1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

دادگاهی در بریتانیا: امیر دوبی دخترانش را ربوده است

۱۳۹۸ اسفند ۱۶, جمعه

طبق اعلام دادگاه عالی بریتانیا حاکم دوبی یکی از همسران خود را که از دوبی گریخته و در لندن پنهان شده، تهدید و مرعوب کرده است. قاضی دادگاه او را همچنین مسئول طراحی ربودن دو دختر خود و بازگرداندنشان به دوبی دانسته است.

https://p.dw.com/p/3Yxo9
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی
شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبیعکس: picture alliance/Photoshot

علیه شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی اتهامات متعددی اقامه شده است: آدم‌ربایی، بازگرداندن اجباری و همچنین تلاش برای ارعاب و تهدید یکی از همسران. حال دادگاه عالی بریتانیا اعلام کرده که این اتهامات واقعیت دارند.

طبق حکمی که آندری مک‌‌فارلین قاضی دادگاه عالی بریتانیا روز پنجشنبه ۱۵ اسفند (۵ دسامبر) صادر کرد، امیر دوبی یکی از همسران خود، شاهزاده هیا را که سال گذشته از دوبی گریخته و به لندن پناه گرفته، تهدید کرده است.

شاهزاده هیا، دختر پادشاه سابق اردن در سال ۲۰۰۴ میلادی به عنوان دومین همسر با امیر دوبی ازدواج کرد و دو فرزند مشترک (یک دختر و یک پسر) با او دارد. هیا در آوریل سال گذشه میلادی با فرزندانش به بریتانیا گریخت و مدعی شد که امیر دوبی او را مرعوب و تهدید کرده و این ارعاب‌ها بعد از فرار نیز ادامه داشته است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

شاهزاده هیا، یکی از همسران امیر دوبی است
شاهزاده هیا، یکی از همسران امیر دوبی استعکس: AFP/A. Dennis

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی و نایب‌رئیس امارات متحده عربی، یکی از بانفوذترین و ثروتمندترین حاکمان خاورمیانه محسوب می‌شود. از سال ۲۰۰۶ به این سو حاکم دوبی است.

او در ماه مه سال گذشته کوشید که با ارائه دادخواست به دادگاهی در لندن فرزندانش را به دوبی بازگرداند، اما درخواست او رد شد.

دادگاه عالی بریتانیا همچنین شیخ را مسئول دانسته که شمسا، دختر خود از همسری دیگر را که سال ۲۰۰۰ به بریتانیا گریخته بود، با کمک مأمورانش و توسل به زور، با استفاده از داروهای آرامبخش به دوبی بازگردانده است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

لطیفه، یکی از دیگر دختران حاکم دبی که او هم باز از همسری دیگر به سرنوشتی مشابه دچار شد. او در سال‌های ۲۰۰۰، ۲۰۰۲ و ۲۰۱۸ اقدام به فرار از دوبی کرد و هر بار با توسل به زور به کشور بازگردانده شد.

لطیفه در ویدیویی طولانی که به طور عمومی منتشر کرد، از آزار و شکنجه‌هایی که به او وارد آمده بود سخن گفت؛ اظهارتی که در نهایت از سوی قاضی دادگاه بریتانیا معتبر شناخته شد.

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم تلاش‌های زیادی کرد تا رسیدگی به پرونده اتهاماتی که علیه او مطرح شده‌اند، علنی نشود، اما این تلاش‌ها در نهایت بی‌نتیجه ماند. نهادهای حقوق بشری اکنون از حکم‌هایی که دادگاه عالی بریتانیا در این ارتباط صادر کرده، استقبال کرده‌اند.