنگر اندازی در ایتالیا شد، ماتئو سالوینی، بار دیگر گفت که بندرهای ایتالیا "بسته هستند". حکومت پوپولیست ایتالیا تدابیر سختی را در قبال موج مهاجرت پیش گرفته است.

https://p.dw.com/p/3AZ4u
Spanien Mehr als 300 Migranten im Mittelmeer gerettet
عکس: picture-alliance/AP Photo/O. Calvo

روز شنبه یک کشتی نجات با بیش از ۳۰۰ مهاجر که از آب های مدیترانه نجات داده شدند، خواهان لنگر انداختن در بندرهای ایتالیا شد؛ اما این درخواست از سوی حکومت ایتالیا رد گردید. ماتئو سالوینی، وزیر داخله راستگرای افراطی ایتالیا با رد این درخواست، در یک پیام تویتری گفت: «پاسخ من روشن است: بندرهای ایتالیا بسته هستند».

سالوینی در ادامه گفته است: «به قاچاقبران انسان و کسانی که آنها را کمک می کنند، [باید بگویم] که شوخی به پایان رسیده است». او با این سخنانش به اظهارات قبلی خود اشاره کرد که گفته بود برخی از کشتی های نجات مهاجران، همانند تکسی برای مهاجران شده اند.

حکومت اسپانیا گفته است که کشتی نجات اجازه خواهد داشت تا در بندر "الگسیراس" لنگر بیندازد و مهاجران آنجا پیاده شوند.

نجات یافته اما سرگردان

گروه نجات اسپانیایی موسوم به "پرو اکتیوا اوپن آرمس" گفته است که توانسته است ۳۱۱ مهاجر به شمول کودکان و زنان حامله را روز جمعه از چندین قایق سرگردان در دریای مدیترانه نجات دهد. علاوه بر این، این تیم یک مادر و نوزادش را نیز از جزیره مالتا آورده است.

پس از دریافت اجازه از سوی اسپانیا، این موسسه امدادرسان گفت که "چندین روز دشوار دریانوردی طول می کشد اما حالا یک بندر امن وجود دارد".

پیشتر نیز این نهاد در یک پیام تویتری نوشته بود که شرایط به سوی "وضعیت اضطراری" پیش می رود چرا که مالتا از تهیه غذا برای مهاجران خودداری کرده است.

کشتی نجات دیگری از آلمان، با نام "سی واچ انترنشنال" نیز از مقامات کشورهای اروپایی خواسته است تا مهاجران نجات یافته "روزهای کریسمس یا عید مسیحیان را در یک بندرگاه امن سپری کنند".

فشار بر ایتالیا کاسته شده است

هرچند شمار مهاجرانی که با عبور از دریای مدیترانه از لیبیا خود را به ایتالیا می رسانند، به طور چشمگیری از سال گذشته کاهش یافته است، با آن هم این راه دریایی هنوز هم مرگبارترین مسیر برای پناهجویان است.

"سازمان بین المللی مهاجرت" گفته است که بیش از ۱۳۰۰ مهاجر طی سال روان میلادی در راه رسیدن به ایتالیا یا مالتا جان خود را از دست داده اند.

حکومت عوامگرای ایتالیا که در ماه می قدرت را به دست گرفت، وعده سپرد تا تدابیر سختی را در قبال بحران مهاجرت روی دست بگیرد. بیش از همه، سالوینی وزیر داخله بارها گفته است که کشورش تمایلی به میزبانی کشتی های نجات ندارد.

اوایل امسال، ایتالیا و مالتا مجوز لنگر انداختن کشتی نجات اکواریوس را لغو کردند. این کشتی که متعلق به سازمان "داکتران بدون مرز" است، نهایتا پس از چند روز سرگردانی در اسپانیا لنگر انداخت.

"تبانی نیست"

گروه های نجات همواره اتهاماتی مبنی بر تبانی با قاچاقبران انسان در لیبیا را رد کرده اند. این گروه ها می گویند که کار آنها کاملا انساندوستانه است.

باوجود موانعی از سوی برخی کشورهای اروپایی، چندین موسسه امدادی به شمول نهاد آلمانی "سی آی" هنوز هم به فعالیت خود در دریای مدیترانه ادامه می دهند.

دویچه وله / ع. ح.