1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعیآمریکای شمالی

آمریکا در سال ۲۰۲۱ فقط ۱۵ هزار پناهجو می‌پذیرد

۱۳۹۹ مهر ۱۱, جمعه

وزارت خارجه ایالات متحده خبر داده که این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۱ تنها ۱۵ هزار پناهجو بپذیرد. در شرایطی که بحران مهاجرت و پناهندگی به چالشی جهانی بدل شده، تصمیم آمریکا انتقاد سازمان‌های مدافع حقوق بشر را برانگیخته است.

https://p.dw.com/p/3jL5q
Grenze USA Mexiko Matamoros Grenzübergang
عکس: Getty Images/J. Moore

وزارت خارجه ایالات متحده خبر داده که این کشور قصد دارد در ۲۰۲۱ تنها ۱۵ هزار پناهجو بپذیرد. در شرایطی که بحران مهاجرت و پناهندگی به چالشی جهانی بدل شده، تصمیم آمریکا انتقاد سازمان‌های مدافع حقوق بشر را برانگیخته است.

بنا بر بودجه رسمی ایالات متحده برای سال ۲۰۲۱ آمریکا قصد دارد تنها ۱۵ هزار نفر را در چارچوب برنامه ویژه پذیرش مهاجر به کشور راه دهد. این شمار را دولت دونالد ترامپ تعیین کرده است. این در حالی است که در زمان دولت سابق به ریاست جمهوری باراک اوباما آمریکا به بیش از ۱۰۰ هزار نفر اجازه ورود داده می‌شد.

دونالد ترامپ از آغاز به قدرت رسیدن در سال ۲۰۱۶ سال به سال میزان ظرفیت قبول پناهجو را پایین آورده و آخرین بار آن را به ۱۸ هزار نفر رسانده است.

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

طبق برنامه ویژه پذیرش مهاجر، آمریکا به پناهجویانی که از سوی سازمان ملل مستحق شناخته می‌شوند، ویزای مهاجرت می‌دهد.

ترامپ از زمان پیکار انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ بر ضرورت محدود کردن مهاجرت اصرار ورزید. جو بایدن، رقیب ترامپ از حزب دموکرات، وعده می‌دهد که در صورت پیروزی و ورود به کاخ سفید، امکان مهاجرت را برای ۱۲۵ هزار نفر فراهم می‌کند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکاعکس: Getty Images/AFP/B. Smialowski

ترامپ شامگاه چهارشنبه (۳۰ سپتامبر) در ایالت مینه‌سوتا در گفتاری تبلیغاتی مدعی شد که بایدن قصد دارد با افزایش ۷۰۰ درصدی شمار پناهجویان "مینه‌سوتا را به اردوگاه پناهندگان تبدیل کند".

او تأکید کرد که پناهندگان قرار است "از خطرناک‌ترین جاهای دنیا مانند یمن و سوریه و سومالی" به آمریکا بروند، و با طعنه به بایدن گفت: «این آقا سومالی را دوست دارد».

سیاست ضدمهاجرتی ترامپ انتقاد شدید کنشگران مدافع حقوق بشر را برانگیخته است. محافل مسیحی و گروه‌های مدافع مهاجران، دیدگاه ترامپ را با ارزش‌های اصیل آمریکایی در تضاد دانسته‌اند. 

سکات اربیتر، رئیس جماعت مسیحی "وورلد رلیف" (نجات جهان) به شدت از ترامپ انتقاد کرد و گفت رئیس جمهور قول خود مبنی بر حمایت از مسیحیان تحت‌تعقیب در سراسر جهان را فراموش کرده است. او گفت در سال‌های اخیر از شمار مسیحیانی که به علت پیگرد مذهبی به آمریکا پناه می‌آورند، به میزان ۹۰درصد کاسته شده است. اربیتر این رویکرد را "بیرحمانه" خواند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

شورای روابط اسلامی آمریکایی، بزرگترین نهاد حمایت از مسلمانان ایالات متحده، در انتقاد از ترامپ گفت که او قصد دارد ساختارهای نژادپرستانه را تحکیم کند. به باور این نهاد محدودیت بیشتر در مهاجرت و پناهندگی ادامه سیاست "نژادپرستی نهادینه علیه سیاهان به قصد تقویت سفیدپوستان" از سوی دولت کنونی آمریکاست.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر