1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای یکشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۸

۱۳۹۸ مهر ۲۱, یکشنبه

https://p.dw.com/p/3RCQq
Japan Unwetter l Taifun Hagibis
عکس: picture-alliance/AP Photo/Kyodo

[۲۲:۰۱]
واکنش وزارت خارجه آمریکا به قتل هفرین خلف، دبیر کل حزب دموکراتیک سوریه فردا 

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خبر قتل هفرین خلف، سیاستمدار کرد و دبیرکل حزب دموکراتیک "سوریه فردا" را "شدیدا مشکل آفرین" خواند.

هفرین خلف، روز شنبه ۲۰ مهر (۱۲ اکتبر) هنگام بازگشت از یک نشست در حسکه به همراه دستیار و راننده‌اش در حوالی قامشلی به ضرب گلوله نیروهای اسلام‌گرای طرفدار ترکیه کشته شدند.

به گزارش منابع کرد "گردان ۱۲۳" نیروهای "احرار الشرقیه" با حمایت ارتش ترکیه جاده بین‌المللی "ام ۴" قامشلی – منبیج را مسدود کرده و اتومبیل این سیاستمدار ۳۴ را گلوله‌باران کرده‌اند. 

نیروهای دموکراتیک سوریه طی بیانیه‌ای در واکنش اعلام کرده است: "این مدرک آشکاریست که دولت ترکیه سیاست جنایتکارانه خود علیه مردم عادی غیرمسلح را ادامه می دهد."

 Syria Democratic Party Hevrin Khalef
عکس: Syrien zukünftige Partei

 

[۲۱:۲۶]
رایزنی وزیران خارجه اتحادیه اروپا در مورد حمله ترکیه به سوریه

وزیران خارجه اتحادیه اروپا فردا دوشنبه ۲۲ مهر (۱۴ اکتبر) در لوکزامبورگ برای رایزنی در مورد حمله ترکیه به شمال سوریه تشکیل جلسه می‌دهند. 

پیشتر اتحادیه اروپا در روز چهارشنبه از ترکیه خواسته بود به حمله نظامی خود پایان دهد. فرانسه روز جمعه به اعمال تحریم ‌از سوی اتحادیه اروپا تهدید کرده بود. 

از سوی دیگر قبرس به عنوان عضو اتحادیه اروپا خواستار تشدید تحریم‌های علیه ترکیه به دلیل ادامه عملیات اکتشاف گاز از سوی این کشور در سواحل قبرس شده است. در ماه ژوئیه سال جاری اتحادیه اروپا تخصیص منابع مالی به ترکیه را کاهش داد و مذاکره بر سر توافقنامه عبور و مرور هوایی را لغو کرد. 

وزیران خارجه اتحادیه اروپا در این نشست با وادیم پریستایکو، وزیر خارجه اوکراین گفتگو خواهند کرد. وضعیت در افغانستان و سوریه از دیگر موضوعات این اجلاس خواهد بود. 

Brüssel Treffen EU-Außenminister Mogherini, Le Drian, Maas und Hunt
عکس: picture-alliance/dpa/F. Lenoir

 

[۱۹:۳۴]

گفتگوی روسای جمهور مصر و اتیوپی بر سر سد "النهضه" بر روی نیل

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهوری مصر روز یکشنبه ۲۱ مهر (۱۳ اکتبر) در تلویزیون دولتی این کشور از گفتگو با آبی احمد، رئیس جمهوری اتیوپی در مورد سد النهضه خبر داد. به گفته السیسی قرار است این گفت‌گو در روسیه برگزار شود. او زمان دقیق این نشست را اعلام نکرد.

ساخت پروژه چهار میلیارد دلاری سد روی "نیل آبی" در سال ۲۰۱۲ آغاز  شده است. تاسیس نیروگاه آبی بر روی رودخانه نیل می‌تواند اتیوپی را به بزرگترین صادرکننده برق در شاخ آفریقا تبدیل کند.

اتیوپی، سودان و مصر پیش‌تر برای حل مناقشه مذاکره کرده بودند اما این مذاکره نتیجه‌ای نداده بود. هیئت اتیوپیایی تمامی پیشنهادات مربوط به آب‌رسانی مصر را رد کرد. 

مناسبات مصر، سودان و اتیوپی در سایه پروژه احداث این سد رو به تیرگی نهاده است. نیل آبی از دریاچه "تانا" در اتیوپی سرچشمه می‌گیرد و در خارطوم، پایتخت سودان به نیل سفید می‌پیوندد و نیل اصلی را تشکیل می‌دهد. این رود نهایتا با گذر از مصر به دریای مدیترانه می‌ریزد.

Grand Ethiopian Renaissance Dam
عکس: picture-alliance/dpa/G. Forster

 

[۱۸:۰۶]
اردوغان: تا عمق ۳۰ کیلومتری خاک سوریه نفوذ خواهیم کرد

رئیس‌جمهوری ترکیه اعلام کرد، ارتش این کشور تا عمق ۳۰ کیلومتری خاک سوریه نفوذ خواهد کرد.

به گزارش رویترز، رجب طیب اردوغان در کنفرانسی خبری در استانبول گفت: «ارتش ترکیه کنترل شهر مرزی راس‌العین و تل ابیض را به دست گرفته است. قصد داریم تا عمق ۳۰ کیلومتری خاک سوریه نیز نفوذ کنیم.»

دونالد ترامپ، شامگاه شنبه ۲۰ مهر (۱۲ اکتبر) در یک سخنرانی در برابر هوادارانش در واشنگتن به شبه‌نظامیان کرد توصیه کرد از مناطق مرزی ترکیه با سوریه عقب‌نشینی کنند. ترامپ صریحا خطاب به گروه‌های کرد گفت: «شما اگر هواپیما ندارید مقابله با نیرویی که هواپیما دارد مشکل است».

رئیس جمهوری آمریکا اظهارامیدواری کرد که گروه‌های مسلح کرد در شمال سوریه از مرزهای ترکیه عقب‌نشینی کنند.

ترامپ درباره خروج سربازان آمریکایی از شمال سوریه نیز گفت: «کردها مایلند تا عمق ۳۰ کیلومتری از مرز با ترکیه عقب‌نشینی کنند. این چیز خوبی است.»

 

[۱۷:۲۸]
تدریس زبان انگلیسی در مدارس حذف نمی‌شود

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس طرح حذف تدریس زبان انگلیسی در مدارس ایران  را رد کرد و گفت: «هدف طرح تهیه شده از سوی تعدادی از نمایندگان، رفع انحصار از تدریس زبان انگلیسی و دادن فرصت به سایر زبان‌ها جهت تدریس در مدارس است.»

میرحمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به خبرگزاری ایسنا گفته است: «پیش‌نویس این طرح تهیه شده است اما به این معنی نیست که این پیش‌نویس عینا به قانون تبدیل شود. ما به دنبال این نیستیم که تدریس زبان انگلیسی را در مدارس حذف کنیم یا این‌ که معلم زبان در مدارس استخدام نشود بلکه حرف‌مان رفع انحصار است. این‌که میدان برای تدریس سایر زبان‌ها باز شده و فرصت اجرای اصل ۱۵ قانون اساسی داده شود.»

اصل ۱۵ قانون اساسی به معنای تدریس ادبیات محلی در مدارس است. بر همین اساس سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزوده است: «طبق این طرح ما می‌خواهیم مثلا در سیستان و بلوچستان که مردمان آن با پاکستان مراودات دارند زبان هندی تدریس شود تا مراودات اقتصادی و فرهنگی هم به بهترین شکل صورت گیرد نه این‌که اجبار برای تدریس زبان انگلیسی فراهم باشد. همین رویه برای زبان‌هایی همچون آلمانی، چینی، فرانسوی، روسی و ترکی هم وجود دارد.»

 

[۱۶:۴۹]
عادل الجبیر دست داشتن ریاض در حمله به نفتکش ایرانی را تکذیب کرد

عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور ‌خارجی عربستان گفت که ریاض عامل حمله به نفتکش ایرانی در نزدیکی ساحل جده نبوده است.

وزیر مشاور در امور ‌خارجی عربستان  در پاسخ به این سوال که آیا عربستان عامل حمله به نفتکش ایرانی بوده است، گفت: «طبیعتا نه، از ما چنین رفتارهایی سر نمی‌زند.»

عادل الجبیر، وزیر مشاور در امور ‌خارجی عربستان افزود: «داستان هنوز کاملا مشخص نیست. بنابراین منتظر می‌مانیم تا متوجه شویم، چه چیزی رخ داده است و سپس نتیجه‌گیری کنیم.» 

مقامات جمهوری اسلامی گفته بودند که بامداد روز جمعه ۱۹ مهر بدنه یک نفت‌کش ایرانی در ۶۰ مایلی بندر جده دچار انفجار شده است. شرکت ملی نفتکش ایران روز جمعه در اطلاعیه‌ای ادعا کرده بود که بر اثر انفجار مخزن اصلی نفتکش سابیتی، نفت موجود در آن در حال نشت کردن به دریای سرخ است.

روزنامه شرق روز شنبه به نقل از "تنکرترکرز"، وب‌سایت رصد حمل‌ونقل نفتی نوشت: «براساس همه داده‌ها شامل تصویر ماهواره‌ای ناسا از منطقه و نیز داده‌های ای‌آی‌اس از "مرین ترفیک"، هیچ دود، آتش، نشتی یا یدک‌کشی نمی‌بینیم؛ بلکه ما نفت‌کشی می‌بینیم که با سرعتی خوب به سمت خانه در حرکت است.»

USA UANI Gipfel 2018 Adel Bin Ahmed Al Jubeir
عکس: picture-alliance/Zumapress/M. Brochstein

 

[۱۶:۳۰]
اتهام "افساد فی‌الارض" چهار فعال محیط‌ زیستی برداشته شد 

بنا بر گفته وکیل مدافع یکی از فعالان محیط زیستی، اتهام "افساد فی‌الارض" چهار فعال محیط‌‌ زیست برداشته شده است.

محمد حسین آقاسی، وکیل دادگستری به خبرگزاری ایرنا گفته است: «چهار نفر از فعالان محیط زیست بازداشتی، اتهام افساد فی‌الارض داشتند که این اتهام از آنها برداشته شده است. البته سایر اتهام‌ها هنوز به قوت خود باقی است.»

روز گذشته دادگاه مراد طاهباز برگزار شد و در روزهای آینده دادگاه دیگر متهمان برگزار خواهد شد.

 

[۱۶:۲۲]
شکست تیم ملی والیبال ایران مقابل ژاپن 

تیم ملی ایران در نهمین بازی خود در جام جهانی ۲۰۱۹ ژاپن به مصاف تیم میزبان رفت و با نتیجه سه بر یک شکست خورد.

تیم ملی ایران در بازی بعدی خود فردا دوشنبه ۲۲ مهر با تیم ملی والیبال ایتالیا روبه‌رو خواهد شد.

 

[۱۶:۱۲]
قانون "تابعیت فرزندان زنان ایرانی و مردان خارجی" برای اجرا ابلاغ شد

سخنگوی وزارت کشور از ابلاغ قانون "تابعیت فرزندان زنان ایرانی و مردان خارجی"  به سازمان ثبت احوال و استانداران خبر داد.

بنا براعلام  وزارت کشور، طبق قانون جدید، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان غیرایرانی که قبل یا بعد از تصویب این قانون متولد شده یا خواهند شد، پیش از رسیدن به سن ۱۸ سال در صورت نداشتن مشکل امنیتی به تشخیص وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران به تابعیت ایران در می‌آیند.

معاون هماهنگی وزارت کشور گفته است: «بر این اساس استانداران و سازمان ثبت احوال مکلف هستند با هماهنگی سایر دستگاه‌های ذیصلاح زمینه اجرای صحیح این قانون را فراهم کنند.»

 

[۱۵:۵۵]
اعتراض دانشجویان امیرکبیر به شهریه‌های سنگین

تعدادی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به "اخذ غیرقانونی شهریه‌های سنگین به بهانه سنوات تحصیلی" و همچنین "پولی سازی آموزش عالی" مقابل دفتر ریاست این دانشگاه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر اما این موضوع را جدید نمی‌داند و به خبرگزاری ایسنا گفته است: «دانشجویان به پذیرش دانشجوی خودگردان اعتراض دارند در حالی‌که حدود شش سال است  که در  دانشگاه تعدادی از دانشجویان به صورت خودگردان پذیرش می‌شوند.»

محمد حسین کریمیان، معاون آموزشی دانشگاه امیرکبیر معتقد است، هزینه تحصیل و یا شهریه‌ای از دانشجویان دوره روزانه دریافت نمی‌شود و دانشجویان در واقع با برگزاری تجمعاتی به پذیرش دانشجوی خودگردان در دانشگاه اعتراض دارند. 

 

[۱۴:۵۳]
مدیرمسئول روزنامه آرمان امروز و پایگاه خبری انتخاب مجرم شناخته شدند

خبرگزاری میزان از مجرم شناخته شدن مدیرمسئول سابق روزنامه آرمان امروز و مدیرمسئول پایگاه خبری انتخاب خبر داد.

 

[۱۴:۳۷]
حسن روحانی با عمران خان دیدار کرد

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در نشست خبری مشترک با عمران خان، نخست وزیر پاکستان ابراز امیدواری کرد که این دیدار باعث منفعت دو کشور و منطقه شود.

به گزارش ایسنا، حسن روحانی ظهر امروز ۲۱ مهر درباره نشست خبری مشترکی که با عمران‌خان در مجموعه سعدآباد داشت، گفت: «مباحثی که امروز درباره آنها گفت‌و‌گو کردیم، مباحث مهمی برای منطقه و روابط جهانی بود. به آقای نخست وزیر گفتم که ایشان برای مسائل منطقه حسن نیت دارند و ایشان را یاری می‌کنیم که صلح و ثبات کامل به منطقه حساس ما بازگردد.»


 

[۱۳:۵۶]
مدیرکل ورزش خراسان شمالی: اجازه ورود زنان را به ورزشگاه بجنورد نمی‌دهیم

مدیرکل ورزش خراسان شمالی معتقد است، مجوز ورود زنان به ورزشگاه‌ها مربوط به تهران است و برای تماشای بازی‌های شهرستانی مصداق ندارد.

کوروش بهادری، مدیرکل ورزش خراسان شمالی، با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان این مجوز را تنها برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها هنگام مسابقات تیم ملی صادر کرده است، به خبرگزاری ایرنا گفت: «در هیچ شرایطی اجازه ورود زنان به ورزشگاه ۱۹ مهر بجنورد برای تماشای بازی‌های تیم فوتبال داده نمی‌شود.»

تیم فوتبال اترک خراسان شمالی که در لیگ دسته دو حضور دارد، سه‌شنبه هفته جاری ۲۳ مهر پنجمین دیدار خود برابر تیم شهرداری همدان در ورزشگاه ۱۹ مهر بجنورد را انجام خواهد داد.

Iran Frauen Fußballstadion
عکس: Getty Images/A. Kenare

 

[۱۳:۴۷]
خامنه‌ای: آمریکایی‌ها عزت سپاه را بیشتر کردند

آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبری جمهوری اسلامی گفته است: «آمریکایی‌ها با رفتار خصمانه‌ای که با سپاه نشان دادند، عزت سپاه را بیشتر کردند.»

رهبری جمهوری اسلامی در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان افسری افزود: «امروز سپاه هم در داخل و هم در خارج از کشور دارای عزت است. آمریکایی‌ها با چهره‌ خشن و عبوسشان و با رفتار خصمانه‌ای که با سپاه نشان دادند، عزت سپاه را بیشتر کردند.»

 

[۱۳:۱۵]
دادستان کل کشور: پنج قاضی فاسد عزل شدند

دادستان کل کشور از عزل پنج قاضی در ایران خبر داده است.

محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور با اعلام این خبر گفت: «باید اجازه جولان از تعداد اندکی که باعث بدنامی می‌شوند، گرفته شود و دستگاه قضا از وجود افراد ناپاک، پاکسازی شود.»

دادستان کل کشور همچنین گفته است: «سمت‌ها و پست‌ها می‌گذرد و برای هیچ یک از ما دوام ندارد از این رو باید از فرصت‌ها استفاده و خالصانه خدمت کرد.»

 

[۱۲:۵۸]
شکایت هنگامه شهیدی از وزیر سابق اطلاعات رد شد

شکایت هنگامه شهیدی، روزنامه‌نگار از حیدر مصلحی، وزیر سابق اطلاعات در دادگاه ویژه روحانیت رد شد.

بنا بر اعلام مصطفی ترک همدانی، وکیل هنگامه شهیدی، دادستان ویژه روحانیت برای حیدر مصلحی "قرار منع تعقیب" صادر کرده است.
شکایت هنگامه شهیدی در پی آن مطرح شد که حیدرمصلحی در یک سخنرانی او را به جاسوسی متهم کرده بود. 

Iran -  wurde zu fast 13 Jahren Haft verurteilt.
عکس: Privat

 

[۱۲:۲۶]
۵ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر در عراق جان باختند

در پی برخورد اتوبوس حامل دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با یک اتوبوس دیگر در مرز مهران شش نفر کشته و دو نفر زخمی شدند.

پنج نفر از دانشجویان رشته‌های مکانیک، عمران و هوا - فضا در این سانحه جان خود را از دست دادند و همچنین فرزند یک ساله یکی از این دانشجویان نیز در این سانحه جان باخت.

 

[۱۱:۵۵]
حکم ۱۱ سال زندان کیومرث مرزبان تایید شد

محمد حسین آقاسی، وکیل کیومرث مرزبان، در توئیتی از تایید حکم موکلش خبر داد و نوشت: «حکم کیومرث مرزبان، این جوان طنزنویس خوش‌ذوق و نویسنده با استعداد در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تایید شد. باورکردنی نیست که انسانی را فقط برای نوشتن به ۱۱ سال مجازات حبس محکوم کنیم.  اگر شخصا در پرونده نبودم فکرمی‌کردم اتهامش فقط نوشتن نبود. وکالت در این‌گونه پرونده‌ها گاهی واقعا آزاردهنده است.»

کیومرث مرزبان در سال ۱۳۹۶ برای "دیدن مادربزرگ بیمارش" به ایران برگشت و در زمان ورود با هیچ مشکلی مواجه نشد. با این حال مدتی پس از بازگشتش در تاریخ چهارم شهریور ماه از سوی ماموران امنیتی در منزلش بازداشت و روانه زندان اوین شد.

شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی پیش از این کیومرث مرزبان را به اتهام "ارتباط با دول متخاصم" به ۱۱ سال حبس تعزیری، به اتهام "توهین به مقدسات" به هفت سال و شش ماه حبس تعزیری، به اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام" به یک سال و شش ماه حبس تعزیری، به اتهام "توهین به رهبری و بنیانگذار" به سه سال حبس تعزیری و به اتهام "توهین به مسئولین" به ۹ ماه حبس تعزیری محکوم کرده بود.

 

[۱۱:۴۸]
یوفا "سلام نظامی" بازیکنان تیم ملی فوتبال ترکیه را بررسی می‌کند

فیلیپ تاونزند، مسئول رسانه‌ای یوفا گفته است که حرکت اخیر بازیکنان ترکیه در ارتباط با قوانین یوفا که مخالف حرکات سیاسی در میادین فوتبال است، بررسی خواهد شد.

بازیکنان تیم ملی فوتبال ترکیه شب جمعه ۱۱ اکتبر، در چارچوب مسابقات مقدماتی یورو ۲۰۲۰ مقابل آلبانی قرار گرفتند و این تیم توانست با گل دقیقه ۹۰ مقابل آلبانی به پیروزی برسد. بازیکنان ترکیه پس از به ثمر رسیدن این گل مقابل دوربین‌ها "سلام نظامی" دادند.

طی روزهای گذشته، حملات زمینی و هوایی ارتش ترکیه در مناطق کردنشین شمال شرقی سوریه آغاز شده است. 

UEFA Euro 2020 Qualifikation - Group H - Türkei vs. Albanien
عکس: Reuters/H. Aldemir

 

[۱۱:۴۵]
انتقاد نیروی انتظامی از معافیت‌های پزشکی و کفالت سربازی

جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی از آمار بالای معافیت‌های پزشکی و کفالت سربازی انتقاد کرد.

سردار ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده ناجا، با اعلام اینکه هفت درصد از مشمولان سربازی به دلیل معافیت کفالت معاف می‌شوند، گفت: «معافیت‌های کفالت باید محدود شود. در این زمینه ما حتی با طلاق‌های صوری روبه‌رو هستیم. مثلا اگر فردی از پدرش مراقبت می‌کند و معافیت کفالت گرفته است، اگر شش ماه بعد این پدر فوت شد آیا نباید به سربازی برود؟»

جانشین فرمانده ناجا همچنین با انتقاد از آمار ۱۰ درصدی معافیت‌های پزشکی خبر داد و افزود: «اگر فردی پزشک باشد و روی ویلچر بنشیند، آیا اجازه طبابت از او سلب می‌شود؟ خیر، بلکه شرایط مناسب‌سازی شده و این فرد می‌تواند در محلی مناسب به خدمتش ادامه دهد. در مورد معافیت‌های پزشکی هم می‌توان همینطور عمل کرد.»

 

[۱۱:۲۹]
شکایت خانواده سیدامامی از صداوسیما رد شد

قرار منع تعقیب صداوسیما به خاطر پخش مستند "منطقه ممنوعه" از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه صادر شد. خانواده کاووس سیدامامی برای پخش این مستند از سازمان یادشده شکایت کرده بودند.

پیام درفشان، وکیل خانواده کاووس سیدامامی، با اعلام این خبر به خبرگزاری ایرنا گفت: «به دنبال پخش مستندی تحت عنوان "منطقه ممنوعه" از صداوسیما درباره کاووس سیدامامی، فرزندان او به عنوان اولیای دم، از رئیس سازمان صداوسیما و تهیه‌کننده این مستند شکایتی را در دادسرای فرهنگ و رسانه مطرح کردند اما پس از گذشت بیش از یک سال بازپرس شعبه نهم دادسرای فرهنگ و رسانه، شکایت مطروحه را نپذیرفت و قرار منع تعقیب صادر کرده است.»

صداوسیما پس از مطرح شدن شکایت اعلام کرده بود: «این مستند عینا همان محتوایی است که از سوی نهادهای ذی‌ربط امنیتی به سازمان صداوسیما ارسال و بدون دخل پخش شد. این سازمان نه تنها مجاز بلکه مکلف به پخش برنامه بود.»

کاووس سید امامی از فعالان محیط زیستی بود که اوایل بهمن ۱۳۹۶ همراه چند تن دیگر از فعالان محیط زیستی بازداشت شد. مسئولان قضایی ۱۹ بهمن همان سال اعلام کردند، کاووس سیدامامی در زندان اوین خودکشی کرده است.

 

[۱۱:۰۴]
افزایش تلفات طوفان هاگیبیس در ژاپن

بر اثر وقوع طوفان هاگیبیس در ژاپن تاکنون دست‌کم ۱۴ تن جان خود را از دست دادند، تعدادی مصدوم و ۱۶ نفر نیز مفقود شده‌اند.

سازمان هواشناسی این کشور اعلام کرده که هاگیبیس از طوفان "ایدا" که در سال ۱۹۵۸ به کشته شدن بیش از هزار تن منجر شد، مخرب‌تر است.

مقامات محلی امروز با نزدیک شدن طوفان هاگیبیس در هفت استان ژاپن از جمله توکیو، بالاتری وضعیت اضطراری را اعلام کرده‌اند و از ساکنان ۱۰ استان این کشور درخواست شده خانه‌های خود را تخلیه کنند.

 

 

[۱۰:۵۳]
"گسل" بهترین فیلم کوتاه جشنواره لندن شد

فیلم کوتاه "گسل" به کارگردانی سهیل امیرشریفی جایزه بهترین فیلم کوتاه جشنواره بین‌المللی فیلم لندن را از آن خود کرد.

در شصت و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم لندن فیلم کلمبیایی "مانوس" ساخته الخاندرو لاندس جایزه اصلی بهترین فیلم جشنواره را به خود اختصاص داد. این فیلم که نماینده سینمای کلمبیا در جوایز اسکار ۲۰۲۰ است روایتگر داستان کودکان سرباز است.

شصت و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم لندن از تاریخ ۱۰ تا ۲۱ مهر/ ۲ تا ۱۳ اکتبر برگزار می‌شود.
 

[۰۸:۴۰]
سرخط مهمترین خبرهای صبح یک‌شنبه ۲۱ مهر

- گزارش‌ها حاکی از "تیرباران غیرنظامیان کرد" به دست شبه‌نظامیان مورد حمایت ترکیه در شمال سوریه است. "نیویورک تایمز"، ویدئویی منتشر کرده که در آن دو زندانی کرد که یکی از آن‌ها دستش از پشت بسته شده روی زمین دراز کشیده و شبه‌نظامیان مورد حمایت ترکیه آن دو را با سر دادن فریاد "الله اکبر" به گلوله می‌بندند. در همین زمینه "دیدبان حقوق بشر سوریه" نیز گزارش داده که شبه‌نظامیان مورد حمایت ترکیه حداقل ۹ غیرنظامی را تیرباران کرده‌اند. 

− بنا بر گزارش‌ها طوفان هاگیبیس ژاپن را در نوردید. به گفته مقامات دولتی تا کنون حداقل ۱۰ نفر کشته و ۱۶ نفر مفقود شده‌اند. برق منازل هزاران خانه نیز قطع شده است.

- امیدعلی پارسا، "رئیس سازمان امور مالیاتی کشور" گفته است: »مردم ایران نصف کشورهای درحال توسعه مالیات می‌دهند«.  رئیس سازمان امور مالیاتی کشور همچنین گفته است: «در حال حاضر چیزی حدود ۸ درصد از مجموع درآمدهای مردم به عنوان مالیات در اختیار دولت قرار می‌گیرد. در کشورهای درحال توسعه این رقم حدود دو برابر و در کشورهای پیشرفته حدود چهار برابر است.»