1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

فعالیت گروه "Combat 18" در آلمان ممنوع شد

۱۳۹۸ بهمن ۳, پنجشنبه

وزارت کشور آلمان فعالیت گروه راست افراطی "Combat 18" را ممنوع کرد. پس از قتل والتر لوبکه، سیاستمدار حامی برنامه‌های مهاجرتی، ممنوعیت فعالیت گروه‌های راست‌افراطی مطرح شد. مظنون اصلی قتل لوبکه از هواداران راست افراطی است. 

https://p.dw.com/p/3WhBR
Combat 18 Rechtsextreme in Großbritannien
عکس: picture-alliance/ZumaPress/J. Goodman

هورست زهوفر، وزیرکشور آلمان فعالیت گروه افراطی "Combat 18"را ممنوع اعلام کرد. مقامات امنیتی آلمان می‌گویند‌ این گروه بر ضد حاکمیت قانونی اساسی آلمان و طرفدار اندیشههای ناسیونال‌ سوسیالیسم (نازی) است.

گروه شبه‌نظامی "Combat 18" در انگلیس بنیان‌ گذاشته شده و در چند کشور اروپایی فعال است. شمار اعضای آن در سراسر آلمان ۲۰ نفر تخمین زده می‌شود.

عدد ۱۸ در نام این گروه برگرفته از حروف اول و هشتم الفبای انگلیسی یعنی A و H است که حروف اول نام و نام خانوادگی آدولف هیتلر است. آرم نمادین این گروه که میگوید برای "جنگ نژادی" آماده می‌شود یک اژدهاست. نئونازی‌های نزدیک به این گروه پیراهن یا کاپشن مشکی می‌پوشند که روی آنها "C 18" ثبت شده است. 

حال بعد از ممنوعیت این گروه این نمادها و نشان‌ها نباید مورد استفاده قرار گیرند. این گروه اکنون یک ماه فرصت دارد علیه ممنوعیت فعالیت خود به دادگاه عالی اداری فدرال آلمان در لایپزیگ شکایت کند.

ممنوعیت فعالیت این گروه تا کنون به دلیل تأکید وکیل مدافع بر اینکه این گروه بدون رهبری مشخص است و اعضای آن خودمختار عمل می‌کنند، سخت بود. اما رسانه‌های آلمان می‌گویند که اعضای این گروه فعالیت‌های خود را به صورت شبکه‌ای هماهنگ و مطابق دستورالعمل‌های تعریف شده اجرا می‌کنند.

برگزاری کنسرت‌های راک منبع درآمد این گروه و فرصتی برای برقراری ارتباط و عضوگیری است.

درخواست ممنوعیت فعالیت این گروه از مدتها پیش در آلمان مطرح بود. پس از ترور والتر لوبکه، سیاستمدار حامی سیاست‌های مهاجرتی صدراعظم آلمان، وزارت کشور با جدیت بیشتری پیگیری فعالیت‌‌ گروه‌ه‌های راست افراطی را آغاز کرد.

والتر لوبکه، از مقامات محلی شهر کاسل‌ ماه ژوئن گذشته (خرداد ماه) به ضرب گلوله کشته شد. او از جمله سیاستمدارانی بود که سال ۲۰۱۵ میلادی از سیاست مهاجرپذیری آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، حمایت کرده بود.

این سیاستمدار آن زمان حتی اعلام کرده بود که پشتیبانی از پناهجویان و آوارگان برای او یک اصل است و گفته بود، هر کس که نمی‌تواند با احترام به این اصل زندگی کند، می‌تواند از شهر کاسل برود. از آن بعد لوبکه، بارها نامه‌هایی تهدیدآمیز دریافت کرده بود.

مراسم خاکسپاری والتر لوبکه
مراسم خاکسپاری والتر لوبکه عکس: picture-alliance/dpa/S. Pförtner

پس ازقتل لوبکه فردی به نام "اشتفان ای" که هوادار راستهای افراطی در آلمان است به عنوان مظنون اصلی بازداشت شد و مدتی بعد به قتل لوبکه اعتراف کرد و مسئولیت آن را برعهده گرفت. اما در بررسی و تحقیقات پیرامون مرگ لوبکه حدود ۴۶ تفنگ و سلاح گرم کشف شد که به گفته نماینده دادستان فدرال آلمان به صورت حرفه‌ای انتخاب و پنهان شده بودند.

پس از آن شبکه تحقیقاتی روزنامه‌نگاران روزنامه "زود دویچه" و شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی "WDR" و "NDR" با اشاره به متحوای یک گزارش محرمانه یوروپول، نوشت که پلیس اتحادیه اروپا نگران "خشونت رو به افزایش" راستگرایان تندرو است و برای مبارزه با این مشکل، خواهان همکاری‌های بین المللی شده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

در این گزارش محرمانه به محبوبیت گروه‌ها و شبکه‌های افراطی "میان افراد جوان‌تر با سطح آموزشی بالاتر" اشاره شده و به طور مشخص از "Combat 18" نام برده شده بود. 

وزارت‌ کشور آلمان هم تأکید دارد که راست‌گرایان افراطی "فعالیت‌های تروریستی جدی" در این کشور دارند. شماری از سیاستمداران آلمانی حال ضمن استقبال از ممنوعیت فعالیت یکی از این گروه‌ها می‌گویند وزارت کشور شش ماه پیش باید این تصمیم را اتخاذ می‌کرد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

به عنوان مثال مارتینا رنر، کارشناس امور داخلی حزب چپ‌ها می‌گوید این گروه "شبه‌نظامی نئو‌نازی شش ماه وقت داشته تا شواهد استفاده از سلاح، سوابق مالی و روابط میان اعضای خود از بین ببرد".

ایرنه میهالیچ، عضو حزب سبزها نیز ضمن انتقاد از تأخیر اتخاذ این تصمیم معتقد است خطرناک بودن گروه‌های راست‌افراطی در آلمان، سال‌ها دست کم گرفته شده است.