1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۳۹۹

۱۳۹۹ تیر ۳۱, سه‌شنبه

https://p.dw.com/p/3fd6N
عکس: Tasnim

[۲۳:۴۵]
واعظی: بخشی از منابع مالی مسدود شده ایران در چند کشور آزاد شد

محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی، رییس جمهوری ایران، گفت که در چند کشور منابع مالی مسدود شده ایران آزاد شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، واعظی گفت: «تلاطم بازار ارز بیشتر یک جنگ روانی و هیجانی از بیرون و چند مرکز مانند دوبی و سلیمانیه بوده که با خرید فردایی و فضاسازی تعدادی دلال و صراف در بازار ارز ایجاد می‌شود.»

واعظی ابراز امیدواری کرد که روند کاهشی نرخ ارز ادامه یابد و منابع آزادشده در بخش حواله‌ای بانک مرکزی مورد استفاده قرار می‌گیرند «تا نگرانی و مشکلات واردکنندگان که در این دوران کوتاه در صف بودند مرتفع ‌شود».

 

 

[۲۳:۳۰]
کتایون افرازه، عضو "جمعیت امام علی" با قرار وثیقه آزاد شد

"جمعیت امام علی" با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که امروز ۳۱ تیرماه (۲۱ ژوئیه) کتایون افرازه، یکی از اعضای این نهاد مدنی با قرار وثیقه آزاد شده است. خانم افرازه یک ماه پیش در اول تیرماه بازداشت شده بود.

خبر دستگیری سه نفر از اعضای "جمعیت امام علی" بازتاب وسیعی در رسانه‌های داخل و خارج از ایران و همچنین در شبکه‌های اجتماعی داشت. ویدیویی نیز از دفتر این جمعیت پس از آنکه ماموران اسناد و دفاتر آن را همراه خود برده‌اند، در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

در روز بازداشت این سه نفر در حساب توییتری جمعیت مزبور آمده بود: «ساعتی پیش شارمین میمندی‌نژاد، موسس جمعیت امام علی علیه‌السلام بازداشت شد. مرتضی کی‌منش، مسئول رسانه‌ای و کتایون افرازه، بازرس علی‌البدل جمعیت هم بازداشت شده‌اند.»

 

[۲۲:۵۰]
کاظمی: خواهان روابط ممتاز با ایران بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر هستیم

مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق، طی سخنانی در حضور حسن روحانی،‌ رئیس جمهوری اسلامی و نمایندگان عالی‌رتبه دو کشور گفت: به برادرانم در ایران می‌گویم که ملت عراق خواهان روابطی ممتاز با ایران بر اساس اصل عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر است.

او افزود: «ایران از اولین کشورهایی بود که در مبارزه با داعش در کنار ما ایستاد و ما آن را فراموش نمی‌کنیم.» کاظمی تصریح کرد: «عراق هم به ایران کمک می‌کند تا ایران از چالش‌های اقتصادی عبور کند و عراق بازار بزرگی برای تجارت ایران شده است.»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در پی این سخنان نخست‌وزیر عراق، در دیداری که با او و نمایندگان عراق داشت گفت: «ایران هیچگاه بنای دخالت در امور عراق را نداشته و نخواهد داشت. ایران قطعاً با هر آنچه موجب تضعیف دولت عراق شود، مخالف است.»

Iran Teheran | Premierminister | Mostafa Alkazemi
عکس: Khamenei.ir

 

[۱۸:۳۰]
استفاده از ماسک ایمنی در سوپرمارکت‌های اتریش دوباره اجباری شد

دولت اتریش با توجه با افزایش دوباره شمار مبتلایان تازه به ویروس جدید کرونا در این کشور اقدامات مربوط به استفاده از ماسک ایمنی را بار دیگر تشدید کرده است. 

سباستیان کورتس، صدراعظم اتریش، اعلام کرد که شهروندان در این کشور موظف هستند در سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی، پستخانه‌ها و بانک‌ها از ماسک ایمنی استفاده کنند.

پیش از این استفاده از ماسک ایمنی در اتریش تنها در وسایل نقلیه عمومی، مطب‌ها و خدماتی چون آریشگاه‌ها اجباری بود.
 

سباستیان کورتس، صدراعظم اتریش
سباستیان کورتس، صدراعظم اتریشعکس: picture-alliance/dpa/APA/H. Pfarrhofer

 

[۱۸:۱۰]
انتقاد وزیر خارجه آلمان از موافقت پارلمان مصر با مداخله نظامی در لیبی

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان، از موافقت پارلمان مصر با علمیات نظامی این کشور در لیبی انتقاد کرد.

ماس در جریان دیدار خود از یونان تصریح کرد: «از تصمیم‌هایی در مورد عملیات نظامی نمی‌توان استقبال کرد چون ممکن است آتش جنگ را دامن بزنند.»

پارلمان مصر راه مداخله و عملیات نظامی ارتش این کشور در لیبی را همواره کرده است. نمایندگان پارلمان مصر در نشستی موافقت با عملیات خارج از مرزهای این کشور علیه "شبه‌نظامیان بزهکار" و "گروه‌های تروریستی خارجی" را تصویب کردند.

مصر نیز مانند روسیه از نیروهای ژنرال خلیفه حفتر پشتیبانی می‌کند که با دولت وحدت ملی لیبی در طرابلس در جنگ است. 
 

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمانعکس: picture-alliance/dpa/B. von Jutrczenka

 

[۱۷:۳۰]
نامه سرگشاده ۳۵۰ پزشک صربستان در انتقاد به دولت این کشور

۳۵۰ پزشک صربستان با انتشار نامه‌ای سرگشاده دولت این کشور را به ناتوانی در برخورد و مقابله با پاندمی کرونا متهم کردند. در این نامه که در رسانه‌های صربستان انتشار یافته، از جمله آمده است: «ما اذهان عمومی را خطاب قرار داده‌ایم، چون راهی دیگر برای برون‌رفت از فاجعه‌ای بهداشتی که کشور در آن قرار گرفته است، نمی‌بینیم».

پزشکان امضاکننده این نامه دولت صربستان را متهم کرده‌اند که به اقدامات لازم برای مقابله با پاندمی به سرعت پایان داده یا زودهنگام از آن‌ها کاسته است. دولت صربستان اوایل ماه مه (بیش از دو ماه و نیم پیش) محدودیت‌های ناشی از پاندمی کرونا را برداشت، به طوری که حتی برگزاری مسابقات فوتبال در حضور ۱۸ هزار تماشاگر و جشن و پارتی در کلوب‌های شبانه میسر شد.

در طی هفته‌های گذشته شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا در صربستان به طور چشمگیری افزایش یافته است. تا کنون بیش از ۲۱ هزار و ۲۵۰ مورد قطعی ابتلا به کووید۱۹ در صربستان شناسایی شده است.

Serbien Roma in Nis
عکس: DW/J. Djukic Pejic

 

[۱۶:۵۵]
دو وزیر دیگر در برزیل به کووید ۱۹ مبتلا شدند

تست کرونای دو عضو دیگر کابینه دولت برزیل مثبت بوده است. اونیکس لورنزونی، وزیر امور مربوط به تابعیت و همچنین میلتون ریبیرو، وزیر آموزش و پرورش برزیل از طریق شبکه‌های اجتماعی از ابتلای خود به ویروس جدید کرونا خبر دادند.

پیش از آن ژائیر بولسونارو (رئیس جمهوری)، بنتو البوکرکه (وزیر انرژی) و آگوستو هلنو (مشاور امنیتی دولت برزیل) اعلام کرده بودند که به کووید ۱۹ مبتلا هستند.

پس از آمریکا در برزیل بیشترین شمار مبتلایان به ویروس جدید کرونا و جانباختگان کووید ۱۹ به ثبت رسیده‌است. طبق آخرین آمار رسمی تا کنون بیش از ۸۰ هزار نفر در این کشور جان خود را بر اثر کووید ۱۹ از دست داده‌اند.

میلتون ریبیرو، وزیر آموزش و پرورش برزیل
میلتون ریبیرو، وزیر آموزش و پرورش برزیلعکس: Isac Nóbrega/Presidência da República do Brasil

 

[۱۶:۱۵]
"واکسن آکسفورد" ممکن است تا پایان سال عرضه شود
واکسن کرونا که پژوهشگران دانشگاه آکسفورد به همراه شرکت آستارا زنکا در تلاش ساخت آن هستند، احتمال دارد تا پایان سال جاری میلادی در دسترس قرار گیرد. 

خبرگزاری رویترز به نقل از سارا گیلبرت، رئیس این پروژه در عین حال گزارش داد که تحقق این امر تا پایان سال قطعی نیست. به گفته او نخست باید ثابت شود که این واکسن در مراحل بعدی تحقق هم عمل می‌کند و از آن گذشته باید مقادیر زیادی این واکسن تولید کرد.

UK Uni Oxford meldet Durchbruch bei Corona-Impfstoff
عکس: picture-alliance/AP Photo/University of Oxford

 

[۱۵:۴۵]
نخست‌وزیر عراق وارد تهران شد
مصطفی کاظمی، نخست‌وزیر عراق برای دیدار و گفت‌وگوهای رسمی وارد تهران شد. حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در مراسمی که در سالن اجلاس سران تهران برگزار گردید، از نخست‌وزیر عراق استقبال رسمی کرد.

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران قرار است پس از گفت‌وگوی خصوصی روحانی و کاظمی مذاکرات مشترک هیئت‌های بلندپایه دو کشور با حضور اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری ایران برگزار شود. علی خامنه‌ای، هم با کاظمی دیدار حضوری خواهد داشت، اولین دیدارحضوری رهبر جمهوری اسلامی پس از شروع کرونا.

تقویت و گسترش همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های گوناگون و همچنین تبادل نظر در مورد مهم‌ترین مسایل خاورمیانه و  جهان از موضوعات محوری مقامات دو کشور است. 

چندین تن از اعضای کابینه دولت عراق از جمله وزیران امور خارجه، دارایی و دفاع و همچنین مشاور امنیت ملی عراق کاظمی را در سفر رسمی‌اش به تهران همراهی می‌کنند.

مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق
مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراقعکس: Reuters/Iraqi Prime Minister Media Office

 

[۱۵:۳۰]
دیده‌بان حقوق بشر: سوءاستفاده در ورزش ژاپن رایج است

به گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر ورزشکاران در ژاپن مورد سوءرفتار لفظی و همچنین سوءاستفاده بدنی و جنسی قرار می‌گیرند. این امر ظاهرا استثنا نیست و در ورزش ژاپن رواج زیادی دارد. 

در نظرسنجی که ۸۰۰ ورزشکار ژاپنی شرکت کرده، یک پنجم از آنان اذعان داشتند که مورد ضرب و شتم و توهین قرار گرفته‌اند. 

در سال ۲۰۱۳ میلادی نیز تحقیقاتی در عرصه ورزش ژاپن انجام گرفته بود که نتایج آن مشابه بود. این مسئله اما پیامدهای چندانی نداشته و تنها برای مدتی از بودجه فدراسیون ملی جودوی ژاپن کم شده بود.

Rio Momente 07 08 Judo
عکس: Reuters/T. Hanai

 

[۱۴:۴۵]
آخرین آمار کرونا در ایران؛ ۲۲۹ فوتی در ۲۴ ساعت 

به گفته سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ۲۶۲۵ مورد تازه ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایران در عرض ۲۴ ساعت گذشته به ثبت رسیده که ۱۹۷۷ نفر از آنها بستری شده‌اند. 

با احتساب این رقم، شمار کل مبتلایان این ویروس که در ایران شناسایی شد‌ه‌اند به ۲۷۸ هزار و ۸۲۷ نفر رسیده است. 

سخنگوی وزارت بهداشت روز سه‌شنبه ۳۱ تیرماه (۲۱ ژوئیه) همچنین از فوت ۲۲۹ بیمار کووید ۱۹ در طی یک روز گذشته خبر داد. به این ترتیب مجموع شمار جانباختگان کووید ۱۹ به ۱۴ هزار و ۶۳۴ نفر افزایش یافته است.

بنا بر اظهارات لاری تا کنون ۲۴۲ هزار و ۳۵۱ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۳۵۸۹ نفر اما با توجه به وضعیت شدید‌شان تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.

او افزود که تا کنون نزدیک به ۲ میلیون و ۲۰۲ هزار تست تشخیص کووید ۱۹ در ایران انجام شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت اذعان داشت که استان‌های مازندران، فارس، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز قرار داشته و شماری از استان‌ها از جمله تهران و اصفهان در وضعیت هشدار قرار دارند.

Iran | Coronakrise in Teheran
عکس: picture-alliance/NurPhoto/M. Nikoubazl

 

[۱۴:۲۵]
جو بایدن در تلاش جذب پشتیبانی رأی‌دهندگان مسلمان در آمریکا

جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا در تلاش جذب اعتماد و پشتیبانی شهروندان مسلمان در این کشور است. 

رقیب انتخاباتی ترامپ در کنفرانسی ویدیویی تصریح کرد، اگر به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود، در نخستین روز کار خود در کاخ سفید ممنوعیت سفر شهروندان از برخی از کشورهای مسلمان را که در حال حاضر حاکم است، رفع خواهد کرد. 

بایدن اعلام کرد که در صورت پیروزی راه فعالیت کارکنان مسلمان در کاخ سفید را هموار خواهد کرد و همچنین قانونی برای مقابله با جنایات ناشی از ترویج تنفر به تصویب خواهد رساند. 

USA I Joe Biden
عکس: picture-alliance/dpa/AP/M. Rourke

 

[۱۳:۵۰]
موفقیت پلیس ایتالیا و سوئیس در مبارزه با مافیا

نیروهای پلیس ایتالیا و سوئیس امروز سه‌شنبه ۳۱ تیر (۲۱ ژوسن) در جریان عملیاتی ضدمافیایی ۷۵ فرد مظنون را بازداشت کرده و همچنین دارایی‌های به ارزش حدود ۱۶۹ میلیون یورو را ضبط کرده‌اند.

تجارت انسان، فروش مواد مخدر، کسب و کار غیرمشروع در ارتباط با بازیافت زباله و همچنین فساد مالی از جمله اتهاماتی است که علیه بازداشت‌شدگان مطرح شده است. 

Italien Südtirol Polizei-Fahrzeug
عکس: picture-alliance/dpa/A. Gebert

 

[۱۲:۴۵]
"چین ممکن است از توافق ۲۵ ساله با ایران پا پس بکشد"

به گفته مهدی صفری، سفیر پیشین جمهوری اسلامی در پکن، چینی‌ها از تبلیغات و فضاسازی‌های غربی نگرانی ندارند. 

او در عین حال در گفت‌وگویی مبسوط با نشریه اعتماد ضمن اشاره به "برخی صداها در درون کشور در جهت فضاسازی غربی و انتشار اخبار و اطلاعات جعلی و نادرست" تصریح کرد: «پکن با خودش فکر خواهد کرد که اگر افکار عمومی در ایران مخالف چنین همکاری‌هایی باشد، ضروری ندارد که خودش را به زحمت بیاندازد.»

سفیر پیشین جمهوری اسلامی در پکن افزود که "اگر چین احساس کند که مخالفت جدی در میان ایرانیان وجود دارد، ممکن است از توافق ۲۵ ساله پا پس بکشد".

برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین توافقنامه‌ای راهبردی میان تهران و پکن است که در صورت توافق بر سر آن، قرار است چین ‌در صنعت نفت ایران، شرکت ملی صادارت گاز ایران و صنایع پتروشیمی و همچنین زیرساخت حمل و نقل ایران سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای اجام دهد. این توافق همکاری‌های نظامی، تسلیحاتی و اطلاعاتی را نیز در بر می‌گیرد.

مهدی صفری
مهدی صفریعکس: picture-alliance/dpa/T. Petinga

 

[۱۲:۳۵]
افزایش صادارت شرکت‌های داروسازی آلمان در پی پاندمی کرونا

پاندمی کرونا سبب رونق بازار شرکت‌های داروسازی آلمان شده است. طبق گزارش اداره کل آمار آلمان در ویسبادن میزان صادارت این شرکت‌ها در ماه مارس سال جاری نزدیک به ۲۸ درصد نسبت به ماه مشابه در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته و بر ۸،۲ میلیارد یورو بالغ می‌شده است.

بنا بر آخرین آمار میزان صادرات شرکت‌های داروسازی آلمان در بازه زمانی مارس تا مه امسال ۲۲،۶ درصد در مقایسه با بازه زمانی مشابه در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته و به بیش از ۲۲ میلیارد یورو رسیده است.

صنعت داروسازی آلمان در سال‌های گذشته در مجموع سیری صعودی را از لحاظ صادرات می‌پیماید. حجم صادارت شرکت‌های داروسازی آلمان در سال ۲۰۱۹ میلادی بر ۲۷،۶ میلیارد یورو بالغ می‌شده است. این در حالی است که این میزان ده سال پیش از آن (۲۰۰۹) کمتر از ۱۳ میلیارد یورو بوده است.

Schublade mit Medikamenten u.a. Gelomyrtol
عکس: Imago Images/J. Tack

 

[۱۲:۲۰]
شمار جانباختگان کرونا در برزیل از مرز ۸۰ هزار نفر گذشت

شمار رسمی کسانی که در برزیل بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته‌اند، از مرز ۸۰ هزار نفر فراتر رفته است. 

وزارت بهداشت برزیل شامگاه دوشنبه اعلام کرده که در عرض ۲۴ ساعت ۶۳۲ مورد تازه فوت بر اثر ابتلا به این بیماری به ثبت رسیده و همچنین بیش از ۲۰ هزار مورد تازه ابتلا شناسایی شده است.

به این ترتیب شمار کل مبتلایان به ویروس جدید کرونا که در برزیل شناسایی شده‌اند، به ۲ میلیون و ۱۱۸ هزار نفر افزایش یافته است.

برزیل پس از ایالات متحده آمریکا دومین کشوری است که هم از لحاظ شمار مبتلایان و هم از لحاظ شمار جانباختگان کووید ۱۹ بیشتر ضربه را خورده است.

Brasilien | Coronavirus-Ausbruch in Sao Paulo
عکس: Reuters/A. Perobelli

 

[۱۱:۴۵]
موافقت پارلمان مصر با عملیات نظامی در لیبی

پارلمان مصر راه مداخله و عملیات نظامی ارتش این کشور در لیبی را همواره کرده است. نمایندگان پارلمان مصر در نشستی موافقت با عملیات خارج از مرزهای این کشور علیه "شبه‌نظامیان بزهکار" و "گروه‌های تروریستی خارجی" را تصویب کردند.

مصر نیز مانند روسیه از نیروهای ژنرال خلیفه حفتر پشتیبانی می‌کند که با دولت وحدت ملی لیبی در طرابلس در جنگ است. 

دولت وحدت ملی لیبی از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است. با توجه به این اقدام اکنون خطر رویارویی نیروهای ترکیه و مصر بالا گرفته است. ترکیه طرفدار دولت وحدت ملی در طرابلس است.

پارلمان مصر
پارلمان مصرعکس: Getty Images/AFP/Str

 

[۱۱:۳۰]
ربوده شدن یک مشاور فرهنگی آلمانی در عراق

خبرگزاری آلمان به نقل از فعالان حقوق بشری از ربوده شدن یک مشاور فرهنگی آلمانی در بغداد خبر داده است. علی البیاتی، عضو کمیسیون حقوق بشر پارلمان عراق با انتشار خبری در شبکه توییتر گفت که خانم هلا مویس توسط افراد مسلح ناشناسی ربوده شده است. 

هلا مویس متولد آلمان است، اما سال‌هاست که در عراق زندگی می‌کند. او در بنیانگذاری مؤسسه فرهنگی "بیت ترکیب" فعالیت داشته است. هدف این مؤسسه پشتیبانی از هنرمندان جوان عراقی است. 

یک فعال حقوق بشری که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری آلمان گفت مأموران امنیتی عراق عملیات جستجو را آغاز کرده و در تلاش پیدا کردن این شهروند آلمانی هستند. 

نیروهای امنیتی عراق (عکس از آرشیو)
نیروهای امنیتی عراق (عکس از آرشیو)عکس: AP

 

[۱۱:۰۶]
افزایش میزان قتل و کشتن زنان در مکزیک

شمار قتل و همچنین کشتن زنان در شش ماهه نخست سال جاری میلادی در مکزیک نسبت به سال گذشته باز هم افزایش یافت. 

به گزارش آلفونزو دوراتزیو، وزیر امنیت مکزیک از ماه ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۲۰ در مجموع ۱۷ هزار و ۹۸۲ نفر به قتل رسیده‌اند که بطور متوسط ۸/ ۹۸ نفر بطور روزانه است. این میزان در سال گذشته ۶/ ۹۷ نفر بوده است.

به‌قتل رساندن زنان در این کشور نیز افزایش نشان می‌دهد. ۴۸۹ مورد قتل زنان در سال جاری اتفاق افتاده است که  نسبت به سال گذشته که ۴۴۸ مورد بود افزایشی ۲/ ۹ درصدی را نشان می‌دهد.

اعتراض به قتل زنان (feminicide) در استادیوم فوتبال
اعتراض به قتل زنان (feminicide) در استادیوم فوتبالعکس: Getty Images/AFP/G. Becerra

 

[۰۹:۳۰]

سرخط مهمترین خبرهای صبح سه‌شنبه سی‌ویکم تیر  

- رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا بر سر بودجه و بسته کمک‌های مالی برای مقابله با پیامدهای کرونا به توافق رسیدند. اعضای اتحادیه پس از مذاکرات چهار روزه که طولانی‌ترین نشست رهبران در تاریخ اتحادیه محسوب می‌شود بر سر مبلغ هزار و ۸۰۰ میلیارد یورو به توافق رسیدند که از این میزان یک هزار و ۷۴ میلیارد یورو بودجه هفت سال آینده اتحادیه اروپا است. مبلغ ۷۵۰ میلیارد یورو نیز برای مقابله با عواقب اقتصادی همه‌گیری کرونا درنظر گرفته شده است. قبلا قرار بود ۵۰۰ میلیارد یورو کمک بلاعوض و ۲۵۰ میلیارد یورو بصورت وام پرداخت شود که با مخالفت چهار کشور اتریش، هلند، سوئد و دانمارک روبرو شد. اکنون قرار است ۳۹۰ میلیارد یورو کمک بلاعوض و ۳۶۰ میلیارد یورو بصورت وام پرداخت شود.

- بنا بر اعلام وزارت دفاع کره جنوبی، ماهواره "آناسیس ۲" که نخستین ماهواره نظامی مخابراتی این کشور است با کمک موشک فالکون ۹ از مرکز فضایی کندی واقع در ایالت فلوریدای آمریکا به فضا پرتاب شده است. طی دو هفته آینده این ماهواره در مدار ۳۶۰۰ کیلومتری جو زمین قرار خواهد کرد. پروژه ارسال این ماهواره بخشی از مشوقهای آمریکا به کره جنوبی بخاطر خرید ۴۰ فروند جنگنده اف ۳۵ است.

- دادگاه عمر البشیر، حاکم برکنار شده سودان به اتهام کودتا و سرنگونی دولت قانونی صادق المهدی در سال ۱۹۸۹ امروز آغاز می‌شود. دوران حکومت ۳۰ ساله البشیر با نقض خشن حقوق بشر، جنایت جنگی و کشتار بیش از ۳۰۰ هزار نفر در مناقشه دارفور همراه است.