1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

جنگ قدرت در ونزوئلا: "آغاز فروپاشی حکومت مادورو"

۱۳۹۷ بهمن ۷, یکشنبه

جنگ قدرت در ونزوئلا، میان نیکلاس مادورو، رئیس جمهوی این کشور و خوان گوایدو، رئیس پارلمان شدت گرفته است. فشارها از خارج نیز افزایش پیدا کرده و گفته می‌شود که در کاراکاس فروپاشی رژیم شروع شده است.

https://p.dw.com/p/3CGrD
Venezuela Anti-Regierungs-Proteste in Caracas
عکس: picture-alliance/AP Photo/B. Vergara

خوزه لوئیس سیلوا، وابسته نظامی سفارت ونزوئلا در واشنگتن، نیکلاس مادورو را دیگر به عنوان رئیس جمهور مشروع  و قانونی کشورش به رسمیت نمی‌شناسد. سیلوا به خبرگزاری فرانسه گفته است که او "برادران" خود در ارتش را برای حمایت از خوان گوایدو فرا می‌خواند. او همچنین افزود که درباره تصمیم خود به کاراکاس اطلاع داده و با گوایدو، رئیس پارلمان هم در این باره رایزنی کرده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

نیکلاس مادورو دومین دوره ریاست جمهوری خود را در دهم ژانویه آغاز کرد. اکثر مخالفان انتخابات ریاست جمهوری ماه مه ۲۰۱۸ ونزوئلا را تحریم کرده بودند. روز چهارشنبه ۲۷ ژانویه خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا که اپوزیسیون را هم رهبری می‌کند خود را به عنوان رئیس جمهور موقت اعلام کرد. آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی و آمریکای لاتین بلافاصله او را به رسمیت شناختند.

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا گوايدو را به عنوان "رئیس جمهور موقت" به رسمیت شناخت. ونزوئلا رابطه دیپلماتیک خود با آمریکا را قطع کرد.

وزارت امور خارجه ونزوئلا گفته است که دو کشور برای ادامه "فعالیت‌های خدماتی" سفارتخانه‌ها مذاکره می‌کنند. بنابه گفته وزارت امور خارجه ونزوئلا اگر دو کشور ظرف ۳۰ روز آینده به توافقی دست نیابند در آینده سفارتخانه‌های یکی از کشورهای دوست وظیفه حفاظت از منافع این کشورها را برعهده خواهند گرفت.

 روی این حساب اولتیماتوم ۷۲ ساعته مادورو در ارتباط با قطع روابط با آمریکا دیگر مطرح نیست. طبق اولتیماتوم مادورو روز یکشنبه ۲۷ ژانویه دیپلمات‌های آمریکایی باید کاراکاس را ترک می‌کردند. اکثر کارکنان سفارت آمریکا کاراکاس را ترک کرده‌اند اما بخشی از اعضای سفارت هنوز باقی مانده‌اند. 

اولتیماتوم چهار کشور اروپایی

روز شنبه (۶ بهمن/ ۲۶ ژانویه) کشورهای اسپانیا، فرانسه، بریتانیا و آلمان به نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا مهلتی هشت روزه برای برگزاری انتخابات مجدد ریاست جمهوری دادند. چهار کشور تهدید کرده‌اند که اگر مادورو از این خواست سرباز زند، آنها خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون را به عنوان رئیس جمهوری این کشور به رسمیت خواهند شناخت.

خورخه آرازا، وزیر امور خارجه ونزوئلا در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل پیرامون تحولات ونزوئلا در واکنش به این اولتیماتوم گفت که اروپا حق ندارد چنین اولتیماتومی به یک ملت حاکم بر سرنوشت خود بدهد. وزیر خارجه ونزوئلا همچنین گفت که این موضع اروپایی‌ها "مداخلهجویانه و کودکانه" است.

وزیر خارجه ونزوئلا آمریکا را به تدارک کودتا در کشورش متهم کرد.