1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

پیام بشار اسد به کردهای سوریه و واکنش شدید او به ترکیه

۱۳۹۷ بهمن ۲۸, یکشنبه

اسد در یک سخنرانی به کردهای سوریه هشدار داد که آمریکا از آنها دفاع نخواهد کرد و امنیت آنها در گرو ماندن در کنار دولت مرکزی است. او خطاب به ترکیه گفت که دولتش بر سر قانون اساسی با مخالفان تحت حمایت ترکیه معامله نمی‌کند.

https://p.dw.com/p/3DXdf
عکس: picture-alliance/abaca

روز یکشنبه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در یک سخنرانی تلویزیونی خطاب به کردهای سوریه گفت: «ما به آن نیروهایی که از آمریکا تقاضای کمک می‌کنند می‌گوییم، آمریکا از شما حفاظت نخواهد کرد.»  اشاره او به کردهای ی پ گ بود که بخش عمده نیروهای دموکراتیک سوریه تحت حمایت آمریکا را تشکیل می‌دهند.

بشار اسد به کردهای سوریه  هم‌چنین گفت که آمریکا از آنها استفاده ابزاری خواهد کرد و معامله بر سر آنها همین حالا شروع شده است. 

آمریکا در سوریه حدود ۲۰۰۰ سرباز مستقر کرده است. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پایان دسامبر گذشته ناگهان اعلام کرد که تصمیم گرفته سربازان آمریکایی را از سوریه خارج کند. تصمیم ترامپ در جامعه بین‌المللی نگرانی‌هایی را برانگیخت و بسیاری هشدار دادند که با بیرون رفتن نیروهای آمریکایی از سوریه، زمینه برای تقویت داعش فراهم خواهد شد. اما این تنها نگرانی نبود. 

این در عین حالی شوکی برای کردهای سوریه بود که در جنگ علیه داعش نقش مهمی ایفا کردند. با خروج آمریکا از این کشور این امکان وجود دارد که کردهای سوریه هدف حملات سنگین ترکیه قرار گیرند و همانند منبج سایر مناطق مرزی تحت کنترل ‌خود را از دست بدهند. 

بشار اسد در سخنان خود  به کردهای سوریه گفت که هیچ‌کس جز دولت خودش به یاری آنها نخواهد آمد و اضافه کرد که اگر آنها "خود را برای دفاع از کشورشان" آماده نکنند، باید تسلیم ترکیه شوند.

حلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه نیز روز یکشنبه گفت بخش عمده نیروهای دموکراتیک سوریه کردها هستند و آنها را "تروریست‌" خواند. او گفت: «نگرانی اصلی ما قبل و بعد از خروج آمریکایی‌ها امنیت مرزها و مردم ماست.»

بشار اسد در سخنرانی خود خطاب به ترکیه  گفت که حاضر نیست بر سر تدوین قانون اساسی کشورش با مخالفان تحت حمایت ترکیه معامله کند و «نتیجه و هزینه تسلیم شدن در این زمینه بیشتر از جنگ است.»

بشار اسد هم‌چنین گفت که از تلاش سازمان ملل متحد مادام که حاکمیت دولت او را محترم شمارد، استقبال می‌کند. او مقام‌های اپوزیسیون را که برای کمیته تدوین قانون اساسی انتخاب شده‌اند  "عاملان" ترکیه نامید که از گروه‌های شورشی در شمال غربی سوریه دفاع می‌کنند.  

«کردها و دولت مرکزی سوریه وارد گفت‌وگو شوند»

سرگی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز روز یکشنبه گفت که کردهای سوریه باید وارد گفت‌وگو با بشار اسد شوند زیرا متحدان آمریکایی آنها در حال تدارک خروج خود از سوریه هستند. 

او این سوال را مطرح کرد که اگر آمریکا سوریه را ترک کند و هیچ نیروی خارجی در شمال شرق سوریه نماند چه اتفاقی خواهد افتاد؟ سرگی ورشینین تاکید کرد که کشورش از گفت‌وگوها میان کردها و دمشق حمایت می‌کند و اضافه کرد:« کردها بخشی ازمردم سوریه هستند. ما از اختلافات میان کردها و دولت آگاهیم اما من فکر می‌کنم که راه‌حلی برای آن وجود دارد.»

برخی تحلیلگران بر این باورند که نیروهای کرد که نقش بزرگی در شکست دادن داعش در سوریه داشته‌اند، به زودی در معادلات منطقه مناطق تحت تسلط خود را از دست بدهند. 

سیاست کردها در جنگ هشت‌ساله در سوریه این بوده که خود را از  این جنگ داخلی تا جایی که می‌شود کنار بکشند و سعی کنند مناطقی را تحت کنترل خود درآورند.

جیمز فرانکلین جفری، نمایند ویژه آمریکا در امور سوریه نیز روز یکشنبه گفت که آمریکا نگران امنیت ترکیه، متحد خود در ناتو به ویژه در رابطه با کردهاست و هم‌زمان نگران این است که کردها که در جنگ با داعش در کنار آمریکا بوده‌اند، مورد بدرفتاری قرار گیرند.  

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه