پرش از قسمت تشدید اختلافات دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها
۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۰, دوشنبه

تشدید اختلافات دولت و مجلس بر سر گزارش‌های مرکز پژوهش‌ها

Vereidigungszeremonie des neuen Präsidenten des Iran
یک نماینده مجلس، مرکز پژوهش‌ها را به انتشار آمار غیرمستند متهم کردعکس: picture alliance/dpa/Iranian presidency

یک عضو مجلس با انتقاد از گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر سفر نرفتن ۷۰درصد خانوارها در سال ۱۴۰۰ به دلیل مشکلات مالی، آمارهای این مرکز را "غیرمستند" توصیف کرد.

جعفر قادری از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی خواست تا گزارش‌هایش را از روی "حدس و گمان تدوین نکند" که "حرف و حدیث به دنبال داشته باشد و در جامعه ایجاد مشکل کند."

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین مدعی افزایش حجم سفرهای مردم با تکیه بر "مشاهدات میدانی و آمارهای مراکز خدمات سفرهای نوروزی" شد.

در پی تغییر مدیر مرکز پژوهش‌های مجلس، دولت به منتقد این مرکز تبدیل شده و نسبت به رویه کار و اصالت گزارش‌ها و پژوهش‌های آن ایجاد تشکیک و تردید می‌کند. این بازوی مشورتی و مطالعاتی مجلس شورای اسلامی، از سوی دولت ابراهیم رئیسی متهم به سیاسی‌کاری از طریق اقدامات غیرکارشناسی برای تضعیف دولت به ویژه در حوزه اقتصادی در پی گرفته است.

دولت می‌گوید محمدباقر قالیباف با سپردن مسئولیت این مرکز به بابک نگاهداری، این نهاد علمی و پژوهشی را به محفلی برای انتقاد از دولت بدل کرده است. چندی پیش خبرگزاری دولتی ایرنا در گزارشی به طور رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را "یک رسانه سیاسی" برای تهیه خوراک برای رسانه های ضدحکومت توصیف کرد.

صرفنظر از این که آمارهای مرکز پژوهش‌های مجلس تا چه حد به انگیزه‌های سیاسی و رقابت قالیباف و رئیسی مربوط باشد، واقعیت ولی این است که کارنامه دولت رئیسی پیوسته آماج انتقاد متخصصان و کارشناسان بی‌طرف بوده است. آنها این دولت را متهم می‌کنند که با اتخاد رویکردی تبلیغاتی و فراواقعی، اقدامات ناموفق و شکست‌ها به ویژه در حیطه اقتصاد را وارونه جلوه می‌دهد. در روزهای گذشته نیز حتی رئيس دولت مدعی رشد اقتصادی و حتی کاهش میزان تورم شده است.

کتمان واقعیت‌های جاری در ایران و عدم رفع مشکلات معیشتی از سوی دولت، تهیه گزارش‌ها و آمارهای مستقل و کارشناسی را بیش از پیش با دشواری روبرو کرده است.

https://p.dw.com/p/4fJdi