1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

واکنش‌ها به تداوم اغمای آرمیتا گراوند در بیمارستان فجر

۱۴۰۲ مهر ۱۲, چهارشنبه

ماموران گوشی‌های همراه اعضای خانواده آرمیتا گراوند را که همچنان در کما به سر می‌برد به ظن ارسال تصویر ضبط کرده‌اند. واکنش‌ها به بستری شدن او که گمان می‌رود دلیل آن ضرب و شتم ماموران ویژه حجاب باشد ادامه دارد.

https://p.dw.com/p/4X5Rv
آرمیتا گراوند دختر جوان کرمانشاهی،‌ ساکن تهران
آرمیتا گراوند دختر جوان کرمانشاهی،‌ ساکن تهرانعکس: Hengaw

انتشار تصویری از آرمیتا گراوند در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان فجر تهران در شبکه‌ها اجتماعی سبب شد که فشار بر خانواده این دختر ۱۶ ساله کرمانشاهی ساکن تهران دوچندان شود. 

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

سازمان حقوق بشری "هه‌نگاو" که برای نخستین بار خبر به اغما رفتن گراوند و تصویر او را منتشرکرده بود گزارش داده که ماموران امنیتی متعاقب انتشار عکس او در بخش مراقبت‌های ویژه گوشی‌های همراه تمامی اعضای خانواده را به ظن ارسال هر گونه تصویر ضبط کرده‌اند.

این نهاد حقوق بشری از ایرانیان داخل و خارج خواسته است که "صدای آرمیتا" باشند.

آرمیتا گراوند در متروی "شهدا"ی تهران از هوش رفته، به زمین خورده و به بیمارستان منتقل شده است. با گذشت سه روز او هنوز در کما به سر  می‌برد.

مسیح علی‌نژاد: آرمیتای ایران در کما

واکنش‌ها به ویژه در فضای مجازی بسیار گسترده بود. هشتگ آرمیتا گراوند بلافاصله ترند شد. رسانه‌های خارجی، از جمله رسانه‌های آلمانی خبر به کما رفتن "یک دختر جوان کرد ایرانی" را به طور گسترده منتشر کردند.

بیشتر بخوانید: آرمیتا گراوند در بیمارستان فجر؛ جو امنیتی در اطراف بیمارستان

مسیح‌ علی‌نژاد، فعال حقوق زنان در شبکه اکس (توییتر سابق) با انتشار خبر "آرمیتای ایران در کما" نوشته که یکی از بستگان با انتشار تصویر او خبر داده است که  "حال آرمیتا خوب نیست".

رضا پهلوی آرمیتا را با مهسا مقایسه کرد

شاهزاده رضا پهلوی هم در شبکه اکس بلافاصله واکنش نشان داد. او با انتشار تصاویر مهسا ژینا امینی و آرمیتا گراوند بر روی تخت مراقبت‌های ویژه وضعیت این دو دختر جوان را با هم مقایسه کرده و نوشته است: «جمهوری اسلامی این بار نیز چون قتل مهسا مشغول دروغ‌پراکنی و پنهان‌کاری‌ست.»

از زمان رسانه‌ای شدن وضعیت آرمیتا گراوند تمامی رسانه‌های حکومتی ضرب‌ و شتم این دختر نوجوان را تکذیب و مقامات حکومتی نیز مدعی شدند که هیچ گونه برخورد فیزیکی صورت نگرفته است. این ادعاها صرفا با استناد به یک ویدئوی کوتاه تقطیع شده که تنها زاویه خارج قطار را نشان می‌دهد، مطرح شده است.

عدم انتشار کامل فیلم‌های مداربسته مترو

‌فیلم‌های دوربین‌های مداربسته از لحظه ورود گراوند و دو دختر همراه او  به ایستگاه متروی شهدا و همچنین پیش از ورود آن‌ها به واگن مترو هنوز منتشر نشده است.

 بیشتر بخوانید: روایت زهرا شفیعی از بازداشت و ضرب و شتم در سالگرد مهسا امینی

مسعود درستی، مدیرعامل مترو در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا گفته است که فیلم‌های مداربسته ادعای درگیری عوامل مترو با این دختر را رد می‌کند و هیچ‌گونه درگیری لفظی و فیزیکی بین مسافران با آن‌ها یا عوامل مترو در دوربین‌ها ثبت نشده است. فیلمی که مدیرعامل مترو از آن صحبت کرده هنوز علنی نشده است. 

مدیرعامل مترو تاکید کرده که این دختر دانش‌آموز احتمالا به دلیل "افت فشار" بیهوش شده و توسط دوستان خودش و یک مسافر دیگر که احتمالا پزشک بوده به بیرون از قطار منتقل شده است.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله

افکار عمومی با توجه به حضور شدید نیروهای امنیتی در بیمارستان فجر و عدم اجازه ملاقات خانواده با آرمیتا و ضبط گوشی‌های همراه تمامی اعضای خانواده نگران تکرار سناریوی قتل مهسا ژینا امینی هستند که به اعتراضات گسترده ۱۴۰۱ منجر شد.