1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای یکشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۸

۱۳۹۸ تیر ۳۰, یکشنبه

https://p.dw.com/p/3MRLU
عکس: Gerdab.ir

[۲۱:۵۷]
یک روحانی در کرج به دلیل "امر به معروف و نهی از منکر" مورد ضرب‌وشتم جوانان قرار گرفت

یک روحانی به نام امیر دهقان حسن‌زاده پس از آنکه قصد ارشاد جوانان را می‌کند، مورد ضرب‌وشتم سه پسر و سه دختر قرار می‌گیرد و راهی بیمارستان می‌شود.

این درگیری در شامگاه پنجشنبه ۲۷ تیر در مشکین‌شهر، واقع میان تهران و کرج، رخ داده است.

به گزارش خبرگزاری فارس‌، این روحانی پس از آنکه از بیمارستان مرخص شده و در خانه‌اش بستری می‌شود، از سوی مدیرکل تبلیغات اسلامی البرز مورد عیادت قرار می‌گیرد.

در سال ۹۳ در پی مرگ یک فرد بسیجی که دست به "امر به معروف و نهی از منکر" زده بود، مجلس شورای اسلامی طرحی به نام "حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر" تهیه کرد و به تصویب رساند.
 

[۲۱:۱۶]
حزب زلِنسکی در انتخابات پارلمانی اوکراین پیشتاز است

در انتخابات پارلمانی پیش از موعد در اوکراین، حزب رئیس ‌دولت، ولودیمیر زلنسکی پیشتاز است.

بر اساس نتایج اولیه شمارش آرا در شامگاه یکشنبه ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر)، حزب تازه تأسیس "خدمتگزار مردم" متعلق به رئیس‌جمهور و رئیس دولت با کسب ۴۴ درصد آرا از رقبای خود پیشی دارد.

در این انتخابات چهار حزب دیگر با کسب آرای بالای ۵ درصد موفق شدند به پارلمان کی‌یف راه یابند.

Parlamentswahl in der Ukraine
عکس: DW/I. Burdyga

 

[۱۹:۳۳]
ژاپن هنوز درباره پیوستن به ائتلاف دریایی خاورمیانه تصمیم نگرفته است

نخست‌وزیر ژاپن عصر امروز یکشنبه گفت که کشورش هنوز درباره پاسخ به درخواست احتمالی آمریکا درباره پیوستن نیروی دریایی ژاپن به ائتلاف دریایی در منطقه خلیج فارس تصمیم نگرفته است؛ ائتلافی که هدف آن مراقبت از آب‌های استراتژیک این منطقه اعلام شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از شینزو آبه نوشت: «ما شنیده‌ایم که آمریکا به این [موضوع] می‌اندیشد و قصد داریم با دقت به گوش‌کردن ادامه دهیم.» نخست‌وزیر ژاپن همچنین گفت: «ژاپن همزمان مناسبات دوستانه‌ای هم با ایران دارد.»

شینزو آبه افزود که کشورش به تلاش‌های دیپلماتیک برای کمک به ثبات منطقه ادامه خواهد داد و او قصد دارد با حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی، صحبت کند. نخست‌وزیر ژاپن ماه گذشته برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا با روحانی و رهبر جمهوری اسلامی دیدار کرد. سفر او به تهران اما دستاورد سیاسی خاصی نداشت.

به گزارش رسانه‌های ژاپن، موضوع تشکیل ائتلاف دریایی خاورمیانه و امکان مشارکت ژاپن در آن ممکن است یکی از محورهای گفت‌وگوی جان بولتون با مقام‌های ژاپنی باشد. مشاور امنیت ملی کاخ سفید در هفته پیش رو به توکیو سفر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید:خامنه‌ای: مشکلات ما با آمریکا از طریق مذاکره حل نخواهد شد

Iran Shinzo Abe und Ali Chamenei
عکس: Ilna

 

[۱۹:۰۴]
سیمای جمهوری اسلامی مستندی درباره "دستگیری جاسوسان سیا" پخش می‌کند

وزیر اطلاعات کابینه حسن روحانی از پخش مستندی درباره "جزئیات شناسایی و دستگیری جاسوسان آمریکایی" خبر داد. این "جاسوسان" به گفته محمود علوی "در مراکز حساس مختلف" حضور داشته‌اند. این مستند فردا دوشنبه از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود.

علوی امروز در حاشیه نشست هیئت دولت به خبرنگاران گفت: «در زمینه‌های زیادی جاسوسان آمریکایی و جاسوسان سرویس‌های بیگانه را در مراکز حساس مختلف شناسایی کردیم و آنان را پس از دستگیری به دستگاه قضا تحویل دادیم.»

جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر افرادی را به عنوان جاسوس معرفی و آنها را زندانی یا اعدام کرده است. اعترافات تلویزیونی برخی از آنها نیز منتشر شده است. با چند شهروند دوتابعیتی هم با اتهاماتی مشابه برخورد شده است.

 

[۱۸:۳۵]
کاراته ایران نایب ‌قهرمان آسیا شد

تیم ملی کاراته ایران در شانزدهمین دوره مسابقات قهرمانی آسیا روی سکوی دوم ایستاد. ملی‌پوشان ایران در مجموع پنج نشان طلا، دو نقره و چهار برنز کسب کردند.

کاروان ورزشی ژاپن با کسب شش مدال طلا، سه نقره و چهار برنز قهرمان آسیا شد. پس از ایران هم ازبکستان، عربستان و قزاقستان روی سکوی سوم تا پنجم ایستادند.

این مسابقات سه‌روزه با حضور ۳۴۰ کاراته‌کار از ۳۳ کشور در تاشکند ازبکستان برگزار شد.

 

[۱۸:۰۳]
قدردانی وزارت خارجه ایران از عمان و سوئیس و "جهات ذی‌ربط در عربستان"

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره بازگشت نفتکش ایرانی و خدمه مصدوم یک کشتی تجاری ایرانی از عربستان به ایران توضیحاتی داد. عباس موسوی گفت که به دلیل قطع روابط دیپلماتیک با ریاض، این مسائل با واسطه‌گری عمان و سوئیس پیگیری شده است. او به همین دلیل از این دو کشور و "جهات ذی‌ربط در عربستان" قدردانی کرد. موسوی به هویت "جهات ذی‌ربط" اشاره‌ای نکرد.

به گفته موسوی، نفتکش "هپینس ۱" که دوازدهم اردیبهشت به دلیل نقص فنی در بندر جده پهلو گرفته بود، روز گذشته (۲۹ تیر) پس از رفع نقص، عربستان را به سوی ایران ترک کرد. همچنین یکی از سرنشینان کشتی تجاری"ساویز" ایران سیزدهم خرداد در دریای سرخ در سانحه‌ای در داخل کشتی مصدوم شده بود که پس از اعزام به عربستان و مداوا، دیروز ۲۹ تیر از بیمارستان جیزان عربستان به عمان منتقل شد و سپس به ایران بازگشت.

Abbas Moussawi, Sprecher des iranischen Außenministeriums
عکس: Jamaran

 

[۱۷:۴۸]
در ایران "پلیس امنیت اخلاقی، اجتماعی و ارزشی" تشکیل می‌شود

رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران گفت که "پلیس امنیت اخلاقی، اجتماعی و ارزشی" تشکیل خواهد شد. علیرضا ادیانی "برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی" را "یکی از مطالبات مردم از پلیس" عنوان کرد.

او بار دیگر به سخنان فرمانده ناجا اشاره کرد که «مسئله کشف حجاب در خودرو اختلال در امنیت اجتماعی محسوب می‌شود و خودرو حریم خصوصی نیست».

ادیانی درباره وظایف "پلیس امنیت اخلاقی، اجتماعی و ارزشی"، حیطه اختیارات آن یا زمان دقیق و ساختار آن توضیحات بیشتری نداده است.

Iran Sittenpolizei
عکس: Isna

 

[۱۷:۳۵]
ارتش آلمان درخواست عضویت ۶۳ داوطلب را به دلایل امنیتی رد کرد

ارتش آلمان در دو سال گذشته درخواست عضویت ۶۳ داوطلب را به دلایل امنیتی رد کرده است. ۲۱ نفر از این افراد گرایش‌های راست افراطی داشته‌اند و ۱۲ تن دیگر اسلام‌گرا بوده‌اند. رسانه‌های آلمانی با استناد به پاسخ وزارت دفاع آلمان به پرسش فراکسیون چپ‌ها در پارلمان سراسری این خبر را منتشر کرده است.

در میان افرادی که عضویت آنها در ارتش رد شده، دو نفر هم گرایش چپ افراطی داشته‌اند. در مورد شش نفر هم ظن قوی وجود داشته که گرایش‌های ضد خارجی دارند. برخی افراد هم خشونت‌طلب بوده یا سوء پیشینه داشته‌اند.

سازمان امنیت ارتش آلمان از سال ۲۰۱۷ از اطلاعات پلیس و سازمان امنیت داخلی آلمان هم در بررسی سوابق داوطلبان عضویت در ارتش استفاده می‌کند. این سازمان از ژوئیه ۲۰۱۷ تا ژوئن ۲۰۱۹ (دو سال) در مجموع شرایط ۴۳ هزار و ۷۷۵ داوطلب را بررسی کرده است.

Deutschland BG Platz der Republik | Feierliche Gelöbnes vor dem Reichstag
عکس: imago/photothek/T. Trutschel

 

[۱۷:۱۵]
توضیحات سفیر ایران در مورد درگیری مسلحانه شامگاه شنبه در مرز ایران و پاکستان 

مهدی هنردوست، سفیر ایران در پاکستان، ظهر امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران درباره درگیری مسلحانه شب گذشته در سراوان توضیحاتی داد. او بدون اشاره به جزئیات بیشتر این اقدام را به "برخی از طرف‌های سوم" نسبت داد که «از حسن روابط ایران و تعاملات دو جانبه بین ایران و پاکستان راضی نیستند و در همین چارچوب برای خدشه وارد کردن به این روابط دست به انجام برخی از خرابکاری‌ها می‌زنند».

بنا بر اعلام قرارگاه قدس سپاه در جنوب شرقی ایران، در درگیری مسلحانه شامگاه شنبه در سراوان در مرز ایران و پاکستان دو مأمور مرزی ایران کشته و دو تن دیگر مجروح شدند.

 

[۱۶:۰۵]
وزیر اسرائیلی: ایران می‌داند با کدام کشور نباید دربیافتد

وزیر همکاری‌های منطقه‌ای کابینه اسرائیل امروز یکشنبه درباره توقیف نفتکش تحت پرچم بریتانیا در تنگه هرمز به رادیو اسرائیل گفت که ایران "می‌داند با کدام کشور نباید دربیافتد"، زیرا اسرائیل تنها کشور دنیاست که می‌تواند مأموران ایرانی را به قتل برساند.

تساحی هنگبی به حملات اسرائیل به مواضع نیروهای ایرانی در سوریه اشاره کرده است.

به گفته او، اسرائیل از مدت‌ها پیش ایران را به عنوان بزرگترین تهدید خود می‌بیند و از کشورهای غربی خواسته است با تهران سختگیرانه‌تر برخورد کنند. وزیر همکاری‌های منطقه‌ای اسرائیل می‌گوید که کشورش تنها برخی از حملات خود علیه مواضع نیروهای ایرانی در سوریه را تأیید کرده است: «ایرانی‌ها واکنش بسیار محدودی نشان می‌دهند، نه به این دلیل که ظرفیت‌های لازم را ندارند، بلکه به این دلیل که درک می‌کنند که اسرائیل شوخی‌بردار نیست.»

 

[۱۵:۳۳]
ادامه تظاهرات گسترده در هنگ‌کنگ علیه دولت و خشونت پلیس

امروز یکشنبه در هنگ‌کنگ بار دیگر ده‌ها هزار نفر علیه سیاست‌های دولت محلی به خیابان‌ها رفتند. معترضان با لباس مشکی در شهر به راه افتاده بودند. پلیس مسیر تظاهرات را کوتاهتر کرد تا شرکت‌کنندگان از مقابل مقر دولت و پارلمان عبور نکنند؛ تدابیر امنیتی هم به شدت افزایش یافته بود.

تظاهرکنندگان خواستار لغو کامل لایحه استرداد مجرمان به چین شدند. این در حالی است که رئیس دولت محلی اخیرا اعلام کرده بود که این لایحه عملا "مرده است". دولت در پی اعتراضات گسترده بررسی این لایحه را از دستور کار خارج کرده بود.

معترضان همچنین خواستار تحقیقات مستقل درباره خشونت پلیس شدند. در تظاهرات پیشین در مواردی معترضان و پلیس درگیر شده بودند. روز گذشته ده‌ها هزار تن از طرفداران دولت تظاهرات کردند.

بیشتر بخوانید:فرماندار هنگ‌کنگ: لایحه استرداد مجرمان به چین مرده است

China Regierungsgegner-Demonstrationen in Hongkong
عکس: Reuters/T. Siu

 

[۱۵:۱۴]
اسناد به جا مانده از مصدق و کاشانی در آتش‌سوزی میدان حسن آباد تهران نابود شد

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) به نقل از سردفتر ۳۹ تهران نوشت که بیش از ۷۰۰ دفتر از دفاتر جاری این دفترخانه در آتش‌سوزی چهارشنبه گذشته در میدان حسن‌آباد تهران از بین رفته است. علاوه بر این اسنادی تاریخی مربوط به محمد مصدق و ابوالقاسم کاشانی نابود شده‌اند.

آتش‌سوزی همچنین دو گنبد از هشت گنبد تاریخی میدان حسن‌آباد تهران را هم تخریب کرد. سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفته بود که این حادثه تلفات جانی نداشته است.

میدان حسن‌آباد میدانی با چهار ساختمان و هشت گنبد است که به طور منحنی شکل و قرینه ساخته شده است. تاریخ ساخت این بنا به سال ۱۳۰۹ باز می‌گردد و در سال ۱۳۷۷ نیز به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. این میدان در گذشته بارها تغییر نام داده و با نام‌های میدان "ملک‌المتکلمین"، "هشت‌گنبد"، "پهلوی" و "۳۱ شهریور" شناخته می‌شده است.

 

[۱۵:۰۰]
سعید ملک‌پور پس از ۱۱ سال حبس به مرخصی آمد

منابع حقوق بشری در ایران از مرخصی سه‌روزه سعید ملک‌پور خبر می‌دهند. این زندانی سیاسی شهروند ایرانی-کانادایی است که از ۱۱ سال پیش بدون مرخصی در زندان به سر برده است. در ازای وثیقه‌ای یک و نیم میلیارد تومانی با مرخصی ملک‌پور موافقت شده است. مرخصی او از دیروز شنبه آغاز شد.

سعید ملک‌پور، طراح وب، از مهرماه ۱۳۸۷ در زندان به سر می‌برد. او به اتهام تبلیغ علیه نظام از "طریق مدیریت سایت‌های مستهجن، توهین به مقدسات، توهین به رهبری، توهین به رئیس جمهور، ارتباط با گروه‌های معاند نظام و فساد فی‌الارض" به اعدام محکوم شده بود. این حکم با یک درجه تخفیف به حبس ابد تغییر یافت.

ملک‌پور فارغ‌التحصیل رشته مهندسی متالوژی دانشگاه صنعتی شریف، در سال ۱۳۸۷ که برای ملاقات با پدر بیمارش از کانادا به ایران بازگشت، دستگیر شد.

مادر سعید ملک‌پور در بهمن‌ماه سال گذشته (۱۳۹۷) در نامه‌ای به عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان وقت تهران، خواسته بود فرزندش به مناسبت ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی عفو شود.

بیشتر بخوانید: مادر سعید ملک‌پور خطاب به دادستان تهران: فرزندم را عفو کنید

 

 

[۱۴:۳۲]
"زاهدان ۶۰۰ لیتر بر ثانیه کمبود آب دارد"

به گفته علیرضا قاسمی، مدیر عامل آبفا استان سیستان و بلوچستان، زاهدان مرکز این استان در فصل‌های گرم سال و در شرایط اوج مصرف در هر ثانیه به دو هزار و ۲۰۰ لیتر آب شرب نیاز دارد. این در حالی است که در حال حاضر در هر ثانیه در مجموع هزار و ۲۰۰ لیتر آب شرب برای این شهر تأمین می‌شود.

مرکز استان سیستان و بلوچستان بدین ترتیب در فصل‌های گرم سال و شرایط اوج مصرف ۶۰۰ لیتر بر ثانیه کمتر از حد نیاز آب شرب دارد.

 

[۱۳:۵۳]
تحریم احتمالی ایران؛ بریتانیا گزینه‌های مختلفی را بررسی می‌کند

معاون وزیر دفاع بریتانیا امروز یکشنبه گفت که کشورش در حال بررسی مجموعه‌ای از گزینه‌ها برای پاسخ به توقیف تانکر این کشور در تنگه هرمز است. توبیاس الوود در پاسخ به پرسشی درباره وضع احتمالی تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: «ما با همکاران خود، متحدان بین‌المللی خود مشورت خواهیم کرد که ببینیم چه اقدامی عملی است.»

الوود در بخش دیگری از سخنان خود به شبکه خبری اسکای (SKY) گفت که "مهم‌ترین وظیفه" در حال حاضر حل موضوع کشتی توقیف‌شده و تضمین امنیت تردد دیگر کشتی‌های تحت پرچم بریتانیا در منطقه است.

به باور او نگرانی از درگیری در منطقه یک نگرانی عمومی است و باید به سوی تنش‌زدایی پیش رفت.

Großbritannien | Tobias Ellwood
عکس: picture-alliance/AP Photo/M. Dunham

 

[۱۳:۳۶]
۱۶۰ نماینده مجلس شورای اسلامی از توقیف کشتی بریتانیا حمایت کردند

در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بیانیه بیش از ۱۶۰ نماینده "در حمایت از اقدام قاطع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" قرائت شد.

در این بیانیه به انفجار نفتکش‌ها در منطقه، توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق و توقیف نفتکش تحت پرچم بریتانیا در تنگه هرمز اشاره شده و از این تحولات به "اقدام مدعیان قدرت جهانی در تدارک ناامن نشان دادن آب‌های منطقه برای انتقال انرژی مورد نیاز جهان" تعبیر شده است.

نمایندگان مجلس در ادامه "از اقدام به جا و قاطع" نیروی دریایی سپاه در توقیف "کشتی متخلف انگلیسی" حمایت کرده‌اند.

Iran Parlamentssitzung Abstimmung zum Anti-Terror-Gesetz
عکس: Getty Images/AFP/A. Kenare

 

[۱۳:۱۴]
در درگیری مسلحانه در سراوان دو مرزبان کشته شدند

قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنوب شرق ایران در اطلاعیه اعلام کرد که دو مرزبان در درگیری با "گروهک تروریستی" در مرز پاکستان کشته شدند. این درگیری شامگاه شنبه در مرز سراوان رخ داده است.

در این درگیری همچنین دو مرزبان ایرانی زخمی شدند.

 

[۱۲:۴۳]
عمان از ایران خواست نفتکش بریتانیایی را آزاد کند

پادشاهی عمان امروز یکشنبه با ابراز نگرانی از تحولات دریایی اخیر در منطقه، از ایران خواست کشتی "استینا ایمپرو" را آزاد کند. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این نفتکش را که با پرچم بریتانیا تردد می‌کرد، روز جمعه در تنگه هرمز به اتهام "رعایت نکردن قوانین و مقررات بین‌المللی دریایی" توقیف کرد.

به گزارش تلویزیون دولتی عمان، این کشور همچنین از همه جناح‌ها خواست خودداری پیشه کنند، اختلافات موجود را از راه‌های دیپلماتیک حل کنند و منطقه را با خطرهایی مواجه نکنند که بر آزادی تردد دریایی تأثیر منفی بگذارد.

 

[۱۲:۱۰]
سفیر ایران در لندن از دولت بریتانیا خواست "نیروهای تنش‌زای داخلی" را مهار کند

حمید بعیدی‌نژاد در حساب کاربری خود در توییتر از "نیروهای سیاسی داخلی در بریتانیا" نوشت که "می‌خواهند به تنش‌های موجود بین ایران و بریتانیا فراتر از موضوع کشتی‌ها دامن بزنند". او بدون اشاره نزدیک‌تر به این نیروها، از دولت بریتانیا خواست آنها را "مهار کند."

سفیر جمهوری اسلامی ایران شرایط کنونی را "حساس" توصیف کرد و افزایش تنش در منطقه در این شرایط را "خطرناک" و "نابخردانه" دانست. بعیدی‌نژاد در پایان نوشته است: «ایران در هر حال استوار و آماده برای سناریوهای مختلف است.»

 

[۱۰:۲۸]
ناتو توقیف دو کشتی تجارتی توسط ایران را محکوم کرد

سخنگوی پیمان ناتو در بیانیه‌ای توقیف دو کشتی توسط ایران در خلیج فارس را محکوم کرد و افزود: «این اقدام به چالش کشیدن روشن آزادی بین‌المللی عبور و مرور (دریایی) است.»

این بیانیه می‌افزاید: «ما از ایران می‌خواهیم فورا کشتی‌های توقیف‌شده و خدمه آن‌ها را آزاد کند.»

ناتو با اشاره به تصمیم بریتانیا برای حل این بحران از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی، تصریح کرد: «ما از همه تلاش‌های دیپلماتیک حمایت می‌کنیم.»

به گفته این سازمان نظامی همه کشورهای عضو ناتو نگران "فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده" ایران هستند.

THEMENPAKET G8- und Nato-Gipfel in den USA
عکس: picture-alliance/dpa

 

[۰۹:۵۵]
قاتلان شیرمحمدعلی: آدم کشتیم تا از جهنم فشافویه منتقل شویم

دو نفری که به اتهام قتل علیرضا شیرمحمدعلی محاکمه می‌شوند، روز شنبه ۲۹ تیر (۲۰ ژوئیه) در اولین جلسه دادگاه خود گفتند: «آدم کشتیم تا از جهنم فشافویه به زندان رجایی شهر منتقل شویم.»

به گزارش روزنامه ایران، یکی از متهمان گفت: «من و همدستم ٣٢ ماه در شرایط بدی در فشافویه بودیم و می‌خواستیم هرچه زودتر منتقل شویم اما کسی حرفمان را گوش نمی‌کرد از یک ماه قبل تهدید کرده بودیم اگر منتقل نشویم دست به قتل می‌زنیم.»

این دو نفر چندی پیش علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی، را در زندان فشافویه با بیش از ۳۰ ضربه چاقو به قتل رساندند.

علیرضا شیرمحمدعلی حدود یک سال پیش به ‌دلیل فعالیت در فضای مجازی بازداشت و پس از ۳۶ روز حبس در سلول انفرادی به زندان فشافویه منتقل شده بود.

این زندانی ۲۱ ساله که در دادگاه بدوی به اتهام "توهین به مقدسات"، "توهین به رهبری" و "تبلیغ علیه نظام" جمعا به هشت سال حبس تعزیری محکوم شده بود، از دادگاه تجدید نظر تقاضای فرجام کرده و منتظر حکم این دادگاه بود.

 

[۰۹:۳۰]
سرخط مهمترین خبرهای صبح یکشنبه ۳۰ تیر

- بریتانیا در نامه‌ای به دبیرکل و شورای امنیت سازمان ملل گفت که نفتکش این کشور در آب‌های بین‌المللی توسط ایران توقیف شده است. بریتانیا اقدام ایران را "دخالت غیر قانونی" خواند.

- محمدجواد ظریف‌، وزیر خارجه ایران که به ونزوئلا سفر کرده با نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد. این کشور آمریکای لاتین همچون ایران با تحریم‌های ایالات متحده آمریکا روبرو است.

- پرواز شرکت‌های هواپیمایی لوفت‌هانزا و بریتیش ایرویز به قاهره به دلایل امنیتی متوقف شده است. شرکت بریتانیایی می‌گوید لغو پروازها تا بررسی شرایط امنیتی یک هفته ادامه خواهد یافت. گفته می‌شود شرکت آلمانی لوفتانزا پروازهایش را پس از وقفه‌ای دو روزه از سر خواهد گرفت.