1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

جنتی: وظیفه مجلس خبرگان بیان مواضع رهبری است

۱۳۹۸ مهر ۴, پنجشنبه

به گفته رئیس مجلس خبرگان، وظیفه این نهاد بیان مواضع رهبر است. قوانین جمهوری اسلامی اما وظایف خبرگان را انتخاب، عزل و نظارت بر رهبری تعریف می‌کند. جنتی همچنین خواستار شناسایی و محکومیت کسانی شد که "تحمل نظام را ندارند".

https://p.dw.com/p/3QHVQ
احمد جنتی گفت: وظیفه خبرگان بیان مواضع رهبر است
عکس: abrishampress.ir

احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان با بیان اینکه "علما و خبرگان باید در صف اول دفاع از ولایت باشند" گفت: «آن‌ها باید مواضع سیاسی و اجتماعی رهبر معظم انقلاب را به همه مردم بیان کنند.»

جنتی که امروز پنجشنبه چهارم مهر (۲۶ سپتامبر) پس از پایان اجلاسیه هفتم از پنجمین دوره مجلس خبرگان در مراسم "تجدید میثاق" با بنیانگذار جمهوری اسلامی سخن می‌گفت، تأکید کرد که «وظیفه خبرگان این است که از ولایت دفاع کند و مواضع ولایت را کاملا رعایت کند.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

به گزارش ایسنا، جنتی وظیفه خبرگان را "حفظ و دفاع از ولایت و پیاده‌سازی مواضع ولایت" عنوان کرد و افزود: «ما باید مرتب ببینیم که مواضع سیاسی و اجتماعی ایشان [رهبر جمهوری اسلامی] چیست و در مقابل دشمن و دوست چه مواضعی دارد و همان مواضع را خودمان داشته باشیم و به دیگران هم بفهمانیم هر چه غیر از این باشد ضلالت است.»

رئیس مجلس خبرگان در حالی وظیفه این نهاد را "بیان مواضع" رهبر عنوان کرده که قانون اساسی جمهوری اسلامی تعیین، برکناری و نظارت بر رهبر را به عنوان وظایف خبرگان تعریف می‌کند. در سایت رسمی دبیرخانه مجلس خبرگان نیز "انتخاب رهبر"، "عزل رهبر" و "نظارت بر رهبر" وظایف اصلی این نهاد عنوان شده‌اند.

جنتی که در محل مقبره بنیانگذار جمهوری اسلامی سخن می‌گفت، خواستار "شناسایی و محکومیت" مخالفان حکومت شد
جنتی که در محل مقبره بنیانگذار جمهوری اسلامی سخن می‌گفت، خواستار "شناسایی و محکومیت" مخالفان حکومت شدعکس: abrishampress.ir

به نوشته دبیرخانه خبرگان: «در جامعه اسلامى، دو نوع نظارت بر رهبرى وجود دارد: نظارت عام مردم كه در جهت ايفاى نقش "النصيحة لائمةالمسلمين" و "امر به معروف و نهى از منكر" انجام می‌گيرد. نوع ديگر، نظارت نهادينه كه توسط نهاد خاصى اعمال میگردد و پشتوانه "حقوقى" دارد. در اين نظارت، صرفا به ارزيابى وقايع آشكار و موضع‌گيریهاى پيدا اكتفا نمی‌شود، بلكه حق تفحص داشته و می‌تواند از مقام مسئول پاسخ بخواهد.»

شمار زیادی از فعالان سیاسی و منتقدان همواره مجلس خبرگان را به خاطر عمل نکردن به وظایف اصلی‌اش مورد انتقاد قرار داده و عنوان کرده‌اند که این نهاد نه تنها از اختیارات خود برای نظارت بر رهبر و دستگاه‌های تحت امرش استفاده نمی‌کند، بلکه خود تحت نظارت رهبری جمهوری اسلامی است.

جنتی: کسانی که تحمل نظام را ندارند شناسایی شوند

احمد جنتی در بخش دیگری از سخنان امروز خود با تأکید بر اینکه "این حکومت و این نظام باید محفوظ بماند"، خواستار "شناسایی و محکومیت" کسانی شد که به گفته او "تاب تحمل این نظام را ندارند".

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

رئیس مجلس خبرگان افزود: «افرادی هستند که چشم دیدن این نظام را ندارند و تا جایی که بتوانند برای تضعیف نظام تلاش می‌کنند. این حکومت را باید همان کسانی حفظ کنند که حکومت علی (ع) را حفظ کردند.»

اعضای مجلس خبرگان پس از پایان اجلاسیه هفتم از پنجمین دوره این مجلس و سخنرانی جنتی در مقبره بنیانگذار جمهوری اسلامی، با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، دیدار کردند.

سخنرانی دو روز پیش احمد جنتی در مراسم افتتاحیه اجلاس خبرگان نیز که به حمله به دولت حسن روحانی و مجلس دهم تعبیر شد، به خاطر "سیگنال‌های" انتخاباتی‌اش بحث‌های زیادی در محافل سیاسی و رسانه‌ای ایران برانگیخت.

رئیس مجلس خبرگان با بیان اینکه "به مدیران فعلی هیچ امیدی ندارم"، خواستار مطالبه‌گری مردم شده و گفته بود: «ما برای روزی کار می‌کنیم که اینها با مدیران جوان و انقلابی جایگزین شوند تا از این خفت و گرفتاری که دچارش شده‌ایم رها شویم». جنتی هم‌زمان بر سختگیری شورای نگهبان در بررسی صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس یازدهم که در اسفندماه برگزار خواهد شد، تأکید کرده بود.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر