1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعی

افزایش ۵/ ۲ درصدی "مراجعان نزاع" به پزشکی قانونی ایران

۱۳۹۸ آبان ۴, شنبه

در نیمه نخست سال جاری بیش از ۳۳۱ هزار نفر به علت مصدومیت ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی ایران مراجعه کرده‌اند. از این تعداد بیش از ۱۰۷ هزار و ۴۰۰ نفر زن بوده‌اند.

https://p.dw.com/p/3RzDN
Iran Galerie - Schlägerei
عکس: Jamejam

بر اساس تازه‌ترین آماری که روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی منتشر کرده میزان درگیری‌های خشونت‌آمیز و نزاع میان شهروندان ایرانی، همچون سال‌های گذشته همچنان رو به افزایش است.

این آمار که شنبه چهارم آبان ماه منتشر شد نشان می‌دهد که در شش ماه نخست امسال ۳۳۱ هزار و ۱۵۲ "مصدوم نزاع" به مراکز پزشکی قانونی در شهرهای و استان‌های مختلف ایران رجوع کرده‌اند.

تعداد مصدومان نزاع به نسبت شش ماهه نخست سال قبل دو و نیم درصد افزایش یافته است. بیشترین آمار مصدومان مربوط به استان‌های تهران، خراسان رضوی و اصفهان و کمترین آن به استان‌های ایلام، بوشهر و خراسان جنوبی مربوط است.

زنان، یک سوم مصدومان نزاع

مطابق آمار پزشکی قانونی نزدیک به یک سوم مصدومان نزاع و درگیری‌های خشونت‌آمیز زن هستند و تعداد آنها در شش ماه ابتدایی امسال به ۱۰۷ هزار و ۴۸۳ نفر رسیده است.

مقایشه آمار شش ماه نخست سال ۱۳۹۸ با آماری که سازمان پزشکی قانونی از دو سال قبل منتشر کرده حاکی است که افزایش رفتارهای خشونت‌آمیز و کاهش تاب‌آوری در میان ایرانیان، به خصوص در کلانشهرها بسیار شدید و نگران‌کننده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

خبرگزاری دولتی ایرنا ۲۸ مهر با استناد به داده‌های پزشکی قانونی گزارش داد که در سال ۹۶ در استان تهران بیش از ۹۳ هزار نفر به خاطر "صدمات و جراحات ناشی از نزاع‌های خیابانی" به مراکز پزشکی مراجعه کرده‌اند و این تعداد در سال گذشته نزدیک به هشت هزار نفر افزایش یافته است.

تعداد کل مصدومان نزاع در استان تهران در سال ۹۷ اندکی بیش از ۱۰۱ هزار نفر بوده است. چنانچه وضعیت نیمه دوم امسال مانند نیمه نخست باشد این رقم به ۱۱۰ هزار نفر می‌رسد.

خشونت ناشی از ناکامی، فقر و بیکاری

سعید مدنی، پژوهشگر مسائل اجتماعی شهریور سال پیش گفته بود: «شرایط اقتصادی فعلی و ناپایداری قدرت خرید گروه وسیعی از مردم و خانوارها، بیکاری و نداشتن درآمد و دیگر مشخصه‌های اقتصاد ایران از عوامل مهمی هستند که استرس بسیاری را بر خانواده‌های ایرانی وارد می‌کنند، در جامعه‌ای که اکثریت قریب به اتفاق مردم آن را ناعادلانه می‌دانند بد اخلاقی و رفتار پرخاشگرانه تنها واکنش طبیعی ممکن است.»

خبرگزاری ایرنا با استناد به این سخنان نتیجه گرفته که شماری از رفتارهای خشونت‌آمیز و برخوردهای فیزیکی و کلامی افراد در هنگام تعاملات اجتماعی می‌تواند ریشه در "ناکامی‌های ناشی از فقر، بیکاری، تبعیض و به طور کلی تمامی مشکلات اقتصادی و اجتماعی" داشته باشد.

ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران بیستم مهرماه به خبرگزاری فارس گفته بود که ۲۷ درصد ساکنان تهران دچار اختلال روانی هستند و به همین دلیل شهرداری پایتخت و این شورا راه‌اندازی "کمپین سلامت روان" را در دستور کار دارند که اهداف آن از جمله کاهش خشونت خانگی و خشونت خیابانی است.

«با ظاهر خون‌آلود پزشکی قانونی نیائید»

روابط عمومی سازمان پزشکی قانونی در بیانیه چهارم آبان ماه خود همچنین تاکید کرده که بسیاری از آسیب‌دیدگان نزاع و مصدومان "با همان ظاهر خون‌آلود" به مراکز این سازمان مراجعه می‌کنند و گمان می‌برند به این ترتیب خسارت بیشتری دریافت خواهند کرد.

پزشکی قانونی خواستار امتناع از این کار شده است: «ظاهر خون‌آلود تأثیری در صدور نظریه کارشناسی توسط پزشکی قانونی ندارد، آنچه مبنای صدور نظریه کارشناسی در خصوص جراحات است، نوع جراحت و عمق آن است. لذا معاینه دقیق ‌تر ضایعات نیازمند تمیز بودن موضع و بررسی دقیق آن توسط کارشناسان پزشکی قانونی است.»

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

این سازمان در ادامه درباره نحوه مراجعه به مراکز پزشکی قانونی تذکرهایی داده و از جمله توصیه کرده که در صورت وجود جراحت سخت و تهدید‌کننده، بهتر است فرد ابتدا به مراکز درمانی مراجعه کند زیرا برای تعیین میزان خسارت سوابق درمانی از درمانگاه‌ها دریافت و مورد توجه قرار می‌گیرد.

آماری که پزشکی قانونی ارائه کرده شامل کسانی می‌شود که به مراکز این سازمان مراجعه کرده‌اند. از آنجا که بسیاری از افراد پس از درگیری‌های خیابانی یا خانوادگی الزاما به پزشکی قانونی مراجعه نمی‌کنند آمار واقعی می‌تواند بسیار بیشتر باشد.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر