1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

آخرین خبرهای جمعه ۱۷ مرداد ۱۳۹۹

۱۳۹۹ مرداد ۱۷, جمعه

https://p.dw.com/p/3ga0k

[۲۱:۲۲]
بها حریری: کنترل بندر بیروت در دست حزب‌الله لبنان است

به گزارش رسانه‌های محلی بیروت، بها حریری، برادر سعد حریری نخست‌وزیر پیشین لبنان گفته است، کنترل بندر بیروت در دست حزب‌الله لبنان است و هیچ چیز بدون نظارت آنها نه وارد بندر و نه از آن خارج می‌شود.

به گزارش خبرگزاری آلمان، در پی این اظهارات، حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان روز جمعه ۷ اوت (۱۷ مرداد) هر گونه مسئولیت در رابطه با این انفجار را از خود سلب کرد.

نصرالله در یک سخنرانی تلویزیونی با قطعیت گفت که سازمان تحت رهبری او هیچ چیز در بندر ندارد و کنترل بندر نیز در اختیار حزب‌الله نیست. او افزود، حزب‌الله حتی یک فشنگ هم در آنجا ندارد.

خبرگزاری آلمان می‌نویسد، در لبنان به طور علنی و غیرعلنی از نقش و مسئولیت حزب‌الله در رابطه با این انفجار مرگبار صحبت می‌شود، زیرا حزب‌الله که مورد حمایت مالی و تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران است، عملا یک دولت در دولت در لبنان ایجاد کرده است.

یکی از واحدهای حزب‌الله لبنان
یکی از واحدهای حزب‌الله لبنانعکس: Getty Images/AFP

 

[۲۰:۵۵]
۸۰ هزار کودک در پی انفجار بیروت بی‌‌خانمان شدند

مریکسی مرکادو، سخنگوی سازمان امداد کودکان سازمان ملل (یونیسف) اعلام کرد، در پی انفجار مهیب بیروت ۸۰ هزار کودک بی‌خانمان شده‌اند.

بسیاری خانه‌ها دسترسی محدودی به آب آشامیدنی و برق دارند. بر اساس برخی گزارش‌ها، بیش از ۱۲۰ دستگاه مدرسه آسیب دیده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، فرماندار بیروت می‌گوید تا ۲۵۰هزار نفر بی‌خانمان شده‌اند. هنوز ۱۰۰ نفر مفقود هستند. شمار کشته‌شدگان به ۱۵۴ نفر رسیده است. این انفجار حدود پنج هزار نفر مجروح برجای گذارده است.

Libanon | Beirut-Explosion | Trümmer
عکس: Getty Images/AFP/J. Eid

 

[۲۰:۴۰]
کشف یک جمجمه در چمدانی در فرودگاه مونیخ 

شک ناباورانه پلیس فرودگاه مونیخ آلمان به یقین تبدیل شد. چند روز پیش مأموران بازرسی فرودگاه مونیخ هنگام اسکن یکی از چمدان‌های مسافرین طرحی از اسکلت یک انسان را روی دستگاه ایکس ری مشاهده کردند که به کلی غافلگیر شدند.

بلافاصله پلیس فدرال آلمان در فردوگاه حاضر شد و شروع به جست و جوی مالک چمدان کرد و طولی نکشید که مالک چمدان را یافت: یک خانم ۷۴ ساله که به همراه دختر ۵۲ ساله خود به قصد ایروان ارمنستان از تسالونیکی به آلمان سفر کرده بودند.

در تحقیقات و پرسش‌هایی که پلیس فدرال آلمان از این دو به عمل آورد، روشن شد که این اسکلت بقایای شوهر زن ۷۴ ساله است که در سال ۲۰۰۸ یعنی ۱۲ سال پیش به مرگ طبیعی در یونان درگذشته بود. اما چون او وصیت کرده بود که در وطن‌اش دفن شود، اکنون آنها تصمیم گرفته‌اند سرانجام آرزوی او را برآورده کنند که به دلیل شیوع ویروس کرونا مسیر مونیخ و کیف را انتخاب کرده بودند.

با تایید یک افسر پزشک که در محل حضور داشت و بررسی دادستانی عمومی مونیخ در مورد درستی گواهی فوت و اسناد مقامات یونان، سرانجام پلیس آلمان به این دو اجازه داد تا به سفر خود ادامه دهند.

München Flughafen Skelett von Ehemann im Gepäck
عکس: picture-alliance/dpa/Bundespolizei

 

[۱۹:۳۱]
آمریکا ۱۱ مقام چینی و رئیس دولت هنگ‌کنگ را تحریم می‌کند

خبرگزاری اقتصادی بلومبرگ گزارش داد که ایالات متحده آمریکا قصد دارد ۱۱ مقام چینی از جمله کری لام، رئیس دولت هنگ‌کنگ را تحریم کند.

بلومبرگ در صفحه توییتر خود درباره این موضوع نوشته است که دولت دونالد ترامپ می‌خواهد روز جمعه ۱۷ مرداد (۷ اوت) این تحریم‌ها را اعلام کند.

دونالد ترامپ اخیرا مصوبه کنگره این کشور جهت تحریم برخی مقام‌های چین به دلیل سرکوب اقلیت مسلمان اویغور در منطقه سین‌کیانگ را نیز امضا کرد. 

ترامپ روز پنجشنبه ۶ اوت  فرمانی را امضا کرد که هرگونه معامله با شرکت چینی "تیک‌ تاک" و کنسرن مالک آن Bypedance را پس از ۴۵ روز ممنوع می‌کند. ترامپ مالک این اپلیکیشن محبوب چینی را به جاسوسی برای دولت چین متهم می‌کند.

 

[۱۸:۴۳]
ارتش اسرائیل: یک پهپاد را در مرز لبنان سرنگون کردیم

ارتش اسرائیل با صدور بیانیه‌ای از سرنگونی یک فروند پهپاد لبنانی خبر داده است. در این بیانیه آمده است "ارتش اسرائیل به هیچ‌کس اجازه تجاوز به خاک کشور را نمی‌دهد".

ارتش اسرائیل در صفحه توییتر خود به زبان فارسی درباره این حادثه نوشت: «دیشب، سربازان ارتش اسرائیل یک پهپادی را که از منطقه کوه حرمون در نزدیکی مرز با لبنان به حریم هوایی اسرائیل  نفوذ کرده بود ، شناسایی و سرنگون کردند. در این منطقه عملیات جستجو در حال انجام است.»

مقامات لبنانی در مورد این حادثه اظهار نظر نکرده‌اند.

 

[۱۸:۰۲]
چهار نوکیش مسیحی در رشت به ۱۳ سال حبس محکوم شدند

رامین حسن‌پور، هادی رحیمی، کاترین سجادپور و سکینه بهجتی چهار نوکیش مسیحی اهل شهرستان رشت مجموعا به ۱۳ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اتهامات مطرح شده علیه این شهروندان ایرانی "اقدام علیه امنیت ملی"، "شرکت در جلسات کلیساهای خانگی" و "ترویج مسیحیت صهیونیستی" عنوان شده است.

نوکیشان مسیحی بهمن ماه سال ۹۸ در پی حضور ماموران امنیتی در منزل مورد بازجویی قرار گرفتند و پس از توقیف وسایل و مدارک شخصی به آنها گفته شده بود که به زودی به دادگاه احضار خواهند شد.

Missbrauch in der katholischen Kirche
عکس: picture-alliance/dpa/U. Zucchi

 

[۱۷:۳۰]
۴۴ نماینده پارلمان بریتانیا: به اویغورها به طور خودکار پناهندگی بدهید!

۴۴ نماینده پارلمان بریتانیا با ارسال نامه‌ای به وزارت کشور خواستند به اویغورهایی که از "ظلم دولت چین فرار کردند" و قصد پناهندگی در بریتانیا دارند، به طور خودکار حق پناهندگی داده شود.

نمایندگان پارلمان بریتانیا سرکوب اویغورها توسط  چین  را"نسل‌کشی" دانستند.

China Ethnie der Uiguren
عکس: picture-alliance/dpa/D. Azubel

 

[۱۷:۰۲]
دادستان بابل به خبر خودکشی هم‌زمان چهار دختر بابلی واکنش نشان داد

اسماعیل ملاکریمی، دادستان شهرستان بابل با تکذیب خودکشی همزمان چهار دختر بابلی، منتشرکنندگان این خبر را تهدید به برخورد قانونی کرد.

روز پنجشنبه ۱۶ مرداد خبر خودکشی هم‌زمان چهار دختر بابلی در استان مازندران در فضای مجازی انتشار یافت.

بر اساس گزارش‌ها این چهار دختر با خوردن قرص برنج اقدام به خودکشی هم‌زمان کرده‌اند که دو نفر از آنها جان سپرده و دو نفر دیگر به کما رفته‌اند.

مدیرکل پزشکی قانونی مازندران بدون رد کردن این خبر فقط هم‌زمان بودن این چهار خودکشی را تکذیب کرده است.

به گفته مدیرکل پزشکی قانونی مازندران علت فوت دو دختر نوجوان مسمومیت با قرص برنج تشخیص داده شده و اجساد با هماهنگی مقام قضائی تحویل خانواده‌ها شده است.

در رسانه‌های ایران و اظهارات مقامات محلی درباره انگیزه خودکشی این دختران توضیحی داده نشده است.

 

[۱۶:۱۸]
ماه‌چهره خلیلی بازیگر فیلم درگذشت

ماه‌چهره خلیلی، بازیگر سریال‌های تلویزیونی در ایران  روز جمعه، ۱۷ مرداد ماه در سن ۴۴ سالگی درگذشت.

خانم خلیلی هنگام درگذشت در بریتانیا اقامت داشت. علت درگذشت این بازیگر رسما اعلام نشده است. برخی رسانه‌های ایران نوشته‌اند خانم خلیلی سرطان داشت اما مایل نبود بیماری‌شان رسانه‌ای شود.

ماه‌چهره خلیلی متولد ۱۳۵۵ تهران و دارای مدرک فوق لیسانس معماری از دانشگاه آکسفورد بریتانیا بود. او در سریال‌های «در چشم باد»، «مختارنامه» و «کلاه پهلوی» نقش‌آفرینی کرده بود.

Mahchehreh Khalili iranische Schauspielerin
عکس: Hamshahri


 

[۱۶:۱۱]
خبرنگار دویچه وله در بلاروس دستگیر شد

مامورین پلیس بلاروس عصر روز پنجشنبه ۶ اوت (۱۶ مرداد) آلکساندر بوراکوف، خبرنگار بخش روسی دویچه وله را در زادگاهش موگیلف، در ۲۰۰ کیلومتری شرق مینسک، پایتخت بلاروس به اتهام واهی دستگیر کردند. 

دویچه وله در بیانیه‌ای دستگیری خبرنگار خود را محکوم کرد. به گفته دویچه وله بوراکوف قبلا در ماه مه سال جاری نیز دستگیر شده و به ۱۰ روز حبس محکوم شده است. 

انتخابات ریاست جمهوری بلاروس روز یکشنبه ۹ اوت (۱۹ مرداد) برگزار می‌شود و تابحال ۴۰ تن از خبرنگاران و گزارش‌گران رسانه بازداشت شده‌اند. 

آلکساندر لوكاشنكو، رئیس جمهور بلاروس پس از سقوط شوروی قدرت را در این کشور به دست گرفت و به شکلی مستبدانه حکومت می‌کند. لوکاشنکو اکنون خود را برای دور ششم ریاست جمهوری در بلاروس نامزد کرده است.
 

تظاهرات مخالفین دولت لوکاشنکو در مینسک
تظاهرات مخالفین دولت لوکاشنکو در مینسکعکس: DW/P. Bykovski

 

[۱۵:۰۵]
کرونا در ایران؛ ۱۵۶ نفر در ۲۴ ساعت گذشته فوت کردند

سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت ایران اعلام کرد دو هزار و ۴۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته شناسایی شده و مجموع آمار مبتلایان به کرونا به ۳۲۲ هزار و ۵۶۷ تن رسیده است.

به گفته سخنگوی وزارت بهداشت در شبانه‌روز گذشته ۱۵۶ نفر بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و شمار فوتی‌ها اکنون در مجموع به ۱۸ هزار و ۱۳۲ نفر رسیده است.

این مقام وزارت بهداشت ایران پیرامون آمار استان‌های وضعیت قرمز و هشدار نیز گفت: مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند و استان‌های فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد هم در وضعیت هشدار هستند.

ایران طبق آمار دانشگاه جانز هاپکینز در فهرست۱۰ کشور کرونایی جهان قرار گرفته است.

Corona Iran
عکس: picture-alliance/Xinhua News Agency/A. Halabisaz

 

[۱۴:۴۴]
کرونا در آلمان؛ بیش از هزار مبتلا در ۲۴ ساعت

آمار مبتلایان به کرونا در آلمان به شکل نگران‌کننده‌ای افزایش پیدا کرده است. برخی مقامات از شروع موج دوم کرونا در این کشور خبر دادند.

طبق آماری که روز جمعه ۷ اوت (۱۷ مرداد) اعلام شد شمار مبتلایان به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته به هزار و ۱۴۷ نفر رسیده و در مجموع تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آلمان اکنون به ۲۱۵ هزار و ۲۱۰ نفر می‌رسد.

۹ هزار و ۲۵۲ نفر تا حال بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

آلمان در فهرست کرونایی جهان در رده ۲۰ قرار گرفته است. 

Deutschland Coronavirus - Covid-19 Test in Berlin
عکس: Reuters/F. Bensch

 

[۱۴:۱۰]
مجلس برای مهار بورس طرح دو فوریتی ارائه کرد

عزت‌الله اکبری تالارپشتی، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از تهیه طرح دو فوریتی این کمیسیون "برای الزام دولت به استفاده از اعتبارات هدایت شده به سمت بورس برای بهبود وضعیت تولید" خبر داد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس از دولت خواست دخالت در مدیریت شرکت‌ها را رها کند چرا که این امر با قواعد بنگاه‌های اقتصادی همخوانی ندارد.

تالارپشتی درباره مشکلات موجود در صنعت خودروسازی گفته است که این حوزه با دو مشکل ساختار و مدیریت روبرو است.

او همچنین تاکید کرد تمام شرکت‌های اقماری خودروسازان باید به بخش خصوصی واگذار شود. 

Iran Parlamentssitzung Abstimmung zum Anti-Terror-Gesetz
عکس: Getty Images/AFP/A. Kenare

 

[۱۳:۳۷]
جسد سها رضانژاد در ارتفاعات جهان‌نما در استان گلستان پیدا شد

ابراهیم قدمنان، فرماندار کردکوی در استان گلستان گفته است پیکر بی‌جان سها رضانژاد دختر گمشده در ارتفاعات جهان‌نما کردکوی پس از ۲۸ روز توسط نیروهای هلال احمر پیدا شد.

به گفته فرماندار کردکوی پیکر بی‌جان سها رضانژاد پایین پرتگاهی در نزدیکی مکانی که این گروه طبیعت‌گردی مستقر بود، پیدا شد و پلیس آگاهی در حال بررسی جزئیات حادثه است.

سها رضانژاد، دختر ۲۷ ساله که به همراه یک گروه طبیعت‌گردی از تهران به ارتفاعات جهان‌نما کردکوی در استان گلستان رفته بود از صبح جمعه ۲۰ تیرماه گم شده بود.

زهره پدرام‌نیا، دوست سها در توییتی که یک روز پیش از پیدا شدن پیکر سها رضانژاد منتشر کرده نوشته است که سها "عاشق طبیعت و زندگی" است.

 

[۱۳:۱۶]
فاطمه داوند از معترضان ۹۸ برای اجرای حکم به زندان رفت

عفو بین‌الملل گزارش داده است فاطمه داوند، زن کرد ایرانی برای سپری کردن محکومیت سه سال و ۹ ماه زندان خود که در رابطه با مشارکت مسالمت‌آمیز در اعتراضات آبان ۱۳۹۸ صادر شده، به زندان ارومیه احضار شد. او پیش‌تر پنج ماه در رابطه با اعتراضات در زندان سپری کرده بود. 

عفو بین‌الملل در حساب توییتری خود نوشته است فاطمه داوند پس از یک محاکمه ناعادلانه که در آن به "اعترافات" او استناد شده که بر اثر شکنجه و سایر بدفتاری‌ها به دست آمده، به زندان محکوم شده است.

عفو بین‌الملل از مقامات ایرانی می‌خواهد که فاطمه داوند را آزاد کنند، چرا که او تنها به دلیل استفاده صلح‌آمیز از حقوق خود از طریق حق آزادی تجمعات زندانی شده است.

 

[۱۲:۴۳]
حزب‌الله در آلمان نیترات آمونیوم نگهداری می‌کرد

خبرگزاری آلمان به نقل از دفتر حفاظت از قانون اساسی این کشور گزارش داده است در تحقیقات درباره فعالیت حزب‌الله لبنان در آلمان در سال ۲۰۱۶، مقامات امنیتی به انبار نیترات آمونیوم برخورده بودند.

به گفته مقامات امنیتی، محموله‌‌های نیترات آمونیوم در همان سال از آلمان بیرون برده شده است.

دفتر حفاظت از قانون اساسی آلمان درباره حجم نیترات آمونیوم کشف‌شده در انبارها، اظهار نظر نکرده است. 

(عکس از آرشیو) تظاهرات طرفداران حزب‌الله در روز قدس در برلین
(عکس از آرشیو) تظاهرات طرفداران حزب‌الله در روز قدس در برلینعکس: Imago/C. Mang

 

[۱۲:۰۵]
لویه جرگه مشورتی افغانستان برای آزادی ۴۰۰ زندانی طالبان تشکیل شد

لویه جرگه مشورتی صلح برای تصمیم‌گیری پیرامون آزادی ۴۰۰ زندانی باقی گروه طالبان صبح روز جمعه ۱۷ مرداد (۷ اوت) آغاز شد. ریاست لویه جرگه را عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه به عهده دارد و قرار است سه روز ادامه یابد.

در نشست مشورتی لویی جرگه ۳۲۰۰ نفر از سراسر افغانستان شرکت کرده‌اند. جلسه مشورتی با وجود خطرات ناشی از بحران کرونا در محل برگزاری جلسات لویه جرگه در کابل آغاز شد.

مقامات آمریکایی از جمله مایک پمپئو از اعضای لویه جرگه خواستند که برای آزادی افراد باقی‌ما‌نده گروه طالبان در دست دولت تصمیم بگیرند.

زلمی خلیل‌زاد نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان هم برگزاری لویه جرگه را "فرصتی تاریخی" برای برداشتن آخرین موانع فرا راه مذاکرات بین‌الافغانی صلح خوانده است.

Afghanistan Loya Jirga in Kabul Erster Tag Flash-Galerie
عکس: DW/H. Sirat

 

[۱۰:۱۰]
شمارقربانیان کرونا در مکزیک از ۵۰ هزار نفر گذشت

در حالی که تعداد قربانیان روزانه کووید-۱۹ در آمریکا و برزیل از یک هزار نفر بیشتر است، مجموع قربانیان کرونا در مکزیک از ۵۰ هزار نفر فراتر رفت.

روز پنجشنبه ۱۶ مرداد یک هزار و ۲۲۶ در برزیل جان باختند و مجموع قربانیان در این کشور به عدد یکصدهزار نفر نزدیک شد. تا کنون بیش از ۹۸ هزار و ۶۰۰ نفر قربانی بیماری کووید-۱۹ شده‌اند.

در ایالات متحده آمریکا نیز یک هزار و ۲۰۳ نفر جان باختند. مجموع قربانیان در این کشور از ۱۶۲ و ۸۰۰ نفر گذشت. بیش از ۵۸ هزار مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا نیز شناسایی شدند.

در هند نزدیک به ۹۰۰ نفر جان باختند. آمار کلی جانباختگان تا روز جمعه ۱۷ مرداد بیش از ۴۱ هزار نفر است.

مکزیک هم روز مرگبار دیگری را پشت سر گذاشت. بیش از ۸۰۰ نفر در این کشور قربانی کووید-۱۹ شدند و مجموع قربانیان کرونا تا شامگاه پنجشنبه (به وقت محلی) عدد ۵۰ هزار و ۵۱۷ نفر را نشان داد.

روز پنجشنبه در آلمان هفت نفر در پی ابتلا به کووید-۱۹ جان باختند. یک هزار و ۱۰۶ مورد جدید کرونا نیز شناسایی شد.

Mexiko I Gesundheit I Coronavirus
عکس: Getty Images/AFP/P. Pardo

 

[۰۹:۵۰]  
سرخط مهم‌ترین خبرهای صبح جمعه ۱۷ مرداد   

- دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا با امضای فرمانی هرگونه معامله با شرکت‌های مالک اپلیکیشن‌های تیک تاک و وی چپ را ممنوع اعلام کرد. او این دو شرکت چینی را متهم کرد که احتمالا اطلاعات کاربران آمریکایی را در اختیار دولت چین قرار می‌دهند. 

- در پی کاهش تقاضا برای سوخت و نگرانی از موج دوم شیوع کرونا قیمت نفت روز جمعه کاهش یافت. تردید در مورد توافق در آمریکا بر روی بسته محرک اقتصادی نیز از دیگر عوامل این کاهش قیمت عنوان شده است. 

- دادستانی نیویورک خواستار انحلال انجمن ملی سلاح این کشور به علت فساد مالی شد. دادستان نیویورک این انجمن را متهم کرد که به صورت غیرقانونی میلیون‌ها دلار در اختیار رهبرانش گذاشته است. انجمن ملی سلاح آمریکا یکی از تشکل‌های تاثیرگذار در تصمیم‌های سیاسی این کشور است.