1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹

۱۳۹۹ تیر ۱۸, چهارشنبه

https://p.dw.com/p/3ewGC
عکس: picture-alliance/AP Photo/B. Inganga

[۲۰:۴۰]
رئیس اف‌بی‌آی: چین بزرگترین تهدید آمریکا است 

کریستوفر ری، رئیس پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) می‌گوید این نیرو هر ۱۰ ساعت یک پرونده جدید ضدجاسوسی علیه چین باز می‌کند. او می‌گوید چین کمونیست به دنبال آنست که "تنها ابر قدرت جهان" شود و برای رسیدن به هدفش "به هر وسیله‌ای که لازم بداند متوسل" خواهد شد. 
 
او طی سخنانی در اندیشکده هادسون در واشنگتن گفت، طی ده سال گذشته جاسوسی‌های اقتصادی چین در آمریکا ۱۳۰۰ درصد افزایش یافته است. او افزود، هم امروز چین در تلاش است به نتایج تحقیقات موسسات آمریکایی در زمینه تولید واکسن کرونا دست یابند. 

مدیر اف‌بی‌آی گفت که: «ما امروز به جایی رسیده‌ایم که به طور متوسط هر ۱۰ ساعت یک پرونده ضدجاسوسی مرتبط با چین باز می‌کنیم... و تقریبا نیمی از پنج هزار پرونده ضدجاسوسی جاری در آمریکا مربوط به حزب کمونیست چین است.» 

Christopher Wray FBI
عکس: picture alliance/abaca

[۲۰:۳۰]
صادقی: ظریف به من گفت، کلینتون هم رأی می‌آورد از برجام خارج می‌شد 

در پی خروج آمریکا از برجام در ماه مه ۲۰۱۹ محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس در  حساب توییتر خود به تاریخ ۱۲ مه ۲۰۱۹ نوشت: «امروز وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت و سیاست خارجی به سوال اینجانب در باره علت عدم اقدام متقابل براساس برجام پاسخ داد؛ اما بعلت محرمانه بودن اسناد ذیربط امکان توضیح کامل دلایل مربوط را در  جلسه علنی نداشت. قرار شد ظرف ده روز اسناد به اینجانب ارائه شود.» 

صادقی روز چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹ در دنباله توییت سال گذشته خود افزوده است: «پیرو این جلسه برای شنیدن توضیحات تکمیلی ظریف به وزارت خارجه رفتم. ضمن توضیحاتش با اشاره به حدود ۲۰ فکت از رفتارهای داخلی گفت: اگر به جای ترامپ خانم کلینتون هم رأی آورده بود آمریکا از  برجام خارج می‌شد.» 

 

[۱۸:۵۵]

کارشناس آلمانی: پیامدهای اقتصادی کرونا دستکم گرفته نشوند

رئیس "انستیتو مطالعات اقتصادی" آلمان هشدار می‌دهد که نباید پیامدهای اقتصادی کرونا را آسان گرفت. مارسل فراتزشر می‌گوید وعده دادن در این باره که اوضاع شش ماه یا یکسال دیگر به حالت عادی بر می‌گردد، خطرناک است: «ما هیچ گاه چنین چیزی را تجربه نکرده‌ایم. حتی در جنگ دوم نیز ساختارهای تولید در مدتی کوتاه، تعطیل نشدند و چنین اتفاقی نیفتاد.»

فراتزشر تاکید کرده که به همین خاطر باید در ارزیابی آسیب‌ها و چشم‌اندازهای بعدی محتاط و واقع بین بود و انتظاری در افکار عمومی ایجاد نکرد.

Deutschland Exporteinbruch Neuwagen
عکس: Imago Images/J. Tack

[۱۸:۴۵]

نیم میلیون نفر در آفریقا کرونا گرفته‌اند

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های واگیر در آفریقا از شناسایی ۵۰۸هزار مورد ابتلا به کرونا در این قاره خبر می‌دهد. آفریقای جنوبی در حال حاضر کانون شیوع ویروس محسوب می‌شود. میانگین ابتلای روزانه به کرونا در این کشور، روز سه‌شنبه ۱۰ هزار نفر بود.

به دلیل کمبودهای آزمایشگاهی و تجهیزاتی، هنوز مشخص نیست چه تعداد از جمعیت یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری قاره آفریقا در ۵۳ کشور، به کرونا مبتلا شده‌اند. آمار مبتلایان عمدتا در پایتخت‌‌ها و شهرهای بزرگ استخراج شده‌اند که امکانات بیشتری برای تست وجود دارد.

یک خطر جدی در آفریقا، میزان اندک نیرو در حوزه درمان و بهداشت است. در این قاره برای هر ۱۰۰۰ نفر ۲/۲  پرستار و ۰/۳ پزشک وجود دارد. این در حالی است که ۲۰۰۰ نیروی متخصص حوزه درمان در آفریقا هم اینک به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

[۱۷:۴۰]

آمار واقعی تلفات کرونا در ایران دست‌کم دو برابر آمار اعلام‌شده است

سازمان ثبت احوال ایران روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه پس از مدت‌ها آمار درگذشتگان در سه ماهه نخست امسال را در وبسایت خود منتشر کرد.

مقایسه این آمار با آمار فوتی‌های سال‌های گذشته نشان می‌دهد که تعداد درگذشتگان دربهار سال ۱۳۹۹ دست‌کم بیست هزار نفر بیشتر از میانگین مرگ و میر در پنج سال گذشته بوده است.

این تعداد مرگ‌ومیر اضافی، تنها می‌تواند ناشی از بیماری کووید ۱۹ باشد. زیرا در سه ماه گذشته حادثه خاص یا عاملی مانند زلزله یا سیل که بتواند آمار مرگ‌و‌میر در ایران را بالا ببرد، وجود نداشت. یک عامل مهم و موثر در مرگ‌ومیر ایرانیان تصادفات جاده‌ای است که امسال به دلیل قرنطینه، مخصوصا در تعطیلات نوروز به شدت کاهش یافته بود. این در حالی است که در ایران ماهانه به طور متوسط دو هزار نفر جان خود را در تصادفات شهری و بین‌شهری از دست می‌دهند.

با توجه قرنطینه دو ماهه ایران و کاهش تصادفات و در نتیجه کاهش سه تا چهار هزار نفری تلفات ناشی از تصادفات، باید تعداد واقعی مرگ‌ومیر در سه ماهه اول امسال بین ۲۳ تا ۲۴ هزار نفر فرض گردد. 

به این ترتیب آمار واقعی تلفات کرونا در ایران دست‌کم دو برابر شمار اعلام‌شده از سوی وزارت بهداشت است. سیما لاری، سخنگوی این وزارت‌خانه در تازه‌ترین اطلاع‌رسانی، مجموع جان باختگان از کرونا را ۱۲هزار و ۸۴ نفر اعلام کرد.

Iran Teheran Coronavirus
عکس: picture-alliance/AP Photo/A. Shirband

 

[۱۷:۳۰]

استاندار تهران: وضعیت تهران قرمز است

سخنگوی وزارت بهداشت در اطلاع‌رسانی روزانه خود، پایتخت ایران را در وضعیت هشدار معرفی ‌کرد. استاندار تهران اما گفته وضعیت هشدار برای ما قرمز است: «چون تهران پیچیدگی‌های خاص خود را دارد.»

انوشیروان محسنی بندپی به خبرنگاران گفت که اگر تهران به وضعیت قرمز برسد، کنترل شرایط بسیار دشوار خواهد بود. 

بیش از دو هفته است که شمار روزانه قربانیان کرونا در ایران، سه رقمی اعلام می‌شود. این در حالی است که ارقام رسمی به دلیل ناهمخوانی با شواهد میدانی چندان قابل اتکاء نیستند. 

Beerdigung von Coronatoten im Iran
عکس: yjc

[۱۶:۳۰]

وخامت حال نرگس محمدی در زندان زنجان

همسر نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر، از  وضعیت جسمانی وخیم او و شش زندانی دیگر خبر می‌دهد. تقی رحمانی در کانال تلگرامی خودش نوشته که این زندانیان دچار بی‌حالی مفرط، از دست دادن حس بویایی و بدن درد شدید شده و بدون دارو و معالجه هستند.

تقی رحمانی هشدار داده  که مسئولیت عواقب بی‌توجهی به زندانیان با قوه قضاییه است: «آقای رئیسی در زندان زنجان، از حدود ۳۰ نفر، نیمی دچار بیماری مشکوک به کرونا یا ... هستند. امروز چند نفر را مرخصی فرستادند اما نرگس محمدی که همین وضع را دارد شامل مرخصی نشد. تا کنون فقط به ویزیت دکتر عمومی اکتفا شده است، حتی بدون دارو.»

نرگس محمدی از ۱۵ اردیبهشت ۹۴ برای سپری کردن محکومیت ۱۶ ساله خود زندانی است. شش سال این محکومیت به دلیل تبلیغ علیه نظام و ۱۰ سال دیگر به خاطر فعالیت او در کمپین "گام به گام تا لغو مجازات اعدام" صادر شده است. او که  در زندان اوین محکومیت می‌گذراند، دی ماه ۹۸ به زور و با خشونت فیزیکی رئیس اوین به زندان زنجان فرستاده شد. علت این انتقال، تحصن خانم محمدی و چند زندانی دیگر در همبستگی با آسیب دیدگان سیل و زلزله و اعتراضات آبان ماه در دفتر زندان اوین بود.

Narges Mohammadi Iran Menschenrechtsaktivistin
عکس: picture-alliance/AP Photo/V. Salemi

[۱۶:۰۰]

ضربه سنگین کرونا به صنعت کتاب در آلمان 

شیوع کرونا صنعت نشر کتاب در آلمان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است. تنها طی چهارهفته از مارس به آوریل، گردش مالی این حوزه به نسبت مشابه سال قبل، ۷/ ۶۵درصد کاهش داشته است. 

بیش از همه، کتابفروشی‌های مستقر در ایستگاه‌های راه آهن یا غرفه‌های عرضه کتاب در فروشگاه‌های بزرگ دچار ریزش معاملات بوده‌اند. این کتابفروشی‌ها در یک ماه نخست تعطیلی‌های کرونایی ۴۶درصد کاهش  فروش داشته‌اند. مدیر اتحادیه بورس نشر می‌گوید پس از بازگشایی فروشگاه‌ها، افت درآمد صنعت کتاب که در آوریل  ۱۴/۹درصد بود، تا حدودی جبران شد و به ۸/۳درصد رسید. درآمد کل کتابفروشی‌ها در فصل بهار، به نسبت سال گذشته، ۱۳/۹درصد کاهش داشته است.  

Deutscher Buchhandlungspreis 2017 | M. Lengfeld'sche Buchhandlung
عکس: M. Lengfeld'sche Buchhandlung/Markus Kroczek

[۱۵:۳۰]

اعتراض روح‌الله زم به حکم اعدامش

دبیر دریابیگی، وکیل روح‌الله زم می‌گوید پس از ابلاغ حکم پرونده موکل‌اش، نسبت به رای دادگاه درخواست فرجام داده و قرار است پرونده به دیوان‌عالی کشور ارجاع شود.

مدیر "آمد نیوز" مهرماه سال ۹۸ در سفر به عراق ناپدید شد و چندی بعد تصاویر بازداشت و بازگرداندن او به ایران منتشر شد. او را به اتهام "فساد فی‌الارض" محاکمه و به اعدام محکوم کرده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز و عفو بین‌الملل، دادگاه و "ربودن" او را "ناعادلانه و غیرانسانی" خوانده و خواهان لغو این حکم شده‌اند.

محمدعلی زم، پدر این زندانی نیز که رئیس سابق حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی است، در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه، از محرومیت فرزندش از تماس با خانواده و وکیل خبر داده و روند دادرسی را "خلاف عدالت اسلامی" دانسته است.

عکس: Mizan

 

[۱۵:۲۰]

کرونا در ایران؛ ۱۵۳ مورد مرگ در ۲۴ ساعت

سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی دوهزار و ۶۹۱ مورد جدید ابتلا به کرونا در ایران در شبانه روز گذشته خبر داد و تعداد درگذشت در این فاصله را ۱۵۳ نفر اعلام کرد.

سیما لاری گفت تا کنون ۱۲هزار و ۸۴ نفر در ایران بر اثر کووید ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند و مجموع مبتلایان ۲۴۸هزار و ۳۷۹ نفر است.

وضعیت استان‌های تهران، اصفهان، مازندران، گلستان، البرز، کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، همدان و اردبیل "هشدار دهنده" و شرایط ۹ استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر، کرمانشاه، کردستان، ایلام، آذربایجان‌ غربی و شرقی و خراسان رضوی "قرمز" اعلام شد.

سخنگوی وزارت بهداشت از مردم خواست از سفرهای غیرضروری به خصوص به خراسان رضوی و مازندران اکیدا خودداری کنند.

Iran Teheran Coronavirus
عکس: picture-alliance/Photoshot/A. Halabisaz

 

[۱۴:۱۰]

جهش ابتلا به کرونا در اسرائیل

وزارت بهداشت اسرائیل می‌گوید طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۳۲۰ نفر در این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند که بالاترین میانگین روزانه از زمان شیوع کروناست. این رکورد در حالی است که کل آمار مبتلایان در ماه مه، ۱۲۰۰ نفر عنوان می‌شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل به دلیل ناکارایی در مدیریت بحران کرونا مورد انتقاد افکار عمومی و سیاستمداران این کشور قرار دارد. او متهم می‌شود که توان دولت را روی طرح‌های الحاقی در کرانه باختری متمرکز کرده، در حالی که باید مراقب گشایش‌های زودهنگام و هشدارهای مربوط به موج دوم کرونا می‌‌بود. 

Israel Coronavirus | Corona-Stand in  Holon
عکس: Imago Images/Xinhua/G. Cohen Magen

 

[۱۴:۰۰]

دو انفجار  در قندهار و غزنی، کشته شدن شش پلیس

صبح چهارشنبه، اداره پلیس ولایت قندهار مورد حمله یک خودروی بمب‌گذاری شده قرار گرفت. مقامات محلی از کشته شدن دستکم سه مامور و مجروح شدن ۱۴ نفر دیگر خبر داده‌اند. در میان مجروحان چند غیرنظامی وجود دارد.

طالبان مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته است. 

در ولایت غزنی نیز سه افسر پلیس بر اثر انفجار مین در مسیر خودرویشان کشته شدند. خبرگزاری آلمان می‌نویسد در ولایت کاپیسا نیز یک موشک به نزدیکی محلی اصابت کرده که قرار است اشرف غنی در آنجا سخنرانی داشته باشد. کسی در این مکان آسیب ندیده است.

این حملات در زمانی انجام گرفته‌اند که کابل خود را برای مذاکرات صلح با طالبان آماده می‌کند..

Afghanistan Nangarhar | Selbstmordanschlag auf Polizei
عکس: picture-alliance/NurPhoto/W. Sabawoon

[۱۳:۲۰]

کرونا باعث کمیابی وسایل پیشگیری از بارداری شده است

بنیاد "جمعیت جهانی" می‌گوید میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا به دلیل شیوع کرونا، به کاندوم یا سایر وسایل جلوگیری از حاملگی دسترسی ندارند.  یان کرویتزبرگ، مدیر این بنیاد تاکید کرده که به ویژه قرص‌های ضد بارداری در کشورهای در حال توسعه بسیار کمیاب شده‌اند و به دلیل تعطیلی مدارس نیز، جوانان دیگر آموزش‌های جنسی لازم را دریافت نمی‌کنند.

خبرگزاری epd در آلمان به نقل از سازمان امدادی بریتانیایی Marie Stopes می‌نویسد، حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار زن و دختر در بحران کرونا، از دسترسی به وسایل ضد بارداری محروم شده‌اند و این می‌تواند به سه میلیون حاملگی ناخواسته منجر شود: «به خصوص در ۳۷ کشوری که برای تنظیم خانواده و کنترل جمعیت به آنها کمک می‌‌شود.»

سازمان یادشده هشدار داده که کمبود وسایل پیشگیری، می‌تواند با خطر دو میلیون و ۷۰۰هزار سقط جنین ‌ناامن همراه باشد.

Symbolbild Kondom
عکس: picture-alliance/dpa

[۱۲:۵۰]

بازداشت مهدی سلیمی، نویسنده و مترجم

مهدی سلیمی، نویسنده و پژوهشگر، صبح سه‌شنبه ۱۷ تیر در شهرستان اهر دستگیر شده و عصر همان روز در تماس تلفنی با خانواده‌اش از انتقال به اوین خبر داده است. 

خبرگزاری "هرانا" می‌نویسد ماموران امنیتی هنگام دستگیری، تلفن همراه، لپ‌تاب و دست‌نوشته‌های او را ضبط کرده‌ و حکم شعبه ۳۳ دادسرای اوین مبنی بر اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" را نشان داده‌اند.

مهدی سلیمی، مدتی سردبیر نشریه اینترنتی زغال بوده و کتاب‌هایی چون "خشونت نظری" و "سوگ سیاووشان" را در کارنامه خود دارد. او ساکن تهران است و در زمان دستگیری در خانه مادرش بوده است.

[۱۲:۴۵]

روحانی: به عقب‌ماندگی در بخش مسکن اعتراف می‌کنم

حسن روحانی در جلسه هیات دولت، با اذعان به مسکوت ماندن طرح‌های مسکن در دولت یازدهم، تامین مسکن مردم را مستلزم تامین زمین مورد نیاز دانست. او  اولویت نخست دولت را تامین مسکن افرادی دانست که در بانک سپرده‌گذاری کرده یا مستاجر باشند.

خبرگزاری فارس به نقل از روحانی نوشت: «نسبت به مسکن به عنوان رئیس جمهور اعتراف می‌کنم که یک عقب‌ماندگی در دولت یازدهم داشتیم که برخی طرح‌های مسکن اجرایی و عملیاتی نشد.»

وزیر سابق راه و شهرسازی در سال ۹۶ از وجود ۱۹ میلیون شهروند "بدمسکن" خبر داده و در توضیح این عبارت به زندگی هشت میلیون نفر در بافت فرسوده شهری و ۱۱میلیون نفر در حاشیه شهرها اشاره کرده بود. 

موج جدید گرانی‌ها در سال ۹۷ باعث رانده شدن بسیاری از خانوارهای اجاره‌نشین به مناطق حاشیه‌ای تهران شد. روزنامه شرق به تازگی در گزارشی از رواج مغازه‌خوابی و پشت بام خوابی به ویژه نزد کارگران خبر داد. خبرگزاری ایلنا نیز گزارش داده که به دلیل جهش کرایه‌ها، هم‌خانگی دو خانوار در یک واحد رایج شده است.

Iran Immobilien
عکس: ISNA

 

[۱۲:۲۵]

عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در متروی تهران

فرمانده یگان انتظامی متروی تهران می‌گوید بیش از ۹۵ درصد مسافران از ماسک استفاده می‌کنند اما ازدحام جمعیت و شلوغی واگن‌ها امکان رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی را نمی‌دهد.

سعید عطااللهی افزوده که برخی از مردم ماسک نمی‌زنند و با عوامل انتظامی مشاجره می‌کنند: «برخی هم ممکن است توان خریدن ماسک را نداشته باشند. پلیس با هر دو گروه با خویشتنداری رفتار می‌کند.»

از روز یکشنبه ۱۵ تیر، استفاده از ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومی زمینی و هوایی ایران الزامی شده است.  مدیر کل فرودگاه مهرآباد به خبرگزاری ایلنا گفته که ۵۰درصد مسافران ورودی به فرودگاه، تا قبل از این الزام، ماسک نداشتند. ابراهیم مرادی شکایت کرده که هنوز برخی از مسافران پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند.

Teheran Metro
عکس: Farsnews.ir

 

[۱۲:۱۰]
واگذاری بخش‌هایی از کیش به چین تکذیب شد

دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با انتشار اطلاعیه‌ای، اخبار مبنی بر واگذاری بخش‌هایی از سواحل جنوبی ایران و جزیره کیش به چینی‌ها را شایعه و بی‌اساس خواند.

در این اطلاعیه آمده که حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور بر همه اهداف ارجحیت دارد و هیچ قراردادی برای واگذاری زمین و بندر با چین بسته نشده ‌است.

دبیرخانه یاد شده، خبرهای مربوطه را به "صفحات متعلق به افراد وابسته به بیگانگان در فضای مجازی" نسبت داده است.

جزییات سند همکاری ۲۵ ساله ایران با چین که محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور سابق آن را رسانه‌ای کرد، مشخص نیست و این ابهام باعث گمانه‌زنی‌های بسیار و توصیف این توافق به "قرارداد ترکمانچای" شده است.

بیشتر بخوانید:  قرارداد همکاری ایران و چین؛ سند توسعه یا خیانت به منافع ملی؟
 

Insel Kish im Iran
عکس: AFP/Getty Images/A. Kenare

[۱۱:۱۰]
اعتبارنامه تاجگردون رد شد

اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، نماینده گچساران در مجلس شورای اسلامی، در جلسه صبح امروز چهارشنبه در مجلس رد شد. اعتبارنامه او با ۱۲۸ رای مخالف، ۱۰۲ رای موافق  و ۲۱ رای ممتنع نمایندگان از مجموع ۲۵۱ رای ماخوذه به تصویب مجلس نرسید.

به گزارش ایسنا، غلامرضا تاجگردون پیش از اعلام نتیجه رای اعتبارنامه جلسه را ترک کرد. گفته می‌شود بر اساس آیین‌نامه‌های مجلس، اکنون رد اعتبارنامه باید از سوی هیات رییسه مجلس به وزارت کشور اعلام شود.

پیش از این اعتبارنامه تاجگردون در جلسه روز ۲۰ خرداد شعبه ۱۲ مجلسمورد رسیدگی قرار گرفته و به گفته سخنگوی این شعبه، با ۹رای موافق در مقابل ۷ رای مخالف به تصویب رسیده بود. این رأی بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها پیدا کرد و اعتراضات زیادی را در شبکه‌های مجازی به همراه داشت.

تاجگردون به "فساد مالی و نفوذ و سوء‌استفاده از موقعیت" متهم است. او در کارزار انتخاباتی مجلس یازدهم هم به دلیل نوع تبلیغات  و هزینه‌هایش حاشیه‌ساز شد.

Iran Gholamreza Tajgardoun, Parlamentsabgeordneter
عکس: Mehr

 

سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۹

• چین امروز چهارشنبه به وقت محلی دفتر امنیت ملی خود را در هنگ‌کنگ افتتاح کرد. چین هتلی را در نزدیکی پارکی در مرکز شهر که یکی از محبوب‌ترین مکان‌های اعتراضات طرفداران دموکراسی در هنگ‌کنگ بوده است به محل این دفتر اختصاص داد. وظیفه این دفتر نظارت بر اجرای قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ است که هفته گذشته در چین تصویب شد. قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ راه مداخله چین در این منطقه و تعقیب و سرکوب فعالان مدنی و معترضان هنگ‌کنگ را هموارتر از قبل می‌کند.

• حمیدرضا قریشی، فرمانده بسیج وزارتخانه‌ها و ادارات سپاه محمد رسول‌الله در تهران، در گفتگویی اعلام کرد که بر اساس مصوبه مهر ماه  ۱۳۹۸ شورای عالی امنیت ملی، "بسیج عهده‌دار دفاع از مقر همه وزارتخانه‌ها و ادارات است." او گفت: «بسیج در تهران بزرگ عهده‌دار تأمین امنیت و دفاع از مقر و تأمین گروه‌های واکنش سریع برای مقابله با مخاطرات و حوادث غیرمترقبه در وازرتخانه‌ها و ادارات است.»

• کریستوفر وری، رئیس پلیس فدرال آمریکا (FBI) اقدامات جاسوسی چین در آمریکا را بزرگ‌ترین تهدید بلندمدت برای آینده ایالات متحده خواند. وری گفت: «به جایی رسیده‌ایم که هر ۱۰ ساعت در اف‌بی‌آی یک پرونده جدید ضد جاسوسی مربوط به چین را باز می‌کنیم.» به گفته او "هم‌اکنون از تقریبا پنج هزار پرونده ضد جاسوسی باز در آمریکا، تقریبا نیمی از ‌آن‌ها مربوط به چین است."