1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعیایران

تداوم اعتراضات و قطع اینترنت در خوزستان؛ سکوت مقامات

۱۴۰۱ اردیبهشت ۱۹, دوشنبه

قطع یا کندی اینترنت در شهرهای مختلف خوزستان ادامه دارد. خبرهایی از بازداشت‌ها و هویت برخی افراد بازداشت‌شده منتشر شده است. گفته می‌‌شود که دامنه اعتراضات به تنگناهای معیشتی و سیاسی در ایذه گسترده‌تر از مناطق دیگر است.

https://p.dw.com/p/4B1AJ
Iran | Demo in Khuzestan
اعتراضات به کم آبی در خوزستان، تابستان ۱۴۰۰عکس: Mellium.org

قطع کامل یا کندی اینترنت در خوزستان که از روز جمعه شروع شده و با بالاگرفتن اعتراضات مردم در برخی از شهرهای این استان مرتبط دانسته می‌شود، همچنان ادامه دارد. با این حال، برخی ویدئوها و تصاویر از تظاهرات و اعتراضات یادشده در شبکه‌های اجتماعی انتشار یافته که راستی‌آزمایی در مورد آنها کار آسانی نیست.

در برخی از شهرهای خوزستان که مشمول قطع کامل اینترنت نشده‌اند نیز دسترسی به موبایل با اختلال همراه است و گرچه اینترنت ثابت خانگی متصل است اما سرعت آن کند و کمتر از سرعت همیشگی گزارش شده است.

تاکنون هیچ مقام مسئولی در خصوص وضعیت اینترنت موبایل در خوزستان توضیحی ارائه نداده است.

تظاهرات و ناآرامی در خوزستان در واکنش به گرانی و تنگناهای معیشتی ظاهراً از شامگاه روز پنجشنبه ۱۵ اردیبهشت و در پی انتشار فراخوانی مبنی بر تجمع و اعتراض به افزایش قیمت نان شروع شده و با ادامه آن در روزهای بعد سرکوب و بازداشت‌معترضان هم افزایش یافته است.

به نوشته سایت "کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی" روز شنبه ۱۷ اردیبهشت، سعید دحیمی اهل حمیدیه اهواز به همراه عطیه مغینمی کارمند شهرداری و حسین مغینمی راضی از اهالی  شهرستان سوسنگرد بازداشت شده‌اند.

 پیشتر هویت هفت شهروند به نام‌های جاسم بحرانی، هاشم بحرانی، محمد طرفی، عادل حمادی، مصطفی چلداوی، عباس چلداوی و عماد سواری، به عنوان بازداشت‌شدگان اعلام شده بود.

"ایذه شاهد گسترده‌ترین تظاهرات"

سایت امتداد، نزدیک به حزب اتحاد ملت  نیز روز یکشنبه در گزارشی به نقل از یکی از فعالان مدنی خوزستان از اعتراضات خیابانی و اقداماتی نظیر به آتش کشیدن لاستیک در مناطق عرب‌نشین اهواز همچون زرعان، آخر آسفالت، کوی علوی و کوی مشعلی(ابوذر) خبر داد.

 این فعال مدنی همچنین گفته است که "سوسنگرد و ایذه نیز شب‌های پر التهابی را تجربه کرده و شاهد حضور گسترده مردم معترض در خیابان بودند."

 او با اشاره به سطح و دامنه گسترده‌تر اعتراضات در شهرستان ایذه، نآرامی در این شهر گفته در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۸ هم دانه اعتراضات در این شهر وسیع‌تر از سایر نقاط بوده است.

به گفته این فعال مدنی در بافت جمعیتی ایذه اعراب اکثریت ندارند و لذا کمتر می‌توان تبعیضات قومی و بومی را انگیزه اعتراضات اخیر در این شهر تلقی کرد، بلکه مشکلات معیشتی و تنگناهای اقتصادی و انسداد سیاسی برای ممانعت از بروز اعتراضات و مخالفت‌هاست که به گستردگی ناآرامی دامن زده است.

 گفته می‌شود نیروهای انتظامی و ضدشورش در مقابله با موج تظاهرات به شلیک گسترده تیر هوایی دست زده‌اند.

هیچ خبر رسمی از تعداد مجروحان و کشته‌شدگان احتمالی این درگیری‌ها اعلام نشده است.