1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعی

بیژن عبدالکریمی: به اتهام دفاع از اصحاب فتنه اخراج شدم

۱۴۰۰ شهریور ۲۰, شنبه

بیژن عبدالکریمی، استاد اخراجی دانشگاه آزاد دلیل اخراجش را مربوط به یک سخنرانی در سال ۹۸ می‌داند و می‌گوید، او را به "دفاع از اصحاب فتنه" متهم کرده‌اند.

https://p.dw.com/p/40CPu
بیژن عبدالکریمی
بیژن عبدالکریمیعکس: Fararu

بیژن عبدالکریمی که چندی پیش از سمت استادی دانشگاه آزاد اخراج شد گفته است، این که می‌گویند به دلیل "زدن حرف‌هایی خارج از حیطه درس در کلاس" اخراج شده "دروغ محض است."

خبرگزاری مهر یکشنبه ۱۴ شهریور (۵ سپتامبر) از اخراج عبدالکریمی، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل "دفاع از نظام سلطنتی پهلوی" خبر داده بود.

اینک این استاد پیشین با خبرگزاری موج گفت‌وگویی کرده و می‌گوید، دلیل اخراج او یک سخنرانی در سال ۹۸ برای تأسیس شورای شهری و روستایی بوده که در آن او به حوادث سال ۸۸ اشاره می‌کند، ولی اظهاراتش از سوی مقام‌های دانشگاه "دفاع از اصحاب فتنه" تعبیر می‌شود.

"فتنه" اصطلاحی است که از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله در مورد اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به کار می‌رود.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

عبدالکریمی می‌گوید، حکم اخراج خود را ۱۳ شهریور دریافت کرده و شش ماه از حقوقش نیز پرداخت نشده است.

او همچنین افزوده که برای دریافت این حقوق معوقه به دادگاه رجوع کرده و دادگاه حق را به او داده اما "گویی حکم دادگاه حرمت نداشت و آن‌ها در برابر حکم ایستادند."

به گفته او، جلسه تجدید نظر در مورد اظهارات او در آن سخنرانی بعد از دو سال در ۱۵ مرداد امسال برگزار شد، اما "برای آن که رویش کم شود" حکم اخراجش صادر شد.

این جلسه تجدید نظر نیز به گفته او، به درخواست همان شاکی اول برگزار شد که او "نمی‌داند که کیست."

بیژن عبدالکریمی از اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات خواسته تا وارد پرونده او شوند تا بتواند به دانشگاه برگردد. 

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

عبدالکریمی چندین کتاب تألیفی و ترجمه فلسفی در کارنامه خود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به "جست‌وجوی معاصریت"، "دن‌‌کیشوت‌های ایرانی" و "تکنولوژی رسانه‌ای از منظری انتقادی" اشاره کرد.

او می‌گوید، زندگی در زندان اوین را به زندگی در اروپا ترجیح می‌دهد و مشکل اصلی ایران را "عدم توسعه‌یافتگی و یک معضل ۳۰۰ ساله" می‌داند که "سیاسی نیست و ربطی به چپ و راست ندارد."