1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

سازمان ملل: بیش از چهار میلیون نفر از اوکراین فرار کرده‌اند

۱۴۰۱ فروردین ۱۰, چهارشنبه

از زمان آغاز تهاجم روسیه تا کنون بیش از ۴ میلیون پناهجو از اوکراین گریخته‌اند. بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد علاوه بر این حدود ۶،۵ میلیون نفر در داخل اوکراین آواره شده‌‌اند. 

https://p.dw.com/p/49CoE
Leipzig Hauptbahnhof | Flüchtlinge aus Ukraine
عکس: Jan Woitas/dpa/picture alliance

● اوکراین از کشته شدن ۱۴ نفر در حمله هوایی به میکولایف خبر داد

بر اساس گزارش اداره حفاظت مدنی اوکراین شمار کشته‌شدگان حمله روسیه به یک ساختمان اداری منطقه‌ای در شهر میکولایف اوکراین به ۱۴ نفر  رسید.

به گفته مقامات این کشور یک جسد دیگر از زیر آوار بیرون کشیده شده و یک نفر نیز بر اثر جراحات وارده در بیمارستان جان باخته است. حمله نیروهای روسی صبح روز سه‌شنبه به شهر میکولایف بخش بزرگی از یک ساختمان ۹ طبقه را کاملا تخریب کرد. فرماندار این منطقه می‌گوید نیروهای روسی برای حمله به این ساختمان منتظر مانده‌اند تا مردم سر کار برسند.

 

● یک سازمان امداد نامه‌ای حاوی پودری مشکوک دریافت کرد

در برمن، افرادی ناشناس با ارسال یک نامه حاوی پودری مشکوک اقدام به تهدید یک سازمان کمک به پناهجویان اوکراینی کردند.

به گفته پلیس، در پی تماس یکی از کارمندان این سازمان که متوجه وجود پودر در پاکت نامه شده بود، پلیس و نیروهای آتش‌نشانی به محل دفتر این سازمان در محله واله (Walle) برمن اعزام شدند. نامه ارسال‌شده در طرفداری از روسیه تنظیم و در آن از حرف "Z" که در روسیه نماد جنگ است، استفاده شده بود.

این پاکت سپس توسط کارشناسان پلیس فدرال آلمان و آتش‌نشانی مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که پودر موجود در پاکت خطرناک نیست. پلیس جنایی آلمان تحقیقات در این باره را آغاز کرده است.


● با محاصره ماریوپل اوکراین تا ۴۰ درصد از تولید فولاد خود را از دست می‌دهد

در پی محاصره شهر بندری ماریوپل در جنوب شرقی اوکراین از سوی نیروهای روسیه، اوکراین بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از تولید فلز خود را از دست داده است.

یوری ریژنکوف، مدیرکل گروه Metinvest در شبکه تلویزیونی Ukrajina 24 گفت: «کارخانه‌‌های ماریوپل تولید بیش از یک سوم فولاد اوکراین را بر عهده دارند.» به گفته او در حال حاضر کارخانه‌های فولاد ماریوپل هنوز تحت کنترل ارتش اوکراین است اما حتی اگر روسیه این کارخانه‌‌ها را به تصرف درآورد، باز هم قادر به راه‌اندازی دوباره آنها نخواهد بود. ریژنکوف گفت: «بازار فروش در روسیه حتی برای تولیدات شرکت‌های متالورژیکی خود این کشور نیز ظرفیت کافی ندارد.» او همچنین بر کمبود نیرو در این بخش تاکید کرد.

 

● بریتانیا تا کنون بیش از ۲۵ هزار ویزا صادر کرده است

بریتانیا بر اساس داده‌های وزارت کشورش تاکنون برای ۲۵ هزار و ۵۰۰ پناهجوی اوکراینی ویزا صادر کرده است. با توجه به اینکه بر اساس آمار رسمی بیش از چهار میلیون پناهجو تا کنون اوکراین را ترک کرده‌اند، دولت بریتانیا برای پذیرش بیشتر اوکراینی‌ها تحت فشار است.


● مسکو: انبار مهمات در نزدیکی دونتسک تخریب شد

ارتش روسیه می‌گوید نیروهای این کشور با استفاده از موشک‌های زمین به زمین دو انبار مهمات در منطقه دونتسک در شرق اوکراین را منهدم کرده‌‌اند. 

ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت ارتش اوکراین مهمات توپخانه موشکی خود را در شهر کامیانکا ذخیره کرده است. به گفته او در طول ۲۴ ساعت گذشته در مجموع ۶۴ قلم تجهیزات نظامی ارتش اوکراین منهدم شده است. کوناشنکوف همچنین مدعی شد یک یگان نیروهای ویژه اوکراینی در منطقه میکولایف را نیز از پای درآورده‌اند. اطلاعات مربوط به تلفات و خسارات این درگیری به طور مستقل قابل تأیید نیست.

کوناشنکوف افزود اوکراین همچنین سه سامانه ضدهوایی از انواع S-300 و Buk را از دست داده است. به گفته سخنگوی وزارت دفاع روسیه موشک‌هایی که روسیه در یک حمله هوایی شلیک کرده به انبارهای سوخت در نزدیکی استاروکوستیانتینیف و خملنیتسکیی در غرب اوکراین اصابت کرده‌اند. این خبرها هم‌زمان با گزارش‌های اوکراین مبنی بر حملات موشکی در منطقه اعلام شده‌اند.
 

● ۲۰ هزار کودک پناهنده در مدارس آلمان

در آلمان دست‌کم ۲۰۲۰۵ کودک و نوجوان پناهنده از اوکراین در حال حاضر می‌توانند در مدارس عمومی و فنی و حرفه‌ای تحصیل کنند. 
کمیته وزرای فرهنگ آلمان (KMK) ضمن اعلام این خبر، وعده داد اطلاعات آماری در این ارتباط را به صورت هفتگی در وب‌سایت خود منتشر کند. کارین پرین، رئیس KMK توضیح داد که این کمیته با جمع‌آوری داده‌های ایالت‌های مختلف آلمان یک پایگاه داده شفاف و سراسری در این ارتباط ایجاد خواهد کرد. این کمیته این اقدام را یک پیش‌نیاز مهم هماهنگی مؤثر برای اقدامات بعدی خواند.

 

● سازمان ملل: بیش از چهار میلیون نفر از اوکراین فرار کرده‌اند

شمار افرادی که از زمان شروع جنگ اوکراین این کشور را ترک کرده‌اند از مرز چهار میلیون نفر گذشت. 

بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) از زمان آغاز تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه، ۴،۰۲ میلیون پناهجو تاکنون از این کشور فرار کرده‌اند. بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد علاوه بر این حدود ۶،۵ میلیون نفر در داخل اوکراین آواره شده‌‌اند. 

بخش بزرگی از این جمعیت (۲،۳۴ میلیون) تاکنون به لهستان گریخته‌اند. پس از لهستان، کشور رومانی (۶۰۹۰۰۰) بزگترین جمعیت پناهجویان اوکراینی را داشته است. صدها هزار نفر به کشورهای مولداوی، مجارستان و اسلواکی پناه برده‌اند. 

آلمان تاکنون ۲۸۰ هزار پناهجو از اوکراین پذیرفته است. از آنجایی که کنترل مرزی ثابتی وجود ندارد و صاحبان پاسپورت اوکراینی می‌توانند بدون ویزا به مدت ۹۰ روز در آلمان اقامت داشته باشند، پیش‌بینی می‌شود شمار کل پناهندگان اوکراینی در آلمان به میزان قابل توجهی بیشتر از آمار ثبت‌شده باشد.

● اوکراین نگران بروز انفجار چرنوبیل است

اوکراین نگران بروز انفجار در انبار مهمات روسیه در نیروگاه هسته‌ای سابق چرنوبیل است. ایرینا ورشچوک، معاون نخست وزیر اوکراین با اشاره به این نگرانی بار دیگر خواستار خروج نیروهای روسیه از این نیروگاه شد. ورشچوک افزود: «ما از شورای امنیت سازمان ملل می‌خواهیم برای غیرنظامی کردن منطقه ممنوعه چرنوبیل و ایجاد یک مأموریت ویژه سازمان ملل در آنجا برای رفع خطر تکرار فاجعه‌ای هسته‌ای، اقدام کند». 

 

● دولت آلمان سطح هشدار اولیه طرح اضطراری تامین گاز را اعلام کرد

دولت آلمان در جریان جنگ روسیه علیه اوکراین خود را برای وخیم شدن اوضاع در زمینه تامین گاز آماده می‌کند. در چارچوب این آماده‌سازی روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان سطح هشدار اولیه در طرح اضطراری تامین گاز را به جریان انداخت. او در عین حال اعلام کرد امنیت عرضه گاز همچنان تضمین شده است.

 

● فرماندار لوهانسک از حمله به مناطق مسکونی خبر داد

فرماندار منطقه لوهانسک در شرق اوکراین از شلیک توپخانه نیروهای روسیه صبح امروز به مناطق مسکونی در روستای لیسیچانسک خبر داد. فرماندار لوهانسک در تلگرام نوشت: «برخی برج‌های مسکونی شهر آسیب دیده‌اند» و ما در حال جمع‌آوری و تایید اطلاعات در باره قربانیان این حمله‌ها هستیم. او در ادامه نوشت: «بسیاری از ساختمان‌ها فرو ریخته‌اند. نیروهای امدادی در تلاش‌‌اند تا کسانی را که هنوز زنده‌اند نجات دهند.»

 

● غرب روسیه را به ایجاد خطر قحطی جهانی متهم کرد

غرب روسیه را به دلیل پیامدهای حمله نظامی این کشور به اوکراین بر امنیت غذایی جهانی مورد انتقاد قرار داد. وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه این جنگ را آغاز کرد. او باعث این بحران جهانی غذا شد.»

نیکولا دی ریویر، سفیر فرانسه در سازمان ملل، گفت جنگ پوتین "خطر قحطی را افزایش می دهد“. 
واسیلی نبنسیا، همکار روس وی در مقابل گفت: «علت واقعی آشفتگی شدید در بازارهای جهانی مواد غذایی به هیچ وجه ناشی از اقدامات روسیه نیست، بلکه بیشتر ناشی از هیستری کنترل‌نشده تحریم‌های غرب علیه مسکو است.»


● روسیه و اوکراین یکدیگر را به خاطر مین‌های شناور در دریای سیاه متهم می‌کنند

اتهام‌زنی روسیه و اوکراین به خاطر مین‌های شناور در دریای سیاه همچنان ادامه دارد. میخائیل میزینتسف، افسر روس می‌گوید: «خطر مین‌های اوکراینی شناور در سواحل کشورهای دریای سیاه همچنان پابرجاست.» 

وزارت خارجه اوکراین، روسیه را به استفاده از مین‌های اوکراینی که پس از الحاق شبه‌جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ به دست آورده و ضبط کرده بود، متهم می‌کند. این وزارتخانه می‌گوید روسیه با هدف بی‌اعتبار کردن اوکراین در مقابل شرکای بین‌المللی این کشور، این مین‌ها را در آب‌های دریای سیاه رها کرده است.

وزارت دفاع ترکیه روز شنبه ۲۶ مارس اعلام کرد یک مین دریایی در نزدیکی تنگه بسفر کشف شده است. این مین خنثی شد.

 

● ۱۰۰ میلیون یورو سرمایه روس‌ها در آلمان مسدود شده است

بانک‌های آلمان تاکنون حدود ۱۰۰ میلیون یورو سرمایه را در چارچوب تحریم‌ها علیه روسیه و شرکت‌ها و افراد خصوصی این کشور مسدود کرده‌اند. این اطلاعات در پاسخی از دولت آلمان که در اختیار استودیوی ARD در برلین قرار گرفته، ارائه شده‌اند. 

از زمان شروع حمله روسیه به اوکراین و تحریم‌های بین‌المللی علیه کرملین این نخستین بار  است که دولت فدرال آلمان اطلاعاتی را درباره دارایی‌های مسدودشده در این کشور منتشر می‌کند.

 

● زلنسکی: نمی‌توان به روسیه اعتماد کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین سه‌شنبه ۲۹ مارس در یک پیام ویدیویی درباره مذاکرات هیات‌ کشورش با هیات روسیه در استانبول تاکید کرد به روسیه نمی‌توان اعتماد داشت. او در این پیام گفت که در مذاکرات هیات‌‌های دو کشور سیگنال‌های مثبتی وجود داشته است. زلنسکی گفت اقدامات بی‌پروا و موثر سربازان اوکراین روسیه را به کاهش استقرار نیروهای خود در اطراف کی‌یف و چرنیهیف واداشته است.

پس از مذاکرات روز گذشته در استانبول، روسیه اعلام کرد استقرار نظامی خود در نزدیکی کی‌یف و چرنیهیف را به طور قابل توجهی محدود خواهد کرد. ایالات متحده و کشورهای دیگر نسبت به این ادعای روسیه ابراز تردید کرده‌اند. 

رئیس‌جمهور اوکراین تاکید کرد اوکراینی‌ها به مذاکرات ادامه خواهند داد و خودشان درباره گستره موضوعات مورد مذاکره تصمیم خواهند گرفت. او بار دیگر گفت هیات مذاکره‌کننده اوکراینی هیچ گونه سازشی "در مورد حاکمیت و تمامیت ارضی" را نخواهد پذیرفت. زلنسکی افزود به نمایندگان روسیه مشکوک است و اعتقاد دارد این کشور به تلاش برای نابودی اوکراین ادامه خواهد داد.

 

● سرویس اطلاعاتی بریتانیا: حمله به کی‌یف شکست خورده است

یک سرویس اطلاعات نظامی بریتانیا حمله روسیه و اقدام به محاصره کی‌یف، پایتخت اوکراین را شکست خورده ارزیابی کرد. کارشناسان نظامی بریتانیا اکنون این احتمال را بسیار زیاد می‌دانند که روسیه تمام قوای نظامی‌اش را از شمال اوکراین به جنوب شرق این کشور انتقال دهد تا مواضع نظامی خود در مناطق لوهانسک و دونتسک را تقویت کند. 

دولت بریتانیا در اقدامی غیرمعمول حتی پیش از حمله روسیه به اوکراین، شروع به انتشار عمومی گزارش‌های سرویس‌های اطلاعاتی کرد. هفته‌هاست که دولت لندن به شکل روزانه ارزیابی‌هایی سرویس‌های اطلاعاتی این کشور در مورد روند جنگ را در اختیار عموم قرار می‌دهد.

ماریوپل، اوکراین
ماریوپل، اوکراینعکس: Leon Klein/AA/picture alliance

● دفتر اتحادیه اروپا هدف گلوله قرار گرفت

جوزپ بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد اطلاعات موثقی در دست است که نشان می‌دهند ساختمان دفتر "ماموریت مشاوره اتحادیه اروپا در اوکراین" (EUAM Ukraine) در ماریوپل از سوی نیروهای روسیه هدف قرار گرفته است. بورل گفت در پی این حمله دفتر و تجهیزات موجود در آن به شدت آسیب دیده است. بر اساس این گزارش اعضای این نهاد آسیبی ندیده‌اند.

برای مشاهده خبرهای بیشتر در باره اوکرایناینجاکلیک کنید.