1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای دوشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۸

۱۳۹۸ دی ۳۰, دوشنبه

https://p.dw.com/p/3WSKh
عکس: Fars

[۲۱:۴۵]
وزیر کشور: برخی تفریحی در کیک‌های خوراکی قرص جاسازی کرده بودند

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی ایران، مدعی شده است در رابطع با  "وجود قرص در کیک‌های خوراکی"، عده‌ای دستگیر شده‌اند که برخی‌شان به عنوان  "کار تفریحی" این عمل را انجام داده بودند.

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، موضوع جاسازی قرص در کیک‌ها که تاکنون باعث مسمومیت ده‌ها کودک و دانش‌آموز شده را "امنیتی" عنوان کرده و گفته بود که این اقدام «با هدف تشویش اذهان عمومی و تخریب صنعت غذایی انجام شده است».

پیش از این عکس‌ها و گزارش‌هایی مبنی بر وجود قرص‌هایی مشکوک و به رنگ‌های مختلف در داخل کیک‌ها و برخی فرآورده‌های غذایی دیگر در چندین استان ایران، از جمله کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، آذربایجان غربی، کردستان و خوزستان منتشر شده بود.

Verdächtige Kekse und Kuchen in Iran
عکس: avalfars



[۲۱:۳۰]
۲۲ هزار دانش‌آموز در خوزستان به سرویس مدرسه نیاز دارند 

عزیزاله آروین، معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، گفته است ۲۲ هزار و ۵۲۱ دانش‌آموز در مناطق روستایی و محروم خوزستان به تامین هزینه سرویس رفت و آمد نیاز دارند.

به گزارش خبرگزاری "ایرنا"، عزیزاله آروین همچنین گفته است: «بحث سرویس رفت و آمد دانش‌آموزان به مدارس، رابطه مستقیمی با ادامه تحصیل آن‌ها دارد در صورتی که هزینه سرویس دانش‌آموزان مناطق محروم تامین نشود باعث ترک تحصیل و بازماندگی از تحصیل آن‌ها خواهد شد.»

به گفته معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزش و پرورش خوزستان، هزار و ۱۳۱ وسیله نقلیه برای آمد و شد این تعداد دانش‌آموز نیاز است.
 

[۲۰:۴۵]
پزشکی قانونی: هویت ۷ تن از قربانیان هواپیمای اکراینی هنوز شناسایی نشده است

مهدی فروزش، مدیر پزشکی قانونی استان تهران، گفته است تاکنون هویت ۱۶۹ نفر از کشته‌شدگان هواپیمای اوکراینی مشخص شده، اما هویت ۷ تن دیگر به دلیل عدم دریافت پروفایل دی.ان.ای شناسایی نشده است.

به گزارش خبرگزاری "ایرنا"،  مدیر پزشکی قانونی استان تهران همچنین گفته است عدم شناسایی هفت پیکر باقی مانده به خاطر تاخیر در ارسال پروفایل دی.ان.ای از دیگر کشورهاست.

بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراین روز چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه (۸ ژانویه ۲۰۲۰) اندکی پس از برخاستن از فرودگاه امام خمینی تهران نزدیک شهرک پرند سقوط کرد. همه ۱۷۶ سرنشیین این هواپیما جان خود را از دست دادند. 

فشارهای بین‌المللی از جمله اوکراین و کانادا و تلاش‌های روشنگرانه روزنامه‌نگاران منجر به آن شد که مقا‌م‌های ایران صبج روز شنبه ۲۱ دی (۱۱ ژانویه) اعتراف کردند که پدافند هوایی سپاه پاسداران هواپیمای مسافری را ساقط کرده است.
 

[۱۸:۳۳]
بارش برف راه دسترسی به ۱۶۴ روستای استان آذربایجان‌ غربی را بست

بصیر صادق‌پور، معاون راهداری اداره‌ کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌ غربی، گفته است بارش برف راه دسترسی به ۱۶۴ روستای استان آذربایجان‌ غربی را بسته است.

به گزارش خبرگزاری "ایلنا"، معاون راهداری اداره‌ کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌ غربی همچنین گفته است هم‌اکنون راه دسترسی به ۵۰ روستای ارومیه، ۳۵ روستای مهاباد،۳۰ روستای پیرانشهر، ۲۷ روستای سلماس، هفت روستای سردشت و پنج روستای تکاب بسته است.
 

[۱۸:۲۹]
سخنگوی وزارت خارجه: تابعیت دوگانه قربانیان هواپیمای اکراینی را نمی‌پذیریم

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، گفته است "ما به مقامات کانادا اعلام کرده‌ایم که اغلب کسانی که در این هواپیما (هواپیمای ساقط شده اوکراینی) جان خود را از دست دادند ایرانی هستند و ما تابعیت دوگانه را نمی‌پذیریم.»

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشستی خبری همچنین مدعی شده است: «جای گله است که آنها اینجوری با سوءاستفاده از این حادثه دلسوز اتباع ایران شدند و خواستار برخی از اقدامات هستند.»

بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراین روز چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه (۸ ژانویه ۲۰۲۰) اندکی پس از برخاستن از فرودگاه امام خمینی تهران نزدیک شهرک پرند هدف موشک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و سرنگون شد. همه ۱۷۶ سرنشیین این هواپیما جان خود را از دست دادند. 

بسیاری از قربانیان واژگونی هواپیما تابعیت کانادا را داشتند.

عکس: Mojnews

[۱۸:۱۹]
محمد حجازی جانشین فرمانده سپاه قدس شد

با حکم حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران سرتیپ پاسدار محمد حجازی به عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه منصوب شد. او جانشین اسماعیل قاآنی می‌شود که پس از کشته‌شدن قاسم سلیمانی به فرماندهی سپاه قدس گماشته شد. 

سپاه قدس بازوی خارجی سپاه پاسداران است که بنا به گفته فرماندهان سپاه آیت‌الله خامنه‌ای "مدیریت مقاومت در منطقه " را به عهده آن گذاشته است. نه تنها حضور امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه، لبنان،افغانستان و یمن زیر نظر و فرماندهی سپاه قدس است، بلکه در تعیین سفرا و تنظیم مناسبات دیپلماتیک با این کشورها و نیز نحوه تاثیرگذاری بر ساختار و ترکیب سیاسی دولت‌های آنها نیز سپاه قدس محوریت دارد.

 محمد حجازی متولد ۱۳۳۵ اصفهان است. او از ابتدای انقلاب در پی تأسیس سپاه پاسداران به عضویت این نهاد درآمد.  در مقابله با ناآرامی‌ها در کردستان و آذربایجان غربی شرکت داشت و بعدا در بسیج نیرو برای اعزام به جبهه‌های جنگ با عراق فعال بود. حجازی در سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ فرماندهی بسیج را به عهده داشت و بعداَ از جانب آیت‌الله خامنه‌ای به سمت رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد.

او یک سالی نیز فرمانده قرارگاه ثارالله بوده است. اتحادیه اروپا  در مهر ۱۳۹۰ محمد حجازی را به دلیل فرماندهی بسیج و قرارگاه ثارالله به نقض حقوق بشر متهم کرد و همراه با ۲۹نفر دیگر مشمول رشته‌ای از تحریم‌ها قرار داد.

 

[۱۷:۴۱]
کشورهای اروپایی بیشتری از ماموریت دریایی اروپا در تنگه هرمز حمایت می‌کنند

وزارت خارجه فرانسه اعلام کرده است کشورهای بیشتری از ماموریت دریایی اروپا در تنگه هرمز، حمایت کرده‌اند. 

به گزارش خبرگزاری "رویترز"، کشورهای آلمان، ‌بلژیک، دانمارک، یونان، ایتالیا، ‌هلند، پرتغال و کشور فرانسه از این ماموریت دریایی حمایت کرده‌اند.
 

[۱۷:۲۸]
۹۹۱ کلاس درس در آذربایجان‌ غربی نیازمند استانداردسازی است

به گفته علی مناف‌زاده، سرپرست اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌ غربی، سیستم گرمایشی ۹۹۱ باب کلاس درس آذربایجان‌غربی نیازمند استانداردسازی است. 

به گزارش خبرگزاری "فارس"، سرپرست اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان‌ غربی همچنین گفته است استانداردسازی این کلاس‌های درس نیازمند ۲۳ میلیارد تومان اعتبار است.

 بنا بر این گزارش سرانه فضای آموزشی استان آذربایجان‌ غربی به ازای هر دانش آموز ۴.۵ مترمربع است. این رقم در میانگین ‌کشوری، ۵.۱۸ متر مربع است.
 

[۱۷:۱۲]
مجتبی ذوالنوری: سقوط هواپیمای اوکراینی بر اثر حمله سایبری منتفی است

مجتبی ذوالنوری، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، گفتعه است: «طبق بررسی‌ها و گزارش مسئولان ستاد کل نیروهای مسلح خطای انسانی در سقوط هواپیمای اوکراینی اثبات شد و علت سقوط بر اثر حمله سایبری منتفی است.»

مجتبی ذوالنوری به سایت "خانه ملت" همچنین گفته است: «اابهام در خصوص احتمال جنگ الکترونیک و هجوم سایبری در این حادثه به عنوان یکی از مباحث مطرح شد که تقریبا تا الان این موضوع منتفی است.»

بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراین روز چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه (۸ ژانویه ۲۰۲۰) اندکی پس از برخاستن از فرودگاه امام خمینی تهران نزدیک شهرک پرند سقوط کرد. همه ۱۷۶ سرنشیین این هواپیما جان خود را از دست دادند. 

فشارهای بین‌المللی از جمله اوکراین و کانادا و تلاش‌های روشنگرانه روزنامه‌نگاران منجر به آن شد که مقا‌م‌های ایران صبج روز شنبه ۲۱ دی (۱۱ ژانویه) اعتراف کردند که پدافند هوایی سپاه پاسداران هواپیمای مسافری را ساقط کرده است.

 

Iran | Überreste des abgestürzten Flugzeugs der Ukraine International Airlines
عکس: Reuters/West Asia News Agency

[۱۶:۳۳]
"کانون انتشار بوی نامطبوع تهران شناسایی شد"

محمد تقی‌زاده، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار تهران گفته بررسی‌ها نشان داده‌اند عامل انتشار بوی نامطبوع در تهران سه مجتمع پردازش پسماند آرادکوه، مجموعه دام‌گستر و فاضلاب شهری جنوب پایتخت هستند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه یک مجموعه دانشگاهی در این زمینه مشغول تحقیق است گفته: «اقدام‌های موثری در راستای بهبود شرایط استان تهران از جمله توسعه فضای سبز، نوسازی ناوگان حمل ونقل در نظر گرفته شده است.»

آرادکوه، منطقه‌ای در ۱۱ کیلومتری فرودگاه امام خمینی، در جنوب پایتخت قرار دارد که از ۵۶ سال قبل به عنوان سایت دفن زباله‌های تهران انتخاب شده است. روزانه بیش از ۷ هزار تن زباله شهر تهران در سایت آرادکوه جمع‌آوری می‌شود.

مطلب مرتبط: هوای تهران دوباره نامطبوع شد

 

[۱۶:۱۳]
تهدید ظریف: اگر پرونده ایران به شورای امنیت برود از ان‌پی‌تی خارج می‌شویم

وزیر امور خارجه ایران تهدید کرده چنانچه کشورهای اروپایی حاضر در برجام پرونده جمهوری اسلامی را به شورای امنیت ارجاع دهند، تهران از پیمان ان‌پی‌تی خارج خواهد شد. محمدجواد ظریف در گفت‌وگویی با خبرگزاری "خانه ملت" گفت: «اظهارات اروپایی‌ها هیچ وجه قانونی ندارد لذا ما از بلاوجه بودن اقدام اروپایی‌ها استفاده می‌کنیم. اگر اروپایی‌ها اقدام دیگری انجام دهند طبق نامه رئیس‌جمهور در همان اردیبهشت ۱۳۹۷ موضوع خروج ایران از ان‌پی‌تی مطرح می‌شود.»

ظریف با اشاره به پنج گام پیشین ایران برای کاستن از تعهدات برجامی اضافه کرده تهران قرار نیست گامی دیگر برای کاهش تعهدات خود بردارد ‌اما اگر اروپا به تعهدات خود بازنگردد، "ما امکانات متعددی داریم."

بیشتر بخوانید: ظریف: پرونده ایران را به شورای امنیت بفرستند، از ان‌پی‌تی خارج می‌شویم

Mohammed Dschawad Sarif
عکس: Reuters/E. Novozhenina

 

[۱۴:۰۶]
رئیسی: با همه خانواده‌های قربانیان ایرانی هواپیمای اوکراینی تماس گرفتیم

ابراهیم رئیسی روز دوشنبه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه گفت که نمایندگان او با "تمامی خانواده‌های ایرانی" سرنشین هواپیمای ساقط شده اوکراینی تماس گرفته‌اند. به گزارش رسانه‌های داخلی رئیس قوه قضائیه تأکید کرده که باید به بازماندگان قربانیان "فورا غرامت" پرداخت شود. 
در این گزارش‌ها اشاره بیشتری به جزئیات نشده و مشخص نیست که اظهارات رئیسی صرفا به عنوان یک توصیه مطرح شده یا اینکه قوه قضاییه رسما به دنبال موضوع پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان است. 

میزان و نحوه پرداخت غرامت و خسارت به مسافران و هواپیمای اوکراینی ساقط شده در آسمان تهران یکی از موضوعات مورد بحث است. جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، هفته گذشته اعلام کرد این کشور به خانواده‌های قربانیان این حادثه کمک ۲۵ هزار دلاری ارائه می‌کند. 
اوکراین نیز پیش‌تر اعلام کرده بود که این کشور از طرف خود به خانواده‌ها غرامت می‌دهد. رویترز به نقل از نخست‌وزیر اوکراین گزارش داده بود که این کشور به خانواده هر کدام از قربانیان، هشت هزار و ۳۵۰ دلار می‌پردازد. مقامات اوکراین همچنین اعلام کرده‌‌اند که به خانواده‌های قربانیان کمک می‌کنند تا از ایران، شرکت هواپیمایی و شرکت‌های بیمه، غرامت دریافت کنند.

مطلب مرتبط: ابهام در جزئیات پرداخت غرامت به جانباختگان هواپیمای اوکراینی

 

[۱۴:۰۴]
معارفه فرمانده جدید نیروی قدس سپاه و جانشین او

روز دوشنبه مراسم معارفه فرمانده جدید نیروی قدس در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد. 

پس از کشته شدن قاسم سلیمانی در جریان حمله پهپادی آمریکا به خودروی حامل او، اسماعیل قاآنی به عنوان جانشین سلیمانی به سمت فرماندهی نیروی قدس منصوب شد. در مراسم روز دوشنبه که شماری از فرماندهان عالی‌رتبه سپاه و نیروهای مسلح حضور داشتند، همچنین محمد حجازی با حکم فرمانده کل سپاه پاسداران به عنوان جانشین فرمانده نیروی قدس منصوب شد.

[۱۳:۲۱] 
وزیر خارجه اوکراین: از ایران می‌خواهیم که جعبه‌های سیاه هواپیما را تحویل دهد

وزیر خارجه اوکراین گفته این کشور مصرانه از ایران می‌خواهد تا جعبه سیاه‌های هواپیمای ساقط شده اوکراینی را به اوکراین بازگرداند. 
وادیم پریستایکو روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت که در همین رابطه به زودی با یک هیئت نمایندگی از ایران دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد. او اضافه کرد اوکراین به وزیر راه و ترابری ایران این پیام را منتقل خواهد کرد که بازگرداندن جعبه‌های سیاه نشان می‌دهد که ایران خواستار انجام تحقیقات بی‌طرفانه در مورد این حادثه است.

عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز دوشنبه اعلام کرد محمد اسلامی، وزیر راه این کشور همراه با پیامی از طرف حسن روحانی عازم اوکراین می‌شود. 

ایران در ابتدا برای ارسال جعبه‌های سیاه به خارج از کشور برای انجام بررسی اعلام آمادگی کرده بود، اما مدیرکل بررسی سوانح سازمان هواپیمایی این کشور چندی بعد گفت که ایران هیچ قصدی برای ارسال جعبه‌های سیاه به اوکراین ندارد.

Ukraine Kiew | Außenminister Vadym Prystaiko gibt Pressekonferenz zum Absturz der Boeing 737 im Iran
عکس: picture-alliance/ZUMAPRESS/S. Glovny

 

[۱۳:۱۹]
رییس فدراسیون تکواندو: حرف‌های کیمیا علیزاده از طرف خودش نبوده است

رییس فدراسیون تکواندو سخنان کیمیا علیزاده، تکواندوکار مدال‌آور ایرانی، را "حرف‌ها و تهمت‌های دروغ" خوانده و گفته: «مطالبی که از طرف علیزاده مطرح شده، به طور حتم از طرف خودش نبوده است.»

محمد پولادگر روز دوشنبه در جریان مجمع عمومی کمیته ملی المپیک مدعی شد که "سیاست امپریالیستی دشمنان نظام و ایران پشت پرده این تهمت‌های نارواست."

کیمیا علیزاده، تکواندو کار ۲۱ ساله ایرانی و صاحب مدال برنز المپیک ریو، که اخیرا از ایران مهاجرت کرده در گفت‌وگویی با یک نشریه پرتیراژ آلمانی اعلام کرد در المپیک توکیو ۲۰۲۰ زیر پرچم آلمان مسابقه خواهد داد. علیزاده دو هفته قبل با انتشار نامه‌ای افشاگرانه در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام اعلام کرد که هویت‌اش به عنوان یک زن در ایران سرکوب شده بود و دست اندرکاران از او و مدال‌هایش استفاده ابزاری کردند. 

محمد پولادگر عضویت این ورزشکار ایرانی در تیم ملی آلمان را از نظر قانونی در مقطع کنونی دارای ایراد دانسته و گفته: «از لحاظ قانونی از آخرین حضور یک ورزشکار باید سه سال بگذرد تا بتواند برای کشور جدید بازی کند.» به گفته رییس فدراسیون تکواندو علیزاده تنها می‌تواند "در تیم پناه‌جویان که توسط کمیته بین‌المللی المپیک راه‌اندازی شده، بازی کند که آن هم شرایط خاصی دارد."

سی و دومین دوره بازی‌های المپیک، از ۲۴ ژوییه تا ۹ اوت ۲۰۲۰ (سوم تا نوزدهم مرداد۹۸) در پایتخت ژاپن برگزار می‌شود.

مطلب مرتبط: کیمیا علیزاده با پرچم آلمان به المپیک توکیو می‌رود

[۱۲:۴۹]
موسوی: ایران تابعیت دوگانه قربانیان هواپیمای اوکراینی را به رسمیت نمی‌شناسد

سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری روز دوشنبه خود از گفت‌وگوها میان این کشور با اوکراین در مورد هواپیمای ساقط‌شده خبر داد و گفت: «تأکید می کنم بیشتر اتباع ایرانی هستند و در دیدار با وزیر خارجه کانادا اعلام کردیم که ما اینها را اتباع خود می دانیم و تابعیت دوگانه را نمی پذیریم.»

عباس موسوی اضافه کرد: «عزادار اصلی خود ما هستیم  و البته عزادار اتباع خارجی هم هستیم.»

این مقام دولتی ایران نسبت به "سیاسی کردن" حادثه سرنگونی این هواپیمای مسافربری به دیگر کشورها هشدار داد و گفت با این رفتار "چیزی عایدشان نمی‌شود."

در هواپیمای مسافربری خطوط هوایی اوکراین که به مقصد کیف در حرکت بود، مجموعا ۱۷۶ سرنشین حضور داشتند که همگی آنان جان خود را در حادثه واژگون شدن هواپیما از دست دادند. این هواپیما روز چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه چند دقیقه پس از برخاستن از باند فرودگاه امام خمینی تهران توسط دو موشک سامانه پدافند هوایی سپاه مورد اصابت قرار گرفته و سقوط کرد. وزرای خارجه کانادا، اوکراین، افغانستان، بریتانیا و سوئد، پنج کشوری که اتباع‌شان در این حادثه جان خود را از دست دادند، روز پنج‌شنبه هفته گذشته در لندن با هدف تحت فشار قرار دادن تهران برای انجام تحقیقات "کامل و شفاف" درباره این فاجعه با یکدیگر دیدار کردند. 

عکس از آرشیو
عکس از آرشیوعکس: mfa.ir


 

[۱۱:۵۰]
فدراسیون فوتبال: لغو میزبانی ایران در بازی‌های ملی کذب است

فدراسیون فوتبال ایران اخبار منتشره در مورد لغو میزبانی تیم ملی فوتبال را تکذیب کرده است. به گزارش ایسنا سخنگوی این فدراسیون گفته: «بر خلاف برخی شایعات منتشر شده هیچ‌گونه نامه‌ای از سوی فیفا یا کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر عدم امکان میزبانی تیم ملی در مقدماتی جام جهانی دریافت نشده است.»

خبرگزاری مهر ساعاتی پیش از انتشار اظهارات سخنگوی فدراسیون فوتبال گزارش کرده بود که "کنفدراسیون فوتبال آسیا میزبانی تیم ملی فوتبال ایران برای مرحله دوم انتخابی جام جهانی ۲۰۲۲ را هم سلب کرد و مالزی و عمان میزبان احتمالی تیم ملی خواهند بود."

مهر منبع این خبر را توییت یک خبرنگار عربستانی معرفی کرده بود. 

فدراسیون فوتبال ایران تأکید کرده اخبار صحیح تنها از طریق اعلامیه‌های رسمی این سازمان منتشر می‌شوند و اضافه کرده: «جریان‌سازی‌های هدفمند برخی خبرنگاران کشورهای عربی در فضای مجازی مورد تایید نیست.»

 

[۱۱:۴۷]
ظریف در مجلس: هیچ‌کس به اندازه من از توان موشکی ایران دفاع نکرده

وزیر خارجه ایران که روز دوشنبه در پاسخ به پرسش‌های سه نماینده در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شده، از عملکرد و اظهارات خود در خارج از کشور دفاع کرد. محمدجواد ظریف صحبت‌های خود در مورد برنامه موشکی و پولشویی را که در رسانه‌ها منتشر شده بود، "بزرگنمایی" خوانده و گفت: «آن چه بنده گفتم درست منتشر نشد.»

او تأکید کرد: «نیروهای مسلح می‌دانند که هیچ کس به اندازه من از توان موشکی جمهوری اسلامی در خارج دفاع نکرده است.»

اظهارات ظریف در باره توان آمریکا در از بین بردن آسان توان دفاعی و موشکی ایران در آذرماه ۱۳۹۲ و اظهار نظری دیگر از او در باره رواج گسترده پولشویی در ایران در آبان ۱۳۹۷، با خشم و اعتراض تندروها مواجه شد و او برای پاسخگویی در باره این اظهارات به مجلس فراخوانده شد.

ظریف در اظهارات امروز خود در مجلس گفت که افتخار می‌کند در عرصه‌های بین‌المللی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی "محکم ترین دفاع را از همه سیاست‌های جمهوری اسلامی چه آنهایی که بنده در شکل گیری آنها نقش داشتم و چه آنهایی که در شکل گیری آنها نقشی نداشتم کرده‌ام."
جواد ابطحی، مجتبی ذوالنور و جواد ساداتی‌نژاد، (نمایندگان خمینی‌شهر، قم و کاشان) پرسش‌کنندگان از وزیر امور خارجه هستند.

[۱۱:۱۱]
سفر ظریف به سوئیس لغو شد

سخنگوی وزارت خارجه ایران صبح روز دوشنبه در جمع خبرنگاران از لغو غیرمنتظره سفر وزیر خارجه به سوئیس برای شرکت در مجمع جهانی اقتصاد در داووس خبر داد. عباس موسوی در این رابطه گفت: «به رغم دعوت رسمی اولیه  و حتی حضوری از ایشان، برنامه تنظیم شده ایشان را به هم زدند و ترتیبات دیگری را در نظر گرفتند و در همین چارچوب این  سفر متاسفانه انجام نمی‌شود.»

موسوی توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرد. 

نشست چهارروزه داووس از روز سه‌شنبه تا جمعه (۲۱ تا ۲۴ ژانویه− اول تا چهارم بهمن) برگزار می‌شود.

 

[۱۱:۰۸]
وزارت بهداشت: وجود سم آفلاتوکسین در شیر صحت ندارد

وزارت بهداشت ایران اخبار منتشره در مورد وجود سم آفلاتوکسین در محصولات لبنی را تکذیب کرده و آن را "کذب محض" خوانده است. زهرا عبداللهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایسنا اظهار داشته ادعای مطرح‌شده در روزهای گذشته مبنی بر وجود سم آفلاتوکسین در شیر و لبنیات "بدون هیچ مدرک و سند علمی ارائه شده و فاقد اعتبار و استناد است."

این مقام وزارت بهداشت انتشار اخباری از این دست را منجر به "کاهش مصرف شیر و لبنیات" خوانده و اضافه کرده طبق آمار مصرف روزانه شیر به طور متوسط در ایران "یک استکان است که بسیار کم‌تر از حد استاندارد است."

آفلاتوکسین‌ها سموم قارچی طبیعی هستند که از طریق مواد غذایی آلوده نظیر تخم‌مرغ، شیر و محصولات لبنی به انسان سرایت کرده و می‌توانند عامل بروز سرطان کبد باشند. 

به گفته زهرا عبداللهی تا کنون در ایران "هیچ موردی از سرطان کبد به دلیل مصرف سم آفلاتوکسین گزارش نشده است."

[۱۰:۳۹]
حضور ظریف در جلسه علنی مجلس برای پاسخ به سه نماینده 

محمدجواد ظریف روز دوشنبه برای پاسخگویی به سئوالات سه نماینده، در مجلس شورای اسلامی ‌حاضر می‌شود. 
جواد ابطحی، مجتبی ذوالنور و جواد ساداتی‌نژاد، (نمایندگان خمینی‌شهر، قم و کاشان) پرسش‌کنندگان از وزیر امور خارجه هستند. به گزارش ایرنا این جلسه که به طور علنی و با ریاست علی لاریجانی برگزار می‌شود، "با حضور اکثریت نمایندگان" آغاز شده است.

 

[۱۰:۳۷]
درخواست کانادا از ایران: جعبه‌های سیاه هواپیما را سریعتر به اوکراین یا فرانسه بدهید

کانادا از ایران خواست تا هرچه سریعتر جعبه سیاه هواپیمای ساقط شده اوکراینی را به فرانسه یا اوکراین تحویل دهد. فرانسوا فیلیپ شامپاین، وزیر خارجه کانادا، گفته در گفت‌وگو با محمدجواد ظریف موضع کشورش در رابطه با جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را تکرار کرده است. شامپاین شامگاه یکشنبه به خبرنگاران گفت: «من موضع کانادا مبنی بر ارسال هرچه سریعتر جعبه‌های سیاه به اوکراین یا فرانسه را تکرار کردم تا به این ترتیب بازخوانی این جعبه‌ها در جایی انجام شود که تخصص لازم برای این کار وجود دارد و در فضایی شفاف انجام می‌شود.» 
وزیر خارجه کانادا تأکید کرد ایران نه "بر اساس حرف‌ها، بلکه براساس عملکردش" قضاوت می‌شود. 

حسن رضایی‌فر، مدیرکل بررسی سوانح سازمان هواپیمایی ایران، پیش‌تر گفته بود این کشور در حال حاضر قصد ارسال جعبه‌های سیاه به خارج از ایران را ندارد. 

Mexiko Kanadischer Handelsminister Francois-Philippe Champagne in Mexiko-Stadt
عکس: Reuters/H. Romero

 

[۱۰:۱۵]
ادامه تعطیلی مدارس مناطق یک تا پنج در تهران

همه مدارس ابتدایی و متوسطه دوره اول در مناطق یک تا پنج تهران در روز دوشنبه به دلیل بارش برف تعطیل شدند. به گفته سخنگوی آموزش و پرورش تهران در دیگر مناطق پایتخت، تنها مدارس دوره ابتدایی در این روز تعطیل هستند. پلیس راهور تهران به رانندگان توصیه کرده تا برای سفرهای درون شهری و برون شهری از زنجیر چرخ استفاده کنند. بارش برف که از شامگاه شنبه در تهران آغاز شد، فرودگاه مهرآباد و تعطیلی مدارس در کلیه مقاطع و همچنین تعطیلی دانشگاه آزاد واحدهای علوم تحقیقات، سوهانک، رودهن و دماوند را در روز یکشنبه به همراه داشت.

 

[۰۹:۳۶]
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح دوشنبه ۳۰ دی

• پلیس لبنان شامگاه یکشنبه در دومین شب متوالی با گاز اشک‌آور و ماشین‌های آب‌پاش با معترضانی که در مقابل ساختمان پارلمان در شهر بیروت تجمع کرده بودند، درگیر شد. در درگیری‌های شنبه و یکشنبه در بیروت دستکم ۳۵۰ تن از جمله مأموران پلیس زخمی شده‌اند. سعد حریری، نخست‌وزیر لبنان با تشدید درگیری‌ها در این کشور خواستار تشکیل هرچه سریعتر دولت جدید شده است. میشل عون، رییس‌جمهور لبنان نیز از پلیس خواست تا از خود خویشتن‌داری نشان دهد. او همچنین خواستار برگزاری یک جلسه اضطراری در روز دوشنبه شده است.

• مقام‌های دولتی چین از مشاهده ۱۳۶ مورد جدید ابتلا به ویروس جدید و ناشناخته‌ای خبر داده‌اند که در روزهای گذشته در شهرهای مختلف این کشور شیوع پیدا کرده است. به گفته مقام‌های بهداشتی چین تا کنون سه نفر جان خود در پی شیوع این ویروس از دست داده‌اند. ژاپن و تایلند نیز پیش‌تر گزارش‌هایی در مورد ابتلا به این ویروس منتشر کرده بودند. سازمان بهداشت جهانی این ویروس را گونه‌ای جدید از کروناویروس شناسایی کرده و احتمال داده منبع شیوع آن، انتقال از حیوان به انسان بوده است. کرونا ویروس‌ به خانواده بزرگی از ویروس‌ها گفته می‌شود که از ویروس سرماخوردگی تا عامل بیماری کشنده سارس را شامل می‌شوند.

• ۷۵ زندانی موفق به فرار از زندانی در پاراگوئه شدند. این زندانیان که شماری از آنان اعضای یک گروه تبهکار برزیلی بودند، با حفر یک تونل باریک زیرزمینی از زندان پدرو خوان کابالرو در مرز پاراگوئه و برزیل فرار کردند. به گفته مقامات زندان در سلول فراریان حدود ۲۰۰ کیسه خاک کشف شده است. پاراگوئه یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ماده مخدر ماری‌جوانا در آمریکای لاتین به شمار می‌رود و بسیاری از گروه‌های تبهکار برزیلی از همین رو در این کشور فعالیت دارند.