1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
فناوری

آینده صنعت خودرو زیر دست طراح ایرانی

کاوه حیدری
۱۴۰۰ آبان ۲۶, چهارشنبه

نادر فقیه‌زاده طراح پیشین ب ام و، خودرو جدید و برقی آواتار۱۱ را طراحی کرده که می‌تواند نمادی از خودروهای آینده باشد. آواتار ۱۱ با یک بار شارژ ییش از ۷۰۰کیلومتر راه را طی خواهد کرد.

https://p.dw.com/p/435o8
Volkswagen könnte Bugatti an Elektroauto-Startup Rimac verkaufen
تصویر تزیینی استعکس: Philipp Rupprecht/Rimac Automobili/AP Photo/picture alliance

نادر فقیه‌زاده یکی از بزرگترین طراحان صنعت خودرو جهان، در مونیخ آلمان خودرویی را طراحی کرده است که نماد خودروهای آینده است. او به سایت بیت ران گفته است: « دلیل ترک ب ام و کسب تجربه‌های بزرگ است می‌خواهم خودروهای برقی و خودران طراحی کنم. در برخی مواقع شرکت‌های بزرگ سنتی فکر می‌کنند ولی در شرکت‌های جدید فرصت‌های تازه‌ای در انتظار طراح است.»

Avatr 11 درشانگهای چین رونمایی شد خودرویی که نخستین محصول برند Avatar Technology است این برند پیش‌تر با نام Changan NIO شناخته می‌شد. این محصول شتاب صفر تا صد کیلومتر چهار ثانیه‌ای دارد.

شرکت چانگان چین و شرکت هواوی به همراه یک استودیو طراحی در آلمان به مدیریت نادر فقیه‌زاده این خودرو را طراحی کرده‌اند. بخش توسعه خودروهای برقی و خودران را شرکت هواوی انجام داده است در اصل این خودرو را می‌توان تجربه جدید شرکت هواوی برای توسعه خودروهای آینده دانست.

مرکز Avatar Technology در شهر شانگهای چین قرار دارد و بخش طراحی آن در شهر مونیخ آلمان است. برای طراحی  و توسعه خودروهای  این شرکت هم شرکت‌های هواوی چین، چانگان و CATL چین همکاری دارند.

به کانال دویچه وله فارسی در اینستاگرام بپیوندید

Avatr 11 خودرویی تمام برقی  است. این خودرو یک شاسی بلند کوپه الکتریکی به شمار می‌رود که توسط چانگان، هوآوی و کمپانی تأمین کننده باتری CATL توسعه یافته است. این خودرو با یکبار شارژ می‌تواند بیش از ۷۰۰ کیلومتر راه را طی کند. این رقم در مقایسه با خودروهای فعلی برقی که بیشتر آنها زیر ۵۰۰ کیلومتر با یکبار شارژ پیمایش دارند عدد قابل توجهی است.

 آواتار برای این ایجاد شد که با همکاری با هوآوی و CATL یک مجموعه فن‌آوری و نوآوری خودرو را تشکیل دهد. محصولات این شرکت تنها خودرو نخواهد بود. بلکه گفته می شود در آینده‌ای نزدیک نام  آواتار را در خانه‌ها نیز خواهیم دید.

چانگان که در ابتدای تشکیل این شرکت ۹۵ درصد سهام آن را در اختیار داشت، پس از سرمایه‌گذاری شرکت‌های دیگر سهم خود را به ۳۹ درصد کاهش داد.  شرکت CATL نیز پس از چانگان با ۲۳ درصد سهام Avatar را در اختیار دارد.

در خودرو جدید آواتار ۱۱ از هوش مصنوعی برای رانندگی خودران و ارتباط با خودروهای دیگر استفاده شده است. در این خودرو لیدار به همراه دوربین و سنسورهای مختلف اطراف خودرو را پردازش کرده و به یک دید ۳۶۰ درجه دیجیتال دست پیدا می‌کند. هوش مصنوعی نیز کمک می کند این خودرو بدون راننده حرکت کند.

چین قصد دارد با همکاری شرکت‌هایی در اروپا و آلمان به سرعت خودروهای آینده را توسعه دهد و بتواند سهم بزرگی از بازار را بدست آورد.

اپل پهپاد می سازد

رسانه‌های تکنولوژی گزارش می‌دهند که شرکت اپل قصد دارد وارد بازار پهپاد در جهان شود. این شرکت به تازگی یک پتنت را برای پهپاد‌های خود ثبت کرده است. موارد ثبت شده در آمریکا اشاره به وسایل پرنده با قابلیت کنترل از راه دور دارد.

 در زمینه پهپادهای تجاری کوچک که بیشتر جنبه شناسایی و فیلم برداری دارند، فعلا شرکت چینی "دیجی آی" در جهان پیشتاز است. حتی شرکت گوپرو زمانی که سعی کرد در زمینه پهپاد با این شرکت رقابت کند، موفق نشد.

هم اکنون تلاش جدیدی در جهان از سوی آمازون برای ساخت پهپاد‌هایی که بتواند بسته‌های پستی را حمل کنند در دست اجراست . اپل را هم احتمالا باید بزودی بازیگر اصلی این بخش از بازار دانست.

قوی‌ترین موتورسیکلت در ایران

بازار موتور سیکلت ایران از تکنولوژی موتورهای روز محروم است این بازار اکثرا در اختیار موتورسیکلت‌های بسیار قدیمی ۱۲۵ سی سی مبتنی بر مدلی از هوندا برای چهل سال قبل است. قطعات این موتورها اکثرا از چین وارد می شوند. بازار موتورسیکلت ایران محروم از حضور حجم هایی بالاتر از ۲۵۰ سی سی است. اما توسعه تکنولوژی حالا سبب شده است موتورسیکلت‌های ۲۵۰ سی سی امروزی مانند موتورهای یک لیتری قدیمی قدرت داشته باشند.

یکی از این موتورها ساخت شرکت کاوازاکی است که نینجا نام دارد . نینجا حالا توانسته است وارد بازار ایران شود.

کاوازاکی نینجا ZX-25R که اولین موتور سیکلت چهار سیلندر پلاک ملی در ایران است توسط شرکت کویر موتور عرضه شده است. این موتورسیکلت قوی‌ترین موتورسیکلت ۲۵۰ سی سی در جهان است.

مهم ترین ویژگی این موتورسیکلت، موتور وحشی آن است که یک پیش‌رانه ۲۵۰ سی سی چهار سیلندر شانزده سوپاپ است. این موتور قادر به تولید ۵۰ اسب بخار قدرت و ۲۳ نیوتون متر گشتاور است.

دیش‌های جدید اینترنت ماهواره‌ای

 شرکت اسپیس‌ایکس نسخه جدید دیش‌های اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را معرفی کرد.

مدل جدید دیش ماهواره‌ای ساخت شرکت استارلینک، دیگر مانند گذشته دارای شکل دایره‌ای نیست و شکل آن مستطیل گونه شده است این مدل سبک‌تر و کوچک‌تر شده است و قیمتی در حدود ۵۰۰ دلار دارد.

تنها لازم است این دیش در مکانی که دید مناسبی به آسمان دارد نصب شود و دیش بدون سیم با مودم خود ارتباط برقرار می‌کند. ابعاد آن حدود ۴۸ در ۳۰ سانتی متر است  و حدود چهار کیلوگرم وزن دارد.

سرعت کنونی اینترنت استارلینک بین ۵۰ تا ۱۰۰ مگا بیت در ثانیه است این سرعت قرار است به حدود یک گیگابیت در ثانیه برسد.

این خدمات اگر در دسترس ایرانیان نیز قرار گیرد تحول بزرگی را در زمینه ارتباطی در ایران ایجاد می‌کند.