1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
اجتماعی

حزب سوسیال مسیحی خواهان اخذ مالیات بر مساجد در آلمان است

۱۳۹۷ دی ۵, چهارشنبه

شهروندانی که در آلمان عضو کلیسا و جماعت‌های مسیحی هستند، موظف به پرداخت مالیت ویژه کلیسا‌ها هستند. حال رئیس فراکسیون دموکرات مسیحی در پارلمان آلمان خواهان آن شده‌ که در آینده مالیتی ویژه بر مساجد اخذ شود.

https://p.dw.com/p/3Adzk
نمایی از مسجد جامع شهر کلن که در سال ۲۰۱۸ میلادی گشایش یافت
نمایی از مسجد جامع شهر کلن که در سال ۲۰۱۸ میلادی گشایش یافتعکس: DW/Julia Vergin

سیاستمداران ائتلاف بزرگ دولت آلمان خواهان وضع و اخذ مالیات بر مساجد از شهروندان مسلمان در این کشور شده‌اند. تورستن فرای، رئیس فراکسیون حزب دموکرات مسیحی در پارلمان آلمان (بوندس‌تاگ) در گفت‌وگو با روزنامه دی ولت تصریح کرد، "هدف از وضع چنین مالیتی باید این باشد که اسلام در آلمان از حیطه نفوذ دولت‌ها و حکومت‌های خارجی استقلال یابد و فعالیت‌های خود را بیشتر منطبق بر جامعه آلمان پیش برد".

به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید

تورستن فرای از حزب دموکرات مسیحی آلمان
تورستن فرای از حزب دموکرات مسیحی آلمانعکس: DW/P. Kouparanis

به گفته‌ی او وضع و اخذ مالیات بر مساجد می‌تواند "گامی مهم در این راه باشد". درآمد حاصل از اخذ این مالیات به مسلمانان در آلمان اجازه خواهد داد که از لحاظ مالی روی پای خود بایستند. به اعتقاد او راه [قانونی] برای وضع چنین مالیاتی امروزه باز است.

میشائیل فریزر، مسئول امور حقوقی و قانونی فراکسیون دموکرات مسیحی آلمان نیز نظری مشابه دارد. او گفت: «هدف این است که انجمن‌های مسلمان و مساجد در آلمان از استقلال لازم برخوردار باشند.» به باور او این مالیات سبب ایجاد شفافیت در فعالیت‌ها و امور مالی مساجد خواهد شد.

تصویری از مراسم نماز و عبادت در مسجد بزرگ اشتوتگارت در آلمان
تصویری از مراسم نماز و عبادت در مسجد بزرگ اشتوتگارت در آلمانعکس: picture alliance/dpa/D. Naupold

حزب سوسیال دموکرات آلمان که دیگر حزب بزرگ در دولت ائتلافی آلمان است نیز اعلام کرده که رویکردی باز نسبت به این پیشنهاد دارد.

بورکارد لیشکا، مسئول سیاست داخلی در فراکسیون حزب مزبور موضوع مستقل ساختن مساجد و انجمن‌های اسلامی از کمک‌های مالی خارجی را شایسته‌ی بحث دانست. او در گفت‌وگو با روزنامه دی ولت تصریح کرد که تحقق این امر سبب خواهد شد که خطر اعمال نفوذ از خارج و رادیکالیزه شدن فعالیت‌های مسلمانان در آلمان کاهش یابد.

لیشکا در عین حال خاطرنشان ساخت که تا تنظیم کامل و اجرایی شدن این ایده راهی طولانی در پیش است، چرا که دولت‌های ایالتی نیز باید در این فرایند مشارکت کنند. اخذ مالیت‌های ویژه کلیسا و جماعت‌های مسیحی در آلمان در حوزه مسئولیت و اختیارات ایالت‌های این کشور است.

پرش از قسمت در همین زمینه

در همین زمینه

نمایش مطالب بیشتر