1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

جنگ یمن؛ ۵۳ کشته در تازه‌ترین نبرد بر سر تصرف مأرب

۱۴۰۰ فروردین ۲۱, شنبه

درگیری بین نیروهای وفادار به دولت و شورشیان حوثی بر سر کنترل استان استراتژیک مأرب شدت گرفته است. محافل نظامی می‌گویند در ۲۴ ساعت گذشته ۵۳ نفر از طرفین جان باخته‌اند. مأرب آخرین سنگر حامیان هادی در شمال غربی یمن است.

https://p.dw.com/p/3rpO4
حمله هوایی عربستان به مواضع حوثی‌ها درمارس ۲۰۲۱ به مأرب - عکس از آرشیو
حمله هوایی عربستان به مواضع حوثی‌ها درمارس ۲۰۲۱ به مأرب - عکس از آرشیوعکس: AFP

۲۲ سرباز دولتی و ۳۱ چریک حوثی در منازعه برای تصرف مأرب کشته شده‌اند. محافل نظامی در یمن می‌گویند شبه‌نظامیان حوثی توانسته‌اند منطقه‌ای کوچک در شمال غرب را تصرف کنند اما مرکز استان، هنوز مورد تهدید نیست.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد، ائتلاف نظامی یمن به رهبری عربستان در عملیاتی هوایی مواضع حوثی‌ها را بمباران کرده و این حمله مانع پیشروی آنها به مأرب شده است.

شمال یمن در کنترل شورشیان حوثی است و استان نفت‌خیز مأرب، آخرین سنگر  باقیمانده دولت یمن در این بخش کشور است. دولت عبدربه منصور هادی از سوی جامعه جهانی به عنوان دولت قانونی یمن به رسمیت شناخته می‌شود، اما بر بخش بزرگی از کشور کنترلی ندارد.

از ماه فوریه حوثی‌ها فشار برای تصرف مأرب را تشدید کرده‌اند. در این راستا، آنها در هفته‌های گذشته، عربستان سعودی را نیز با موشک و پهپاد هدف گرفته‌اند.

حوثی‌ها طرح پیشنهادی ریاض برای آتش‌بس را نیز نپذیرفته‌اند.

شکست در مأرب، یک ناکامی اساسی و ضربه‌ای سنگین برای دولت عبدربه منصور هادی خواهد بود. وضعیت انسانی  نیز در صورت سقوط شهر بدتر خواهد شد. هم‌اینک در بیابان‌های اطراف مأرب، صدها هزار نفر از آوارگان در شرایطی فاجعه‌بار، بدون دسترسی به کمترین نیازهای بهداشتی، غذایی و دارویی زندگی می‌کنند. 

در یمن از شش سال قبل تا کنون جنگی داخلی بین شورشیان شیعی و نیروهای دولتی سنی بر سر قدرت جریان دارد. عربستان سعودی از نیروهای عبدربه منصور هادی حمایت می‌کند و ایران پشتیبان حوثی‌هاست. از همین رو، جنگ داخلی یمن، جنگ نیابتی دو رقیب منطقه‌ای شیعی و سنی نیز خوانده می‌شود.

این جنگ ده‌ها هزار کشته و میلیون‌ها آواره به جا گذاشته است. سازمان ملل، اوضاع یمن را بدترین بحران انسانی جهان ارزیابی کرده است.