1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

واکنش مسئولان جمهوری اسلامی به حمله انتحاری به اتوبوس سپاه

۱۳۹۷ بهمن ۲۵, پنجشنبه

یک روز پس از وقوع حمله انتحاری به اتوبوس حامل نیروهای سپاه پاسداران، مسئولان جمهوری اسلامی ایران درباره این حمله ابراز نظر کرده‌اند. حسن روحانی از حمایت آمریکا و اسرائیل از این حمله انتحاری سخن گفته است.

https://p.dw.com/p/3DMK1
عکس: welayatnet

شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن (۱۳ فوریه)، در اثر حمله انتحاری به اتوبوس نیروهای سپاه پاسداران در مسیر زاهدان به خاش، دست‌کم ۲۷ نفر کشته شدند. تعداد مجروحان را نیز دست‌کم ۱۴ نفر اعلام کرده‌اند. این در حالی است که قرارگاه قدس از احتمال افزایش بیشتر تعداد کشته‌ها سخن گفته است.

پایگاه خبری "نامه‌نیوز" روز پنجشنبه ۲۵ بهمن مواضع حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران درباره حمله انتحاری به اتوبوس حامل نیروهای سپاه را بازتاب داده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

روحانی این حمله را به حساب "حامیان اصلی تروریسم در کاخ سفید، تل آویو و ایادی منطقه‌ای" آن‌ها گذاشته است. رئیس جمهوری ایران "آمران و تمام عوامل" این حمله انتحاری را تهدید کرده و گفته است که آنان به‌زودی "به‌ سزای جنایت" خود خواهند رسید.

وزیر خارجه ایران نیز در پیام توییتری خود پرسیده بود: «آیا این تصادفی است که در همان روز آغاز سیرک ورشو، ایران مورد حمله تروریستی قرار می‌گیرد؟»

ظریف در پیام کوتاه خود کنفرانس ورشو را نشست حامیان تروریسم دانسته و گفته بود: «آنها از خیابان‌های ورشو فریاد می‌زنند و با پیام‌های توییتری آن را تبلیغ می‌کنند. ایالات متحده همچنان تصمیم‌های اشتباه می‌گیرد و انتظار نتایج دیگری دارد.»

درخواست از دولت پاکستان

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران در پیام خود مدعی شده است که این حمله انتحاری در واکنش به گرامیداشت چهلمین سالروز انقلاب اسلامی بوده است.

وزیر کشور ایران هم‌زمانی این حمله انتحاری با نشست ورشو را تصادفی ندانسته و مدعی شده است که دولتمردان آمریکایی "هیچ اعتقاد و التزامی" به موازین بین‌المللی و حقوق بشر ندارند.

رحمانی فضلی بر مسئولیت کشورهای همسایه که به گفته او "پناهگاه و مامن این تروریست‌های اهریمن صفت شدهاند" تاکید کرده و خواستار "اهتمام جدی دولت پاکستان بر پیگیری و حل و فصل نهایی حضور این تروریست‌ها در خاک این کشور" شده است.

خامنه‌ای: پیگیری قصور احتمالی

رهبر جمهوری اسلامی ایران با انتشار پیامی حمله انتحاری به اتوبوس نیروهای سپاه پاسداران را محکوم کرد. علی خامنه‌ای در پیام تسلیت خود نوشته: «ارتباط عاملان این جنایت با سازمان‌های جاسوسی برخی کشورهای منطقه و فرامنطقه مسلّم است و دستگاه‌های مسئول کشور باید بر آن تمرکز کنند و آن را با جدیت دنبال کنند.»

رهبر ایران همچنین "پیگیری قصور احتمالی" در این حادثه را "وظیفه حتمی سپاه" خوانده است.

واکنش‌های دیگر مسئولان

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی نیز از "انتقام خون شهدای این حادثه" سخن گفته است. قاسمی به "حمایت‌های نظامی، مالی و فکری" برخی از کشورهای منطقه از گروه جیش العدل اشاره کرده، اما توضیحی بیشتری درباره این کشورها در اختیار رسانه‌ها قرار نداده است.

حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران نیز علت حمله انتحاری به اتوبوس سپاه را "عصبانیت دشمنان" از همدلی مردم و "شکست‌های پیاپی" دشمنان ایران دانسته و مدعی شده است که این حمله واکنشی به بزرگداشت انقلاب اسلامی بوده است.

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با انتشار یک پست توییتری از "گام دوم انقلاب" سخن گفته و مدعی شده که ایران به مبارزه خود برای "استقرار عدالت علوی" در کل منطقه ادامه خواهد داد.