1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

سازمان جهانی بهداشت: در اماکن عمومی ماسک بزنید

۱۳۹۹ خرداد ۱۷, شنبه

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید ماسک می‌تواند جلوی سرایت قطرات ریز عفونی را بگیرد اما مصونیت کامل در برابر ویروس نیست. توصیه شده همه در فضاهای عمومی ماسک بزنند، به ویژه افراد بالای ۶۰سال و دارای سابقه بیماری.

https://p.dw.com/p/3dL5E
Coronavirus | Jemen Sanaa Waisenkinder mit Masken
عکس: picture-alliance/Xinhua/M. Mohammed

سازمان جهانی بهداشت موضع خود درباره استفاده از ماسک  در مجامع عمومی را تغییر داد. این نهاد می‌گوید ماسک می‌تواند مانع سرایت قطرات ریز عفونت باشد؛ اما به تنهایی جلو انتقال ویروس را نمی‌گیرد.  پیش‌تر گفته می‌‌شد ماسک برای افراد سالم ضروری نیست.

سازمان جهانی بهداشت، به عموم مردم توصیه کرده که برای در امان ماندن از ویروس کرونا، در اماکن شلوغ ماسک بزنند. این رهنمود به ویژه برای فضاهایی باید مراعات شود که حفظ فاصله فیزیکی به سختی میسر است. به طور مثال، وسایل حمل و نقل، محیط‌های بسته و یا گذرگاه‌ها و جاهایی که جمعیت در آن زیاد است.

تدروس آدهانوم، مدیر WHO می‌گوید: «در هر جایی که دیگران حضور دارند، به ویژه به افراد بالای ۶۰ سال و افراد دارای سابقه بیماری توصیه می‌کنیم از ماسک طبی استفاده کنند.»

مسئولان این نهاد وابسته به سازمان ملل گفته‌اند که توصیه اخیر، بر شواهدی استوار است که تاثیر استفاده از ماسک را نشان می‌دهد. ماسک مورد توصیه سازمان جهانی بهداشت، باید حداقل از سه لایه با جنس متفاوت تشکیل شده باشد.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

تا کنون این سازمان، استفاده از ماسک را تنها برای بیماران و کادر درمانی لازم می‌دانست. مدیر WHO می‌گفت تجویز استفاده عمومی از ماسک، پزشکان و پرستاران را در مضیقه دسترسی قرار می‌دهد. 

کره جنوبی ماسک را اجباری کرد، اسرائیل اجبار را برداشت

دکتر تدروس آدهانوم، هم‌زمان یادآوری کرده که استفاده از ماسک به معنای مصونیت در برابر ویروس نیست، بلکه اقدامی احتیاطی است. او تاکید می‌کند که ماسک نباید جایگزین حفظ فاصله یا شستشوی مداوم دست‌ها باشد: «ماسک‌هایی که با دست‌های آلوده لمس می‌شوند، حتی می‌توانند عامل ابتلا بیشتر به بیماری شوند.»

مدیر سازمان جهانی بهداشت در عین حال هشدار داده که ماسک می‌تواند احساس کاذب ایمن بودن را تلقین کند؛ در حالی که چنین نیست. دکتر آدهانوم می‌گوید بهترین راه مقابله با کووید ۱۹، ایزوله کردن افراد مبتلا، یافتن کسانی که با بیماران در تماس بوده‌اند و تست گرفتن از افراد مشکوک است.   

تظاهرات هزاران نفر در چند شهر آلمان در مخالفت با ماسک اجباری

تجدیدنظر سازمان جهانی بهداشت در کارایی ماسک، هم‌زمان است با دو پژوهش جدید در چین و آمریکا درباره مفید بودن ماسک حتی در خانه. محققان چینی از جمله گفته‌اند بزرگ‌ترین خطر در ابتلا به کرونا تماس فرد به فرد با کسانی است که به این ویروس مبتلا شده ولی هنوز علائم را بروز نداد‌ه‌اند: «اگر شخص مبتلا و سایرین در خانه ماسک بزنند، خطر آلودگی برای فرد غیرمبتلا ۷۹درصد کمتر می‌شود.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

تا کنون و طبق آخرین آمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، شش میلیون و ۷۰۰هزار نفر در سراسر جهان به ویروس سارس کوو-۲ مبتلا شده‌ و ۴۰۰هزار نفر در این میان درگذشته‌اند. بنا بر تازه‌ترین اعلام انستیتو کخ، شمار قربانیان کرونا در آلمان ۸۶۴۶ نفر است.