1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

 ۱۳۶ کشته غیرنظامی و چهار هزار زخمی در جنگ اوکراین

۱۴۰۰ اسفند ۱۰, سه‌شنبه

سازمان ملل اعلام کرد از روز پنج‌شنبه ۲۴ فوریه که روسیه به اوکراین حمله کرد تا کنون ۱۳۶ غیرنظامی کشته شده‌اند که ۱۳ نفر آنها کودک بوده‌اند. ۴۰۰ نفر نیز زخمی شده‌اند.

https://p.dw.com/p/47lB1
عکس: Vyacheslav Madiyevskyy/REUTERS

● اوکراین: روسیه در تدارک یک کمپین اطلاعات جعلی است

اوکراین معتقد است روسیه در حال تدارک یک کمپین گسترده انتشار اطلاعات جعلی است تا نشان دهد شخصیت‌های ارشد نظامی و سیاسی اوکراین تسلیم شده‌اند.

وزیر دفاع اوکراین روز سه‌شنبه یکم مارس (۱۰ اسفند) در یک بیانیه آنلاین نوشت: «برای "تایید راستی“ این اطلاعات جعلی، "مدارکی“ به ظاهر امضاشده و ویدیوهای جعلی دستکاری‌شده منتشر خواهند شد.

 

●  روسیه: مواضع ما تغییر نخواهد کرد

سخنگوی کرملین به خبرگزاری اینترفاکس گفت روسیه به تحریم‌های غرب توجهی نمی‌کند  و از مواضعش عقب‌نشینی نخواهد کرد. دمیتری پسکوف گفت: «شاید فکر کنید که آنها با تحریم‌هایشان می‌توانند ما را مجبور کنند مواضعمان را تغییر دهیم. بدیهی است که در این باره بحثی وجود نخواهد داشت و هیچ کس موضع ثابت خود را تغییر نخواهد داد.»

سخنگوی پوتین همچنین اضافه کرد: «ما هیچ دارایی‌ای در غرب نداریم، حساب بانکی هم در غرب نداریم، ما را جریمه کنید، مهم نیست.»

 

 پناهجویان در مرز اوکراین و لهستان؛ اتباع غیراروپایی در میان پناهجویان اغلب دانشجویان دانشگاه‌‌های اوکراین هستند.
پناهجویان در مرز اوکراین و لهستان؛ اتباع غیراروپایی در میان پناهجویان اغلب دانشجویان دانشگاه‌‌های اوکراین هستند.عکس: WOJTEK RADWANSKI/AFP/Getty Images

●  لهستان آمادگی پذیرش تا یک میلیون پناهنده از اوکراین را دارد

ورشو اعلام کرد آمادگی پذیرش تا یک میلیون پناهنده از اوکراین را که به دلیل حمله روسیه فراری شده‌اند، دارد. وزیر خارجه لهستان روز سه‌شنبه اول مارس اعلام کرد تا کنون حدود ۴۰۰ هزار نفر از اوکراین به لهستان گریخته‌اند.

ژبیگنیف رائو در جریان دیدارش با وزرای خارجه فرانسه و آلمان گفت بخش بزرگی از این پناهجویان اوکراینی هستند اما در مجموع اتباع ۱۲۵ کشور که چندتایی از آنها نیز خارج از اتحادیه اروپاهستند و اغلب دانشجو، در میان پناهجویان‌اند.

وزیر خارجه لهستان تاکید کرد: «هرکس که به دلیل نگرانی برای زندگی و سلامتی‌اش وارد لهستان شود، پذیرفته شده و به او غذا و سرپناه داده می‌شود.»

تا کنون گزارش‌هایی از بدرفتاری ماموران مرزی اوکراین و لهستان با پناهجویان غیراوکراینی و غیر سفیدپوست منتشر شده است.

 

● ۱۳۶ کشته غیرنظامی و چهار هزار زخمی در جنگ پنج‌روزه اوکراین

سازمان ملل اعلام کرد از روز پنج‌شنبه ۲۴ فوریه که روسیه به اوکراین حمله کرد تا کنون ۱۳۶ غیرنظامی کشته شده‌اند که ۱۳ نفر آنها کودک بوده‌اند. ۴۰۰ نفر نیز زخمی شده‌اند.

سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل اما گفته آمار واقعی احتمالا بسیار بیشتر از اینهاست. تنها در دو منطقه دونتسک و لوهانسک (جمهوری‌های خودخوانده) ۲۵۳ نفر زخمی شده‌اند.

 

● "حملات روسیه به خارکیف نقض قوانین جنگی است"

مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا حمله روسیه به مرکز دومین شهر بزرگ اوکراین، خارکیف را به شدت محکوم کرد. جوزپ بورل در توییترش نوشته: «بمباران زیرساخت‌های غیرنظامی در خارکیف توسط روسیه نقض قوانین جنگی است.»

بورل نوشته اتحادیه اروپا در "این لحظات غم‌انگیز" در کنار اوکراین است.

ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهوری اوکراین نیز حملات روسیه را با عنوان "جنایت جنگی" به شدت محکوم کرد و آن را "تروریسم دولتی" خواند. 

وزیر خارجه اوکراین پیشتر ویدیویی از حمله نیروهای روسیه به میدان آزادی خارکیف منتشر کرده بود که در آن دیده می‌شود ساختمان‌های اداری و مسکونی آتش گرفته‌اند.
 

● روسیه اروپا را به "جنون روس‌هراسی" متهم کرد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز سه شنبه اول مارس (۱۰ اسفند) اتحادیه اروپا را متهم کرد که در جریان "عملیات نظامی مسکو در اوکراین" دچار "جنون روس هراسی" شده و تسلیحات مرگبار به اوکراین ارسال کرده است.

لاوروف در یک نشست ویدیویی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو سخن می‌گفت.

تعداد زیادی از دیپلمات‌ها در اعتراض به سخنان لاوروف محل شورای حقوق بشر را ترک کردند. حرکت اعتراضی مشابهی پیش‌تر، در کنفرانس خلع سلاح هسته‌ای هم در جریان سخنرانی لاوروف صورت گرفته بود.

زمانی که ویدیوی سخنرانی از پیش ضبط‌ شده لاوروف شروع به پخش شد، دیپلمات‌ها در اعتراض به حمله روسیه به اوکراین محل کنفرانس را ترک کردند. 

Schweiz Genf | UN-Menschenrechtsrat | Botschafter und Diplomaten verlassen bei Ansprache des russischen Außenministers Lawrow den Saal
عکس: Salvatore di Nolfi/AFP


 

● "حمله وحشیانه" نیروهای روسی به خارکیف

نیروهای روسی حملاتشان در داخل اوکراین را شدت بخشیده‌اند. بیش از همه شهر خارکیف هدف این حملات است. خارکیف دومین شهر بزرگ اوکراین واقع در شرق این کشور است.

وزیر امور خارجه اوکراین در توییترش ویدیویی پست کرده که فرود یک موشک بر میدان آزادی در خارکیف را نشان می‌دهد. او در توییتش نوشت: «حملات موشکی وحشیانه روسیه به میدان آزادی و مناطق مسکونی خارکیف. پوتین قادر به تجزیه اوکراین نیست. او از خشم مرتکب جنایات جنگی بیشتری می‌شود، غیرنظامیان بی‌گناه را می‌کشد. جهان می‌تواند و باید کارهای بیشتری انجام دهد. فشار را افزایش دهید، روسیه را به طور کامل منزوی کنید!»

در این ویدیو ساختمان‌های اداری که در اثر شلیک موشک آتش گرفته‌اند، دیده می‌شوند. سرپرست اداری یک منطقه‌ از خارکیف گفت مناطق مسکونی نیز مورد حمله قرار گرفته و تخریب شده‌اند.


 

● مرسک ترابری کالا به روسیه و از این کشور را متوقف کرد

شرکت ترابری و لجستیک مرسک (Maersk) اعلام کرد حمل و نقل کالا به روسیه و از این کشور را متوقف می‌کند. این شرکت غول‌آسای دانمارکی روز سه‌شنبه اول مارس (۱۰ اسفند) در بیانیه‌ای اعلام کرد: «از آنجایی که ثبات و امنیت سرویس‌های ما مستقیم و غیرمستقیم متاثر از تحریم‌هاست، سفارش‌های جدید زمینی و دریایی این شرکت به روسیه و از این کشور موقتا متوقف می‌شوند.»

مواد غذایی، دارو و کمک‌های بشردوستانه از این قاعده مستثنی شده‌اند. این شرکت توقف ترابری به اوکراین را روز پنج‌شنبه پس از حمله روسیه به این کشور اعلام کرده بود.

شرکت "ریدرای هاپاگ-لوید" (Reederei Hapag-Llloyd) در هامبورگ نیز هفته گذشته توقف ترابری به اوکراین و روسیه را اعلام کرد. 

 

● "بلاروس برنامه‌ای برای مشارکت در عملیات نظامی روسیه ندارد"

الکساندر لوکاشنکو، رییس جمهوری بلاروس گفت این کشور برنامه‌ای برای مشارکت در عملیات نظامی روسیه در اوکراین ندارد. بلاروس حامی اصلی مسکو در اروپا به شمار می‌رود و رهبران دو کشور دوستی نزدیکی با هم دارند. 

در جریان اعتراضات مردمی در بلاروس و سرکوب خونین این اعتراضات به دست لوکاشنکو، پوتین به طور کامل از او حمایت کرد.

در جریان تهاجم نظامی روسیه به اوکراین گفته می‌شود نیروهای روسی از خاک بلاروس به این کشور حمله کرده‌اند. لوکاشنکو اما این اتهام را رد کرده است.

والری گرگیوف، رهبر سابق ارکستر فیلارمونیک مونیخ
والری گرگیوف، رهبر سابق ارکستر فیلارمونیک مونیخعکس: Stuart C. Wilson/Getty Images

● رهبر ارکستر فیلارمونیک مونیخ به خاطر روابط نزدیک با پوتین اخراج شد

دیتر رایتر، شهردار مونیخ اعلام کرد که این شهر والری گرگیوف، رهبر ارکستر فیلارمونیک مونیخ را به دلیل روابط نزدیک او با ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه اخراج کرده است. به گفته رایتر، پیشتر به گرگیوف مهلت داده شده بود که از تهاجم روسیه به اوکراین فاصله بگیرد اما او اعتنایی به آن نکرد و این فرصت تمام شد.

گرگیوف از سال ۲۰۱۵ رهبر ارکستر مونیخ است. او همچنین مدیریت تئاتر مارینسکی در سن‌پترزبورگ را بر عهده دارد. عنوان "قهرمان کار فدراسیون روسیه" به گرگیوف داده شده و او با ولادیمیر پوتین روابط بسیار نزدیکی دارد.

گرگیوف در سال ۲۰۱۴ نیز از اشغال شبه جزیره کریمه و اتصال آن به خاک روسیه حمایت کرده بود.

اپرای نیویورک دوشنبه ۲۸ فوریه (۹ اسفند) اعلام کرد موقتا با هیچ هنرمند و نهادی که از پوتین حمایت کند همکاری نخواهد کرد. اپرای نیویورک از شخص یا موسسه خاصی نام نبرد اما در گذشته این اپرا با گرگیوف چندین بار همکاری کرده بود.

 

● شل دیگر در روسیه سرمایه‌گذاری نمی‌کند

کمپانی هلندی - بریتانیایی شل روز سه‌شنبه اول مارس اعلام کرد برای پروژه‌های جدید در روسیه سرمایه‌گذاری نخواهد کرد، اما از پروژه‌های فعلی خارج نشده است.

این شرکت غول‌آسای نفتی در بیانیه‌ای گفته: «توتال از دامنه و قدرت تحریم‌های اعمال‌شده توسط اروپا پشتیبانی می‌کند و آنها را بدون توجه به عواقب آن برای فعالیت‌های خود در روسیه (که در حال ارزیابی است) اجرا خواهد کرد.»
 

● "هدف روسیه ایجاد وحشت عمومی است"

مشاور ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهوری اوکراین گفت روسیه به عمد مناطق مسکونی و مراکز شهرها را هدف حمله قرار می‌دهد. او گفت: «هدف روسیه مشخص است: وحشت عمومی، قربانیان غیرنظامی و تخریب زیرساخت‌ها.»

بندر ماریوپل به گفته شهردار این شهر  زیر آتش سنگین و مداوم ارتش روسیه قرار دارد. وادیم بویچنکو در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت در جریان این حملات زیرساخت‌های این شهر بندری و نیز مدارس و خانه‌های مسکونی ویران شده‌اند.

شهردار ماریوپل گفت: «تعداد زیادی زخمی شده و زنان و کودکان کشته شده‌اند.» به گفته او مناطق مسکونی این شهر از پنج روز پیش زیر حملات شدید توپخانه‌ای و هوایی ارتش روسیه قرار دارد. ماریوپل در جنوب اوکراین قرار دارد.

 

● "تجاوز آشکار شخص پوتین به خاک اوکراین محکوم است"

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران طی بیانیه‌ای حمله روسیه به اوکراین را با شدیدترین جملات محکوم کرد. در این بیانیه آمده است: «تجاوز آشکار شخص ولادیمیر پوتین به خاک اوکراین با هر توجیه و بهانه‌ای محکوم است».

نویسندگان این بیانیه همچنین "سکوت قاطع و حمایت تلویحی" جمهوری اسلامی از روسیه را "مایه ‌بهت و حیرت و همچنین موجب شرمساری ملت ایران" دانسته و نوشته‌اند: «چه بر ما گذشته است که خاکی که خود روزگاری مورد تجاوز و حمله‌ روسیه و بعدها حزب بعث عراق – که مورد حمایت همه‌جانبه‌ شوروی بود- قرار گرفت و حاصل آن صدها هزار شهید و جانباز بود و هنوز هم از آلام آن روزها دردمند است، حال زمامداران آن در سمت و حمایت از کشور متجاوز ایستاده‌اند؟»

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران از دولت جمهوری اسلامی خواست "هر چه سریع‌تر رویکرد غیرمنطقی، غیرعقلانی و متضاد با آرمان‌های انقلاب را تصحیح نموده و تجاوز آشکار روسیه به اوکراین را محکوم نماید."

 

● خامنه‌ای: آمریکا اوکراین را به اینجا کشاند

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی‌اش به مناسبت عید مبعث، اوکراین را "قربانی سیاست بحران‌سازی آمریکا" دانست و گفت: « آمریکا اوکراین را به اینجا کشاند. آمریکا با ورود در مسائل داخلی آن کشور، راه انداختن اجتماعات علیه دولت‌ها، حرکت مخملی به وجود آوردن، کودتای رنگی درست کردن، حضور سناتورهای آمریکایی در داخل اجتماعات معارضه، این دولت را برداشتن آن دولت را گذاشتن طبعاً به همین جاها منتهی می‌شود.»


او در عین حال تصریح کرد با جنگ "در هرجای دنیا" مخالف است و "طرفدار توقف جنگ در اوکراین" است. خامنه‌ای اما در ادامه سخنانش گفت: «ریشه بحران در اوکراین سیاست‌‎های آمریکا و غربی‌ها است. این‌ها ریشه بحران است. این‌ها را باید شناخت و بر اساس این‌ها قضاوت و داوری کرد و اگر اهل اقدام بودیم، اقدام کرد.»

 

● آمریکا ۱۲ دیپلمات روسیه در سازمان ملل را از نیویورک اخراج کرد

آمریکا ۱۲ دیپلمات روس در سازمان ملل را به اتهام جاسوسی اخراج کرد. نماینده آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه گفت: «ماموران مخفی مستقر در نمایندگی روسیه در سازمان ملل در نیویورک احتمالا در فعالیت‌های جاسوسی مغایر با امنیت ملی ما شرکت کرده‌اند.» به گفته این مقام آمریکایی این دیپلمات‌ها از "امتیاز" اقامت در ایالات متحده "سوءاستفاده" کرده‌اند.

نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود اقدام این کشور برای اخراج این افراد از "ماه‌ها پیش" آماده‌سازی شده بود. این اخراج‌ها مطابق با معاهده‌ای است که حقوق و تعهدات ایالات متحده را به عنوان کشوری که مقر سازمان ملل در آن است، تعیین می‌کند.

پیش از این واسیلی نبنسیا، سفیر روسیه در سازمان ملل خبر اخراج ۱۲ دیپلمات این کشور را اعلام کرده بود. این افراد بایستی ایالات متحده را تا پیش از هفتم مارس (۱۶ اسفند) ترک کنند. سفیر روسیه در سازمان ملل گفته: «این یک خبر بد است.»

ریچارد میلز، دیپلمات آمریکایی از اخراج دیپلمات‌های روس دفاع کرده و گفته است: «این دیپلمات‌ها فعالیت‌هایی کرده‌اند که در حیطه وظایف و مسئولیت‌های آنان به عنوان دیپلمات نبوده است.»

به گفته او آنها باید ایالات متحده را ترک کنند تا "امنیت ملی" آمریکا به خطر نیفتد.

نمایندگی روسیه در سازمان ملل در نیویورک
نمایندگی روسیه در سازمان ملل در نیویورکعکس: Alexander Shcherbak/ITAR-TASS/imago images

● کند شدن پیشروی روسیه در کی‌یف

بر اساس گزارش سرویس اطلاعاتی ارتش بریتانیا، پیشروی روسیه در کی‌یف در ۲۴ ساعت گذشته به دلیل مشکلات لجستیکی کند شده است.

بر اساس این گزارش ارتش روسیه  استفاده از توپخانه خود را در شمال کیف و در نزدیکی خارکیف و چرنیهیف افزایش داده است. استفاده از توپخانه سنگین در مناطق شهری پرجمعیت خطر کشته شدن غیرنظامیان را افزایش می‌دهد.

این گزارش همچنین اضافه کرده روسیه همچنان هیچ کنترلی بر حریم هوایی اوکراین ندارد.

 

● کشته شدن ۷۰ سرباز اوکراینی در شهر اوختیرکا

 در اثر حمله با نارنجک به یک پایگاه نظامی در اوختیرکا، شهری بین کی‌یف و خارکیف بیش از ۷۰ سرباز اوکراینی کشته شدند. این خبر از سوی یک مقام مسئول این شهر در کانال تلگرام او منتشر شده است. دمیتری شیویسکیا در این کانال تلگرامی همراه این خبر عکس‌هایی از یک ساختمان چهارطبقه در آتش را منتشر کرده است.

پس از انتشار این خبر در تلگرام، این مقام در حساب کاربری خود در فیسبوک نوشت روز یک‌شنبه در جریان نبرد با نیروهای روسیه چندین سرباز روس و چند نفر از ساکنان این شهر نیز کشته شدند. این اخبار از سوی منابع مستقل تایید نشده است.

 

● ارتش اوکراین چندین جت جنگی روسیه را هدف قرار داد

ارتش اوکراین اعلام کرد تعداد زیادی جت جنگی روسیه را هدف قرار داده است. بر اساس این گزارش روز دوشنبه در جریان حملات هوایی پنج جت روسی و یک هلیکوپتر هدف شلیک نیروهای اوکراینی قرار گرفته‌اند.

وزارت دفاع و نیروی هوایی اوکراین این آمار را تایید کرده‌اند. این اخبار به طور مستقل قابل راستی آزمایی نیستند.

شلیک به جت‌های جنگی روسی در جریان حملات هوایی به واسیلکیف و بووری در حومه کی‌یف صورت گرفته است. همچنین یک موشک کروز و یک هلیکوپتر در نزدیکی کی‌یف هدف حمله قرار گرفته‌اند.

علاوه بر این هواپیماهای جنگی اوکراین روز دوشنبه تانک‌ها و نیروهای روسی را در اطراف کی‌یف و نزدیکی شهر بزرگ شیتومیر با بمب و موشک هدف حملات خود قرار دادند. همچنین منطقه شمالی چرنیهیف و اطراف شهر جنوبی بردیانسک که در این فاصله به تصرف نیروهای روسیه درآمده نیز بمباران شدند.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند کاروانی ۶۰ کیلومتری از نیروهای روسیه  در شمال غربی کی‌یف پایتخت اوکراین مستقر هستند.
تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند کاروانی ۶۰ کیلومتری از نیروهای روسیه  در شمال غربی کی‌یف پایتخت اوکراین مستقر هستند. عکس: BLACKSKY/REUTERS

● کاروان نظامی ۶۰ کیلومتری نیروهای روسیه در ۲۵ کیلومتری کی‌یف

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند کاروانی ۶۰ کیلومتری از نیروهای روسیه  در شمال غربی کی‌یف پایتخت اوکراین مستقر هستند. بر اساس این تصاویر که شرکت آمریکایی ماکسر منتشر کرده است، این کاروان در جنوب فرودگاه آنتونوف در ۲۵ کیلومتری مرکز کی‌یف تا حوالی پریبرسک در شمال این فرودگاه مستقر شده است.

تصاویر این کاروان نشان می‌دهند که  ده ها خودرو نظامی پشت سر هم در خیابان‌های اوکراین ردیف شده‌اند. در ایمیلی که شرکت ماکسر ارسال کرده نوشته شده بعضی از این خودروها با فاصله خیلی زیاد از یکدیگر قرار دارند و برخی از آنها دوتایی و سه تایی در کنار هم قرار گرفته‌اند. در بعضی از عکس ها دود ناشی از ساختمان‌های در حال سوختن دیده می‌شود.

شرکت آمریکایی ماکسر همچنین تصاویری را منتشر کرده که در آنها استقرار جدید هلیکوپترهای جنگی و خودروهایی در بلاروس کمتر از ۳۰ کیلومتری مرز اوکراین نیز دیده می‌شوند.

 

برای دریافت خبرهای بیشتر در باره جنگ اوکراین اینجا را کلیک کنید.