1. رفتن به محتوا
  2. رفتن به مطالب اصلی
  3. رفتن به دیگر صفحات دویچه وله

احزاب راستگرا در پارلمان اروپا متحد می‌شوند

۱۳۹۸ خرداد ۲۴, جمعه

یک گروه ۷۳ نفری اعضای پارلمان اروپا از احزاب راستگرا در صدد تشکیل یک جناح تازه پارلمانی اند. هدف آنان تقویت قدرت دولت‌های ملی، محدود ساختن مهاجرت و توقف گسترش اسلام در اروپا است.

https://p.dw.com/p/3KRDz
Belgien, Brüssel: Rechtspopulistische Fraktion im Europaparlament
عکس: picture-alliance/dpa/V. Mayo

پارلمان تازه اتحادیه اروپا که ۷۵۱ عضو دارد، قرار است در ماه جولای کارش را آغاز کند. در کنار سایر جناح‌های سیاسی قرار است احزاب راستگرا گروهی را موسوم به "هویت و دموکراسی"  (آی دی) تشکیل دهند. در رائس این گروه احزاب دست‌راستی ایتالیا و فرانسه قرار خواهند داشت. این گروه سیاسی جایگزین جناح "اروپای ملل و آزادی" خواهد شد که ۳۶ نماینده در پارلمانی قبلی اتحادیه اروپا داشت.

گروه سیاسی تازه شامل این احزاب سیاسی راستگرا اند:

  • حزب لیگای ایتالیا (لیگا) با ۲۸ نماینده

  • حزب جبهه ملی فرانسه ۲۲ نماینده

  • حزب بدیل برای آلمان (آ اف دی) ۱۱ نماینده

  • حزب آزادی اتریش (اف پی او) ۳ نماینده

  • حزب منافع فلامون از بلجیم ۳ نماینده

  • حزب ملی گرای "ترو فینس" فنلند ۲ نماینده

  • حزب آزادی و دموکراسی مستقیم جمهوری چک ۲ نماینده

  • حزب مردم دنمارک ۱ نماینده

  • حزب محافظه‌کار مردم استونیا ۱ نماینده

۲۹ نماینده "حزب برگزیت " بریتانیا و حزب "وکس" اسپانیا شامل این ائتلاف تازه نخواهند بود. حزب "وکس" ترجیح می‌دهد که به جناح سیاسی "محافظه‌کار و اصلاح‌گرای اروپا" بپیوندد. اما حزب برگزیت تاهنوز با هیچ جناحی ائتلاف نکرده است.

یورگ میوتن، یکی از رهبران حزب "بدیل برای آلمان" روز پنجشنبه در بروکسل گفت که هدف گروه پارلمانی "هویت و دموکراسی" این است که از کاهش قدرت کشورهای عضو جلوگیری کرده و آنچه را این گروه «تضعیف دولت‌های ملی» می خواند، متوقف سازد.

به باور آگاهان، جلوگیری از مهاجرت و گسترش اسلام در اتحادیه اروپا نیز یکی از بخش‌های عمده سیاست‌های این احزاب را تشکیل می‌دهد.

این نماینده حزب عوام‌گرای "بدیل برای آلمان" ادعاهایی مبنی بر اینکه این گروه در پی از بین بردن اتحادیه اروپا است را رد کرد: «کسانی هستند که می‌گویند ما می‌خواهیم اتحادیه اروپا را از بین ببریم. من می‌خواهم این را تکذیب کنم.» او علاوه کرد اتحادیه اروپا نیاز دارد تا "محدود و اصلاح" شود.

پنجمین گروه بزرگ پارلمانی

مارین لوپن و ماتئو سالوینی رهبران احزاب دست‌راستی فرانسه و ایتالیا تلاش کردند تا ائتلاف این احزاب را در پارلمان اروپا گسترش دهند. آنان سعی کردند تا فراکسیون سیاسی این احزاب جایگاه سومین گروه بزرگ را در میان جناح‌های پارلمان اروپا به دست بیاورند. این درحالی است این احزاب در انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا در ماه می امسال تنها ۱۰ درصد آرا را به دست آورند.

اما آنان موفق نشدند تا اختلافات سیاسی شان را با سایر گروه‌های دست‌راستی در پارلمان اروپا حل کنند. بنابراین آنان پس از جناح سبزها در جایگاه پنجم قرار گرفتند.

قرار است جناح پارلمان "هویت و دموکراسی" (آی دی) توسط مارکو زانی یکی از اعضای حزب لیگای سالوینی وزیر داخله کنونی ایتالیا، رهبری شود. او گفته که عدم دست یافتن آنان به جذب سایر احزاب عوامگرا به معنی شکست جناح‌شان نیست: «بنا بر بعضی دلایل ما قادر نشدیم تا گروه مشترکی با حزب برگزیت تشکیل کنیم.» او افزود: «این شکست نه بلکه رابطه باز است. ما حاضریم اگر آنان بخواهند همکاری کنیم.» 

به نظر می رسد یکی از اخلاف نظرها میان احزاب دست‌راستی در اتحادیه اروپا مسئله رفتار آنان در برابر روسیه باشد. در حالی که احزاب دست‌راستی فرانسه و ایتالیا دارای رابطه نزدیک با روسیه اند، اما احزاب راستگرای کشورهای اسکاندیناوی و بالتیک مسکو را به عنوان تهدید می‌بینند.  

jm/sms/na/af (Reuters, AFP)

عبور از قسمت بیشتر در این زمینه

بیشتر در این زمینه